Ολυμπιακός: Καλοκαίρι με… τρεις προετοιμασίες

Ολυμπιακός: Καλοκαίρι με… τρεις προετοιμασίες

Πιθανότατο πλέον το ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να ξεκινήσει στις 10 Μάη και να πάει σερί ως το καλοκαίρι του ΄21.

Ακόμη χάος. Χάος που οργανώνεται, αλλά πάντα χάος. Με μπόλικη διάθεση, με σχέδια, με πιθανές ημερομηνίες. Αλλά και με έναν απίθανο συντελεστή δυσκολίας σε ότι αφορά στην υλοποίηση: Στην απόπειρα του ποδοσφαίρου να ξαναπατήσει στις ράγες, και να ολοκληρώσει τη φετινή αγωνιστική σεζόν. Μιας πρωτόγνωρης κατάστασης που θα γεννήσει δεδικασμένα που οι περισσότεροι μάλλον ακόμη δεν τα έχουν καν αντιληφθεί.

Πως θα σας φαίνονταν για παράδειγμα η περίπτωση από τον Μάη ως τον Αύγουστο μια ελληνική ομάδα να υποχρεωθεί σε τρία διαφορετικά διαστήματα προετοιμασίας; Και το ερώτημα δεν είναι θεωρητικό. Είναι πρακτικό. Και… Ολυμπιακό. Είναι μια ματιά στο μέλλον για την σημαντικότερη ομάδα της χώρας. Εκείνης που διεκδικεί το νταμπλ, και δεν ξεχνά το παραπάνω στο όνειρο της Ευρώπης.

Ναι, ούτε μια ούτε δύο, αλλά τρεις διαφορετικές περιόδους προετοιμασίας μπορεί να έχουν μπροστά ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του για να μπορέσουν να διεκδικήσουν όλους τους στόχους τους με συνέπεια. Για να τελειώσουν όπως πρέπει τη φετινή διαδρομή, αλλά και να ανοίξουν όπως πρέπει την επόμενη. Ας μην πλατιάζουμε όμως. Αυτές τις ημέρες αναμένεται η απόφαση της Σούπερ Λιγκ. Ο τρόπος για την επιστροφή στις προπονήσεις και στο πρωτάθλημα που λογικά θα ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο. Είναι προφανές ότι οι ομάδες θα χρειαστούν δύο-τρεις εβδομάδες προετοιμασίας για να συμβεί αυτό. Ο Ολυμπιακός το τελευταίο του ματς το έδωσε στις 12 Μάρτη, μπορεί οι προπονήσεις να ξεκινήσουν στις 12-15 του Μάη. Άρα λοιπόν έπειτα από δίμηνη αποχή εξυπακούεται η ανάγκη για ένα διάστημα… εναρμόνισης. Ούσιαστικα δηλαδή ένα μίνι πρόγραμμα προετοιμασίας. Για να βγουν τα πλει-οφ, και ο δεύτερος ημιτελικός του κυπέλλου. Το πρωτάθλημα, αν ισχύσουν οι ημερομηνιες που κυκλοφορούν ολοκληρώνεται στις 12 Ιουλίου. Και ο τελικός του κυπέλλου θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα στις 19 του ίδιου μήνα.

Οι Ερυθρόλευκοι όμως δεν ολοκληρώνουν εκεί τη φετινή σεζόν. Έχουν πάντα στο… συρτάρι τη ρεβάνς με τη Γουλβς, στο Μολινό, με θέα στους προημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ. Προ ημερών στην Ιταλία ήρθε στη δημοσιότητα ένα καλεντάρι της UEFA με πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής. Το ματς του Ολυμπιακού με τους Άγγλους φέρεται προγραμματισμένο στις 6 Αυγούστου. Άρα λοιπόν η ομάδα του Μαρτίνς από την νύχτα που θα ξεμπερδέψει με τις εγχώριες διοργανώσεις, μέχρι εκείνη που θα αντιμετωπίσει ξανά την παρέα του Ντανιέλ Ποντένσε θα πρέπει να ξαναμπεί σε τροχία προετοιμασίας. Αν προκριθεί στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ; Θα συνεχίσει σε αγωνιστική δράση.

Αν όχι; Τότε ο επόμενος στόχος θα είναι λογικά τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ τα οποία για να ξεκινήσουν θα πρέπει πρώτα να τελειώσει ο φετινός πόλεμος των Άστρων. Υπολογίζεται ότι τέλη Αυγούστου θα γίνει ο φετινός τελικός (το BBC υποστηρίζει πως η σωστή ημερομηνία είναι η 29/8). Ουσιαστικά λοιπόν ο Ολυμπιακός μετά τη Γουλβς και πάντα σε περίπτωση αποκλεισμού θα πρέπει να κάνει εκ νέου μια προετοιμασία. Για να ξανακερδίσει ένα εισιτήριο για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο ποδόσφαιρο βεβαίως δεν πατάς ένα… κουμπί. Και κάθε κύκλος προετοιμασίας έχει στόχους. Το καλοκαίρι οι ομάδες ξεκινούν με βάση το αερόβιο κομμάτι και σταδιακά εντάσσουν το ποδόσφαιρο σε αυτό, μέσα από φιλικά παιχνίδια που σε φέρνουν πιο κοντά στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Δεν… γυρίζεις πίσω. Είναι μια σκάλα που ανεβαίνεις. Σε αυτή την εκδοχή που συζητάμε, ο Ολυμπιακός θα πρέπει τον Μάη μέσα σε 2-3 εβδομάδες να καλύψει το κενό που προηγήθηκε αλλά να είναι και άμεσα έτοιμος γιατί θα ξεκινήσει για να διεκδικήσει αυτομάτως τον τίτλο του πρωταθλητή και την πρόκληση ενός νταμπλ.

Θα πρέπει να διατηρήσει αγωνιστικό ρυθμό από τα μέσα Ιούλη ως τον Αύγουστο για τη Γουλβς και αυτή την αναμέτρηση ορόσημο που δεδομένα ιντριγκάρει. Και έπειτα θα πρέπει να είναι και πάλι έτοιμος από τη τελευταια ευρωπαϊκή του υποχρέωση ως την επόμενη! Το πως θα το καταφέρουν αυτό οι Πειραιώτες πραγματικά ακόμη και στον… θάλαμο αναμονής μοιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα ποδοσφαιρική άσκηση. Ο Πέδρο Μαρτίνς και τα δύο καλοκαίρι που πέρασαν, έδειξε ότι στις προετοιμασίες έχει τον τρόπο του. Ο Ολυμπιακός καλοκαίρι του ΄18 έφτασε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αποκλείοντας μεταξύ άλλων τη Μπέρνλι. Και βέβαια το καλοκαίρι του ΄19 οδηγώντας αήττητους τους Πειραιώτες ως τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από το μονοπάτι μη πρωταθλητών. Προφανώς όμως και για εκέινον αυτό που ίσως έρχεται είναι κάτι πρωτόγνωρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ