Στην ECA, να πάρει και το όπλο του Ιβάν…

Στην ECA, να πάρει και το όπλο του Ιβάν…

Μόνο έτσι θα ακουστεί ο ΠΑΟΚ σε ένα από τα πιο σοβαρά όργανα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, που ήδη τον διέγραψε μία φορά, λόγω του ιδιοκτήτη του.

Ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να τηρήσει αποστάσεις από τον κατιμά της εγχώριας λασπολογίας. Και καλά κάνει. Διότι τα δικαστήρια δεν κερδίζονται με φωνές και με επικοινωνιακά πιστόλια σε πλήρη λειτουργία. Ούτε, βεβαίως, με την προσπάθεια σπίλωσης. Η διαπόμπευση είναι πρακτική άλλων εποχών, άλλης νοοτροπίας, άλλης κουλτούρας. Κουλτούρας που φαίνεται ότι ταιριάζει στον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, τον αντιπροσωπεύει, τον καθρεφτίζει.

Μεταξύ των όσων απίθανων προκύπτουν από την πλευρά του ΠΑΟΚ, λοιπόν, έγινε γνωστό ότι ο Δικέφαλος θα ετοιμάσει καταγγελία εναντίον της γενικής διευθύντριας του Ολυμπιακού και μόλις δεύτερης γυναίκας-μέλους στην ιστορία του Διοικητικού Συμβουλίου της ECA, Λίνας Σουλούκου. Γιατί; Επειδή, λέει, δεν ενημέρωσε στην ECA για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Και αφορούν στον Ολυμπιακό.

Νομίζουν στον ΠΑΟΚ και στο σύστημά του ότι με το να πληρώνουν για να κάνουν διεθνή την είδηση της εισήγησης της ανακρίτριας της επιτροπής δεοντολογίας, μπορούν να πλήξουν τον Ολυμπιακό ουσιαστικά. Πέρα από τη μηχανή λάσπης, την οποία ο Ολυμπιακός έχει μάθει, πλέον, να την αντιμετωπίζει με πολύ μεγάλη επιτυχία και να στρέφει εναντίον των εμπνευστών τη βρομιά τους, στον Δικέφαλο φαίνεται να θεωρούν ότι θα επηρεάσουν με αυτόν τον τρόπο τα κορυφαία όργανα του ποδοσφαίρου. Αν έτσι νομίζουν, ο δρόμος είναι ελεύθερος…

Θα πρέπει, ωστόσο, στον ΠΑΟΚ να θυμούνται κάποια μικρά περιστατικά, που δεν τον έχουν κάνει ακριβώς… λατρευτό στις τάξεις των υπόλοιπων ομάδων της Ευρώπης. Θα πρέπει να θυμηθούν, για παράδειγμα, ότι είναι η μοναδική ομάδα στην ιστορία της ECA που διεγράφη από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων, μετά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο, με το πιστόλι.

Η ανακοίνωση της 13η Μαρτίου 2018, ήταν απολύτως ξεκάθαρη για την άποψη της ECA για τον ΠΑΟΚ και τον ιδιοκτήτη του: «Η ECA καταδικάζει έντονα τη συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο οπλισμένος κατά τη διάρκεια του αγώνα της Super League ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Υπό αυτό το πρίσμα και σύμφωνα με το καταστατικό της ECA, το Εκτελεστικό Συμβούλιό της αποφάσισε ομόφωνα να αναστείλει, με άμεση ισχύ, την ιδιότητα του ΠΑΟΚ ως μέλους της ECA.

Η ΕCA υπάρχει για να προστατεύει την ακεραιότητα και την κανονικότητα διοργανώσεων και αγώνων, καθώς και τις αθλητικές αξίες και αρχές στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η τιμωρία παραμένει εν ισχύ μέχρι νεωτέρας και θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018».

Ο ΠΑΟΚ θέλει να παίξει «μπάλα» σε ένα επίπεδο που δεν το γνωρίζει και στο οποίο δεν έχει θέσει. Δεν τον αναγνωρίζουν οι μεγάλοι του ποδοσφαίρου. Δεν τον έχουν αποδεχθεί. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Ο οποίος όχι μόνο είναι μέλος της ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά αποτελεί και σημαντικό «παίκτη» σε όλες τις λήψεις αποφάσεων και τις εξελίξεις για το μέλλον του σπορ.

Εάν ο ΠΑΟΚ και το νομικό και επιχειρησιακό του επιτελείου θεωρούν ότι μπορούν να πλήξουν τον Ολυμπιακό μέσω της ECA, μέσω του CAS, της UEFA, της FIFA και γενικώς οπουδήποτε υπάρχει πραγματικό ποδόσφαιρο και όχι Γραμμένος και «εξυγίανση», μπορεί να το κάνει. Απλά να είναι προετοιμασμένος για τη νέα ήττα του. Σε όλα τα επίπεδα.

Είναι απολύτως λογικό να στοχοποιεί τη Λίνα Σουλούκου ο ΠΑΟΚ. Και είναι απολύτως λογικό, διότι ήταν το κεντρικό πρόσωπο στον δικαστικό καταποντισμό του Δικεφάλου και την τελεσίδικη απόδειξη της πολυϊδιοκτησίας. Ωστόσο, από το να προβαίνουν σε κινήσεις άνευ ουσίας, μπορούν τουλάχιστον να κάνουν κανένα σενάριο νομικής στον Μάκη και τον κυρ Τάκη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ