Ο Πάμπλο Γκαρσία και ως αλεξικέραυνο…

Ο Πάμπλο Γκαρσία και ως αλεξικέραυνο…

Μια έκρηξη μαγκιάς και τσαμπουκά του Γκαρσία μπορεί ακόμα και να εξαφανίσει ένα κακό αποτέλεσμα.

Για τον ΠΑΟΚ θα ήταν η καλύτερη λύση. Να βρεθεί ομάδα στην Πορτογαλία που να θελήσει τον Αμπελ Φερέιρα για προπονητή της στη νέα χρονιά. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες του Ιβάν Σαββίδη και του κόσμου της ομάδας. Η μισή ευθύνη είναι του Φερέιρα. Η άλλη μισή εκείνων που τον φώναξαν. Ο Μπράνκο ως τεχνικός διευθυντής, πάνω στην πίεση από την ξαφνική αποχώρηση του Λουτσέσκου, εξασφάλισε τον Φερέιρα βάζοντας τον Σαββίδη να πληρώσει ρήτρα δυο εκατομμυρίων ευρώ.

Εκείνες τις στιγμές λίγο μετρούσε ότι ο κόουτς που ερχόταν εφάρμοζε διαφορετικά σύστημα από εκείνο που εφάρμοζε ο κόουτς που έφευγε. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε ένα σχετικά βαρύ όνομα για να μην κυριαρχήσουν οι μουρμούρες από την φυγή του Λουτσέσκου. Ο κόουτς ήρθε σε μια έτοιμη ομάδα χωρίς τα περιθώρια να φέρει δικούς του παίκτες. Ο ίδιο έγινε και τον χειμώνα όπου το FFP δεν άφηνε περιθώρια για μεταγραφές. Ο Φερέιρα πειραματίστηκε αρκετά, ειδικά στην μεσαία γραμμή. Κοντά οχτώ μήνες τώρα στον πάγκο και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θέλει να κάνει στον ΠΑΟΚ.

Οι τραυματισμοί και οι απουσίες Βιερίνια και Μαουρίσο δεν του επέτρεψαν να στηριχτεί στην περσινή ομάδα. Σε αυτούς προστέθηκαν εκείνοι του Βαρέλα και του Ζαμπά. Ο κόουτς βρέθηκε να ισορροπεί σε τεντωμένο σκοινί. Ο κόσμος διαπίστωνε ότι «κάτι τρέχει» με την ομάδα. Ότι όσα έβλεπε φέτος δεν είχαν μεγάλη σχέση με όσα ήξερε την περασμένη χρονιά. Στην πορεία αντιλήφθηκε ότι δεν είναι ο κυρίαρχος στα αποδυτήρια της ομάδας. Ο μεγαλομέτοχος μετά από στραβοπατήματα επικοινωνούσε απευθείας με τους παίκτες και έκανε συζητήσεις μαζί τους χωρίς να συμμετέχει ο ίδιος.

Θα ήταν άδικο να βγει αρνητικό συμπέρασμα για την αξία του επειδή η χρονιά δεν κυλάει όπως την περιμέναν στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο τα περιθώρια να ανατρέψει την κατάσταση δεν είναι πολύ μεγάλα. Ο ΠΑΟΚ είναι μια γερασμένη και καταπονημένη ομάδα. Τα προβλήματα με το FFP είναι πιθανό να οδηγήσουν σε περιορισμένη μεταγραφική ενίσχυση το καλοκαίρι. Κάτω από αυτές τις συνθήκες ο Ιβάν Σαββίδης θα θελήσει στον πάγκο της ομάδας έναν άνθρωπο που οι οπαδοί θα του συγχωρούν αποτυχίες και στραβοπατήματα.

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να λειτουργήσει έτσι και να γίνει αλεξικέραυνο για τον μεγαλομέτοχο. Ο Πάμπλο Γκαρσία . Μόνο αυτός μπορεί να ζητήσει και να πάρει πίστωση χρόνου. Τρία χρόνια τώρα έχει παραδώσει διαπιστευτήρια ικανότατου προπονητή με τις μικρότερες ηλικιακά ομάδες του Δικέφαλου. Ο Ουρουγουανός ξέρει πολύ καλά να ταυτίζεται με τον κόσμο του ΠΑΟΚ όπως απέδειξε η ανάρτησή του με την μπουνιά στον Ντιόγκο. Μια έκρηξη μαγκιάς και τσαμπουκά του Γκαρσία μπορεί ακόμα και να εξαφανίσει ένα κακό αποτέλεσμα. Το θέμα λοιπόν, είναι να βρει ομάδα και να φύγει ο Φερέιρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ