Ολυμπιακός: Σαν σήμερα η τεσσάρα κόντρα στην ΑΕΚ και το… άλμα τίτλου! (vid)

Ολυμπιακός: Σαν σήμερα η τεσσάρα κόντρα στην ΑΕΚ και το… άλμα τίτλου! (vid)

Ήταν 20 Απριλίου 2002 όταν ο Ολυμπιακός νικούσε με ανατροπή την ΑΕΚ (4-3 τελικό σκορ) και την έπιανε στην κορυφή του πρωταθλήματος μόλις μία αγωνιστική πριν το φινάλε...

Προτελευταία (25η) αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ βρίσκεται στους 55 πόντους και μόνη της στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Ολυμπιακός εκείνη τη στιγμή καταλαμβάνει τη 2η θέση όντας στους 52 βαθμούς και ο Παναθηναϊκός είναι 3ος με 46 πόντους αλλά και ματς λιγότερο.

Στις 20 Απριλίου του 2002, θα λάβει χώρα στην Αθήνα το ντέρμπι τίτλου της σεζόν 2001-02. Το ματς που είτε θα έκρινε τον πρωταθλητή, είτε θα έβαζε… φωτιά στη «μάχη» κατάκτησης του πιο συναρπαστικού πρωταθλήματος όλων των εποχών στη χώρα μας. Τελικά έγινε το δεύτερο…

Η ΑΕΚ προηγείται μόλις στο 22′ με εκτέλεση πέναλτι του Τσιάρτα και επικρατεί «παγωμάρα» στο ΟΑΚΑ. Ωστόσο, η καρδιά του πρωταθλητή… μίλησε! Ο Αλέκος Αλεξανδρής ισοφαρίζει στο 41′ και ο Χρήστος Πατσατζόγλου δίνει προβάδισμα στον Ολυμπιακό στο 52′, βάζοντας «φωτιά» στο αχανές και σχεδόν κατάμεστο στάδιο!

Στο 58′ ο Αλεξανδρής πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμορφώνοντας το 3-1 και το νερό πλέον είχε μπει στο αυλάκι. Ο Τσιάρτας, με νέο πέναλτι, μειώνει σε 3-2 στο 72′ δίνοντας εκ νέου ελπίδες στην «Ένωση», αλλά αυτό δεν στέκεται αρκετό για να γίνει η ανατροπή.

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς κάνει το 4-2 στο 90′, ενώ οι φιλοξενούμενοι πετυχαίνουν ένα ακόμη γκολ με τον Λάκη στο 94′. Τελικό σκορ 4-3, ο Ολυμπιακός «σκαρφαλώνει» στην κορυφή με 55 βαθμούς και πιάνει την ΑΕΚ, έχοντας παράλληλα το πάνω χέρι στην ισοβαθμία καθώς επικράτησε δύο φορές της «Ένωσης» εκείνη τη χρονιά. Είχε προηγηθεί το 2-3 του πρώτου γύρου στο «Νίκος Γκούμας».

Κατά συνέπεια, οι «ερυθρόλευκοι» γνωρίζουν πως με νίκη επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη την τελευταία αγωνιστική θα κατακτήσουν το 6ο συνεχόμενο και 31ο συνολικά στην ιστορία τους πρωτάθλημα. Και όχι απλά νικούν, αλλά διαλύουν μάλιστα τον Άρη με σκορ 5-1 μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κάνοντας δικό τους τον πιο συναρπαστικό τίτλο όλων των εποχών στην Ελλάδα!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολυμπιακός: Γεωργίου, Πατσατζόγλου, Βενετίδης, Κωστούλας, Αμανατίδης (72΄ Ανατολάκης), Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος (59΄ Ζε Ελίας), Καρεμπέ, Ζέτερμπεργκ, Τζιοβάνι, Αλεξανδρής (84΄ Νινιάδης).

ΑΕΚ: Χιώτης, Φερούζεμ (64΄ Κωνσταντινίδης), Γκαμάρα, Γεωργέας (26΄ Κωστένογλου), Τσάρτας, Λάκης, Ζαγοράκης, Ζήκος, Νικολαΐδης, Κασάπης, Ίβιτς.

Δείτε τα στιγμιότυπα του ιστορικού αγώνα-τίτλου:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ