Η σερβική εξήγηση για το σκορ στο Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας

Η σερβική εξήγηση για το σκορ στο Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας

Ο τότε βασικός γκολκίπερ των Γιουγκοσλάβων, Ρατομίρ Ντουίκοβιτς σχολίασε τον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971.

Πριν τρεις μέρες η ισπανική εφημερίδα «Marca» αναπαρήγαγε μία παλιά θεωρία ότι κάτι σκοτεινό συνέβη στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1971, ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Ερυθρό Αστέρα. Ωστόσο, εκτός από τους «πράσινους» αντιδράσεις προέκυψαν και από την πλευρά των Γιουγκοσλάβων, οι οποίοι επιμένουν ότι δεν υπήρξε καμία συνωμοσία.

Ο τότε βασικός τερματοφύλακας του Ερυθρού Αστέρα, Ρατομίρ Ντουίκοβιτς, παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της σερβικής ομάδας και δέχτηκε μία σχετική ερώτηση με τα αίτια της ήττα με 3-0 και του αποκλεισμού από τον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Ο Ντουίκοβιτς αναφέρθηκε σε ποδοσφαιρικούς λόγους και δεν βρήκε τίποτα το μεμπτό στην πρόκριση του Παναθηναϊκού. Συγκεκριμένα, ο Σέρβος ανέφερε:

«Η εξήγηση είναι ποδοσφαιρική. Πήγαμε στη ρεβάνς εφησυχασμένοι επειδή διαθέταμε καλύτερη ομάδα από αυτούς. Το δείξαμε στο Βελιγράδι, αλλά πληρώσαμε ακριβά τον εφησυχασμό μας. Δεν περνάει πάντα ο καλύτερος. Οι συνθήκες διεξαγωγής του παιχνιδιού δεν ήταν οι ποδοσφαιρικές.

Ο χλοοτάπητας ήταν άσχημος, δεν υπήρχε στίβος γύρω-γύρω και ο κόσμος ήταν στοιβαγμένος πάνω πας. Μερικές στιγμές οι θεατές αφήνιαζαν και πετούσαν αντικείμενα. Εγώ ήμουν ο πιο εκνευρισμένος, επειδή ήμουν στο τέρμα και ήμουν ο πιο εύκολος στόχος. Αισθάνομαι άσχημα που δεν προκριθήκαμε στον τελικό. Όμως, η ζωή συνεχίζεται, έχει περάσει μισός αιώνας από τότε»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ