Και αν κάποιος μιλήσει για τον Φύσσα και τον ΠΑΟΚ;

Και αν κάποιος μιλήσει για τον Φύσσα και τον ΠΑΟΚ;

Πως βρέθηκε ξανά στη θέση του τεχνικού διευθυντή της εθνικής ομάδας, ο άνθρωπος που οι… υποθέσεις του σχημάτισαν μια ολόκληρη δικογραφία-ντροπής;

Συμπληρώνονται δέκα μήνες από την επιστροφή του Τάκη Φύσσα στην εθνική μας ομάδα. Τέλη Ιούλη ανακοινώθηκε η πρόσληψη του στην θέση του τεχνικού διευθυντή. Λίγο μετά την αλλαγή της Κυβέρνησης, και εκείνη την εκλογική διαδικασία που βρήκε τον άλλοτε διεθνή μπακ υποψήφιο για μια θέση στο Κοινοβούλιο με τη… φανέλα της ΝΔ.

Και μιας και έχει πάντα την πλάκα του να ανοίγεις το άλμπουμ με τις αναμνήσεις: Στο προεκλογικό του μήνυμα, ο Φύσσας έλεγε πως το ποδόσφαιρο και η πολιτική μοιάζουν, και ότι τελικά μέσα από ομαδική δουλειά και αξίες προκύπτουν τα επιθυμητά αποτέλεσμα. Δεν του δόθηκε το δικαίωμα να τα εξηγήσει όλα αυτά στη Βουλή. Βρήκε όμως ξανά την πόρτα της εθνικής ομάδας ανοιχτή για εκείνον. Όχι για… πολιτική. Για ποδόσφαιρο.

Εκλεκτός του ΠΑΟΚ

Ήταν η Νεα Δημοκρατία το κλειδί για αυτή την επιστροφή; Δύσκολο. Στην ΕΠΟ η συγκεκριμένη Κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως ισχύ. Αν ο Φύσσας ήταν με τους προηγούμενους μπορεί όντως να είχε μια πιθανότητα εφαρμογής ένα τέτοιο σενάριο. Στην ΕΠΟ αφεντικά είναι ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Και ο μύθος λέει πως διάλεξαν από έναν για το εθνικό μας γκρουπ.

Η ΑΕΚ τον Κώστα Κωνσταντινίδη που έχει εξαιρετικές σχέσεις με την Ένωση και κάποια καλοκαίρια τον βρήκαν να δίνει συμβουλές σε θέματα σχεδιασμού προτού ο Ίλια Ίβιτς θυμίσει την ανάγκη ενός τεχνοκράτη για αυτό το πόστο. Και ο ΠΑΟΚ τον Τάκη Φύσσα. Γιατί βεβαίως ο Δικέφαλος του Βορρά δεν πήγε σε ένα δικό του παιδί, σε κάποιον βετεράνο που τίμησε τα χρώματα του αλλά και το εθνόσημο; Είναι μια απορία. Την απάντηση όμως την ξέρουν οι ίδιοι. Το σίγουρο είναι πως μια καταγγελία του Φύσσα, είναι που σήμερα δίνει το δικαίωμα σε όσους έχουν ανάγκη, να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτησης. Ανάγκη που ο ΠΑΟΚ τη νιώθει περισσότερο από τον καθένα.

Η μπούρδα έγινε δικογραφία

Είναι γνωστή η ιστορία με τον Φύσσα και εκείνο το Ολυμπιακός-Ατρόμητος. Ένα προσωπικό του λάθος που θα τον καταδιώκει. Διότι ο τεχνικός διευθυντής της εθνικής ομάδας, πολύ έμπειρος στο ποδόσφαιρο, προέβη σε μια κίνηση από εκείνες που δεν έχουν γυρισμό. Με «μου είπαν, ότι τους είπαν» έγινε ο δούρειος ίππος σε μια υπόθεση ντροπής που το πιθανότερο είναι όταν θα φτάσει στο τέλος της να έχει μοναδικό ένοχο τον ίδιο τον Φύσσα. Εκείνον που του είπε ο βοηθός του Σάντος, ότι του είπε ο Σα Πίντο, ότι του είπε ο Αγγελόπουλος, ότι του είπε ο Σπανός να μην βάλει δύο-τρεις βασικούς στο Καραϊσκάκη για εκείνο το «εμβόλιμο» ματς του πρωταθλήματος 2015. Πάνω σε αυτή τη μπούρδα στήθηκε μια ολόκληρη δικογραφία που ακόμη και σήμερα κρατά «ομήρους». Τώρα η ίδια μπούρδα πηγαίνει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Και μιας και ξαναλέμε ότι η ανάγκη είναι συγκεκριμένη: Έσπευσαν να την αρπάξουν ως σανίδα σωτηρίας, τα μέλη του κυκλώματος που συνεχίζει να ελέγχει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στο δικαστήριο

Δεν υπάρχει κανείς δικαστής, κανείς σοβαρός άνθρωπος που μπορεί να ασχοληθεί με ένα τέτοιο θέμα δίχως στοιχεία: Είχαν παίξει στοίχημα στον Ατρόμητο και ήθελαν να χάσουν για να… πληρωθούν; Θα πρέπει να υπάρξει χρήμα για να το αποδείξει. Ήθελαν να εξυπηρετήσουν τον Ολυμπιακό; Θα πρέπει να υπάρχουν συνομιλίες, ντοκουμέντα. Αγόρασαν οι Πειραιώτες το αθλητικό κέντρο του Ατρόμητου μέσω κάποιου ανιψιού του Βαγγέλη Μαρινάκη; Επιβεβαίωσε έστω ένας από τους εμπλεκόμενους, ο Σάντος, ο βοηθός του, ο Σα Πίντο, ο Αγγελόπουλος, ο Σπανός κάτι; Ακόμη και ο ίδιος ο Φύσσας όταν ήρθε η ώρα να βρεθεί στο δικαστήριο (και αφού πρώτα το… σκέφτηκε δύο φορές να πάει ως εκεί καθώς λέει φοβήθηκε ότι είχε Η1Ν1) άλλα είπε: Ότι είδε μόνο στιγμιότυπα του ματς, ότι ο Ατρόμητος πάλεψε ως το τέλος (2-1), ότι ποτέ δεν αναφέρθηκε σε εμπλοκή του Ολυμπιακού. Κάτι σε… παρεξήγηση τέλος πάντων.

Και αν πει κάποιος;

Είναι δυνατόν όμως ένας άνθρωπος που έχει δημιουργήσει μια τέτοια υπόθεση, από… παρεξήγηση να βρίσκεται στο πόστο του τεχνικού διευθυντή της εθνικής ομάδας; Δεν θα έπρεπε για λόγους δεοντολογίας η ΕΠΟ να μην τον έχει προσλάβει ποτέ από τη στιγμή που γνώριζε ότι αυτή η υπόθεση κάποια στιγμή θα έρχονταν στο προσκήνιο; Και είναι δυνατόν αυτή η παρεξήγηση να γίνεται… μαξιλαράκι για τον ΠΑΟΚ που έδωσε την ευλογία του για αυτή τη πρόσληψη; Και αν βρεθεί κάποιος που υποστηρίξει ότι του είπαν πως ο ΠΑΟΚ προσέλαβε τον Φύσσα στην Εθνική ως αντάλλαγμα για αυτή την… καταγγελία; Θα φτάσει και αυτό στο σημείο να σχηματίσει δικογραφία και κάποια στιγμή να καταλήξει ως την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ; Ναι, γιατί όχι. Σε τελική ανάλυση πιο πιστευτό μοιάζει από το ισχύον.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ