Να σημαδεύεις τα χαρτιά και μετά να μιλάς για «χάρτινο»…

Να σημαδεύεις τα χαρτιά και μετά να μιλάς για «χάρτινο»…

Αποδείχτηκε ότι από πρόπερσι που στον ΠΑΟΚ μιλούσαν για «χάρτινο πρωτάθλημα», είχαν αρχίσει να σημαδεύουν τα χαρτιά ώστε να πάρουν τα επόμενα…

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην αφήνονται περιθώρια για συνειρμούς που καταλήγουν σε λάθος συμπεράσματα. Δεν μαζεύτηκαν μια μέρα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ και αποφάσισαν ότι προκειμένου να πάρει η ομάδα του πρωτάθλημα θα πρέπει να εξαγοράσει άλλες ΠΑΕ. Κανένας δεν τους ρώτησε για κάτι τέτοιο και κανένας δεν ζήτησε την εκ των υστέρων την συγκατάθεσή τους.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι περήφανος και έχει βαθιά μέσα του ριζωμένο το αίσθημα της αδικίας που δεν σχετίζεται μόνο με το ποδόσφαιρο αλλά (κυρίως) με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε μεταπολιτευτικά η Βόρεια Ελλάδα από την κεντρική εξουσία. Ο Ιβάν Σαββίδης και κάποιος κύκλος στενών συνεργατών του συνέλαβαν και εκτέλεσαν την ιδέα της εξαγοράς.

Η ηθική απαξία της πράξης βαρύνει εκείνους και δυστυχώς τα επίχειρα της πράξης θα τα πληρώσει ο ΠΑΟΚ. Εδώ μιλάμε για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ που είναι δυστυχώς (στην προκειμένη περίπτωση) ιδιοκτησία του μεγαλοεπιχειρηματία. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι κάτι πολύ ευρύτερο από την ΠΑΕ. Ετσι τον αντιλαμβάνεται και ο κόσμος του παρά την ταύτιση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια με τον Ιβάν Σαββίδη.

Με την έννοια αυτή δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί κάποιος οπαδός άλλης ομάδας μπορεί να είναι χαρούμενος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα ο ΠΑΟΚ. Οι ΠΑΕ είναι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις που ανάμεσα σε άλλα διαχειρίζονται ονόματα σύμβολα. Σαν επιχειρήσεις λοιπόν έχουν μέτρα και σταθμά με βάση τα οποία καθορίζουν τις κινήσεις του που ξεφεύγουν από τον τρόπο που σκέφτεται ο απλός οπαδός.

Ο ΠΑΟΚ στιγματίστηκε με το σκάνδαλο της πολυιδιοκτησίας ενώ για χρόνια εμφανιζόταν σαν φορέας και εγγυητής της κάθαρσης. Αυτό το στίγμα του το προκάλεσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Κηλίδωσε την ιστορία μιας μεγάλης ομάδας. Η μεγάλη πλειοψηφία των οπαδών ήταν λογικό να πιστέψει τις ανακοινώσεις της ΠΑΕ για συκοφαντίες που θα πέσουν όταν έρθει η ώρα και για συκοφάντες που θα βρουν τον μπελά τους στα δικαστήρια.

Τώρα που αποδείχτηκε ότι τα πράγματα δεν ήταν έτσι αλλά εντελώς διαφορετικά θα γίνουν από μέρος τους δεύτερες σκέψεις. Κι άλλοι εμφανίστηκαν ως σωτήρες σε ομάδες και από ένα σημείο και μετά έφυγαν μέσα σε αποδοκιμασίες και συλλαλητήρια. Ο κόσμος πρώτα πείθεται μετά ενθουσιάζεται και ταυτίζεται. Στη συνέχεια αντιλαμβάνεται και διαφοροποιείται. Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να βάλει τους δικούς του να μιλούν για χάρτινο πρωτάθλημα αλλά να πείσει δεν θα τα καταφέρει.

Ο κόσμος ξέρει ότι το πρωτάθλημα χάθηκε μέσα στο γήπεδο από μια ανώτερη ομάδα. Ξέρει ότι δεν έγιναν μεταγραφές ώστε να ενισχυθεί και γιατί δεν έγιναν. Ξέρει ότι δεν έγιναν ούτε πωλήσεις γιατί δεν βρέθηκαν αγοραστές να ξοδέψουν για παίκτες της ομάδας. Ξέρει και υπολογίζει ότι ο πρωταθλητής φέτος δεν είναι χάρτινος αλλά ότι η δική του ομάδα ήταν που κατέβηκε φέτος και πέρσι στο πρωτάθλημα με σημαδεμένα χαρτιά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ