Παναθηναϊκός: Ο κύκλος των χαμένων επενδυτών

Παναθηναϊκός: Ο κύκλος των χαμένων επενδυτών

Οι Κινέζοι επιχειρηματίες ήταν οι τελευταίοι επιχειρηματίες οι οποίοι υποτίθεται ότι θα έπαιρναν τις μετοχές που έχει ο Αλαφούζος στον Παναθηναϊκό. Ο κατάλογος που έχει προηγηθεί είναι μακρύς...

Το κινεζικό κονσόρτσιουμ το οποίο υποτίθεται ότι θα αγόραζε τις μετοχές του Γιάννη Αλαφούζου, είναι ο τελευταίος κρίκος σε μία αλυσίδα επενδυτών που εμφανίστηκαν μόνο μέσω του Τύπου… Από την αρχή της ανάμειξης του στο Τριφύλλι, ο Αλαφούζος είδε πολλές φήμες να διαδίδονται μέσω του Τύπου, αλλά ελάχιστες περιπτώσεις είχαν δόση αλήθειας.

Πέραν του διαχρονικού ενδιαφέροντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την ΠΑΕ και την πολύμηνη διαπραγμάτευση με τον Παϊρότζ Πιεμόνγκσάντ και τους συνεταίρους, ο Αλαφούζος δεν είχε άλλη ουσιαστική κρούση. Το «10» θυμάται τις πιο ηχηρές περιπτώσεις στις οποίες εύποροι επιχειρηματίες φέρονταν έτοιμοι να εμπλακούν στον Παναθηναϊκό, αλλά το… παραμύθι δεν είχε δράκο.

Πρίγκιπας Φεϊζάλ

Ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ Μπιν Αμπντουλαζίζ Μπιν Νασσερ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ ή απλά Πρίγκιπας Φεϊζάλ, ήταν ο τρίτος Σαουδάραβας γαλαζοαίματος που παρουσίασε ο Βλάσης Τσάκας. Βέβαια, σε αντίθεση με τον Πρίγκιπα Σουλτάν και την Πριγκίπισσα Νούρα που είχαν προηγηθεί, ο Φεϊζάλ είχε… σάρκα και οστά. Η εμφάνιση του στο προσκήνιο συνέπεσε με την ανάληψη της διοίκησης του Παναθηναϊκού από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος κλήθηκε να διαχειριστεί την υπόθεση. Ο Φεϊζάλ ήρθε στην Αθήνα με πτήση τζετ, είχε διπλωματικό διαβατήριο και όντως προέρχεται από πλούσια οικογένεια στη Σαουδική Αραβία. Έδωσε συνέντευξη Τύπου, συγκρότησε Διοικητικό Συμβούλιο και μίλησε μέχρι και σε κανάλι της πατρίδας του για την πρόθεση του να επενδύσει στον Παναθηναϊκό. Όμως, όσες φορές χρειάστηκε να μιλήσει… το χρήμα, ο Φεϊζάλ διαρκώς το ανέβαλλε. Ο Πρίγκιπάς και ο Τσάκας αποσύρθηκαν οριστικά με ανακοίνωση τους στις 5 Ιανουαρίου του 2013.

Φιλάρετος Καλτσίδης

Ο «βασιλιάς του τσιμέντου» στη Ρωσία, ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες, διατηρεί σπίτι στην Κορώνη της Μεσσηνίας και η πολυτελή θαλαμηγός του δένει συχνά στο λιμάνι της Καλαμάτας. Ο αστικός μύθος θέλει τον Φιλάρετο Καλτσίδη να απευθύνθηκε τόσο στον Γιάννη Βαρδινογιάννη, όσο και στον Γιάννη Αλαφούζο για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά έλαβε ισάριθμες αρνητικές απαντήσεις. Ο Αλαφούζος είχε ερωτηθεί σε συνέντευξη Τύπου σχετικά και είχε απαντήσει ότι ουδέποτε είχε μιλήσει απ’ ευθείας μαζί του, ενώ ο ίδιος ο ομογενής επιχειρηματίας ποτέ δεν τοποθετήθηκε για το ζήτημα.

Τζιανλίν Γουάνγκ

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος και ιδρυτής της Dalian Wanda Group, ενός fund με πόρους δισεκατομμυρίων ευρώ, φέρεται να προσέγγισε τον Γιάννη Αλαφούζο για τις μετοχές του τον Μάιο του 2017. Βέβαια, δεν παρουσιάστηκε ποτέ η παραμικρή απόδειξη ότι αυτοπροσώπως ο Τζιανλίν Γουάνγκ ασχολήθηκε με τον Παναθηναϊκό. Ο Αλαφούζος είχε λάβει ένα έγγραφο μιας εταιρίας που συνεργαζόταν με τη Wanda και ισχυριζόταν ότι εκπροσωπούσε τον Γουάνγκ. Ο Αλαφούζος απάντησε εγγράφως και ζήτησε συνάντηση στη Σαγκάη ή στο Πεκίνο, αλλά… ούτε φωνή, ούτε ακρόαση. Έκτοτε, δεν προέκυψε κάτι νεότερο.

Σπύρος Νιάρχος

Ο δευτερότοκος γιος του Σταύρου Νιάρχου και από τους πιο εύπορους εφοπλιστές παγκοσμίως φέρεται να εκδήλωσε ενδιαφέρον για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του Παναθηναϊκού τον Μάιο του 2017. Οι… inside infos της εποχής ανέφεραν ότι ο Νιάρχος μίλησε με τον Αλαφούζο αλλά υπαναχώρησε ότι έμαθε ότι οι απαιτήσεις του μεγαλομετόχου αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Ο Αλαφούζος αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε την οποιαδήποτε επαφή με τον Σπύρο Νιάρχο για θέματα του Τριφυλλιού, ενώ «πηγές» προσκείμενες στον Νιάρχο κατέρριψαν τα σενάρια.

Άλκης Δαυίδ

Ο εκκεντρικός παραγωγός ταινιών και γιος του Ανδρέα Δαυίδ, εκ των ιδιοκτητών της Coca 3E είναι δηλωμένος οπαδός του Παναθηναϊκού και στενός φίλος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Όμως, αυτά τα δύο δεν είναι αρκετά για να αγοράσει τις μετοχές του Γιάννη Αλαφούζου, όπως τον παρουσίασαν τα δημοσιεύματα στη διάρκεια του 2017 και του 2018. Παρότι ο ίδιος είχε παραχωρήσει συνέντευξη και είχε δηλώσει ότι εάν ποτέ το σκεφτόταν για τον Παναθηναϊκό, θα μπλεκόταν μόνο με την ΚΑΕ, εντούτοις η παραφιλολογία συνεχίστηκε. Ωστόσο, χωρίς ποτέ να μετουσιωθεί σε πράξη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ