Ο Σκόκο μπορεί να «σολάρει» ακόμα!

Ο Σκόκο μπορεί να «σολάρει» ακόμα!

Γιατί ο 34χρονος Aργεντινός εξακολουθεί να είναι ακριβώς αυτό. Παίκτης που μπορεί να κρίνει ένα αποτέλεσμα…

Θα σκεφτεί κανείς τι να τον κάνει η ΑΕΚ όταν έχει μπροστά τους Ολιβέιρα, τον Αραούχο, τον Λιβάγια και τον Βέρντε που φάνηκε να παίρνει μπροστά. Η σκέψη είναι λογική και ενισχύεται από την παρατήρηση πως οι επιστροφές δεν είναι όπως η πρώτη φορά. Οι παίκτες γυρίζουν ξεθυμασμένοι. Οι τελευταίες τέτοιες περιπτώσεις και μάλιστα τρανταχτές είναι ο Τουρέ και ο Μιραλάς στον Ολυμπιακό. Σύμφωνοι. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα.

Ο Νάτσο Σκόκο δεν είναι πια ούτε καν στη δεύτερη νιότη του. Πατάει γερά στα τριάντα τέσσερα. Είναι ήδη λίγο πριν την αποστράτευση. Δεν είναι όμως παίκτης που οδεύει στην σύνταξη έχοντας χάσει σε ζωτικότητα και σπιρτάδα. Το πάλεψε στα γερά φέτος στη Ρίβερ Πλέιτ και με έξι γκολ και μια ασίστ σε δεκαεννιά εμφανίσεις. Η χρονιά του στην Αργεντινή είναι αξιοσημείωτη.

Πρόκειται για παίκτη ανατροπέα που εξακολουθεί να έχει μεγάλη άνεση στο «ένας εναντίον ενός» και στο… μπουκάρισμα στην αντίπαλη περιοχή. Στοιχεία για τα οποία θαυμάστηκε όταν φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ. Στην εξίσωση μπαίνει βέβαια η εκτίμηση που του έχουν οι οπαδοί της Ενωσης. Καλός ο Αραούχο, αγαπητός ο Λιβάγια αλλά ας μην γίνεται σύγκριση. Ο Σκόκο είχε λατρευτεί από τους οπαδούς της ομάδας.

Τα ανεπανάληπτα σόλο του έχουν χαραχτεί στις μνήμες των οπαδών. Για τέτοια «σολαρίσματα» θα υπάρξουν φίλοι της ΑΕΚ που θα πάνε στο γήπεδο να παρακολουθήσουν την ομάδα τους αναμένοντας την στιγμή που ο Σκόκο θα ξεκινήσει μια προσπάθεια ως μέσα αριστερά και θα καταλήξει να κεραυνοβολεί τον αντίπαλο τερματοφύλακα μέσα από την περιοχή.

Στο ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού που ανακίνησε το θέμα αναφέρεται ότι ο ίδιος ο Σκόκο θα προτιμούσε να παραμείνει στο Μπουένος Αϊρες από το να μετακινηθεί με την οικογένειά του. Αυτά όμως είναι πράγματα που αλλάζουν. Το θέμα είναι αν η Ρίβερ τον δανείζει κι αν είναι διατεθειμένη να καλύψει μέρος του συμβολαίου του που δεν ξεπερνά τα τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ. Αν πράγματι το συζητάει η λύση θα βρεθεί.

Το θέμα είναι τι λένε τώρα στην ΑΕΚ για τον Αργεντινό και ποια θα είναι η οικονομική πολιτική που θα ακολουθήσουν με δεδομένη την οικονομική κρίση που έφερε μαζί της η υγειονομική κρίση. Να μην χωράει ο Νάτσο Σκόκο σε αυτή την ΑΕΚ δεν τίθεται θέμα. Η Ενωση εξακολουθεί να ψάχνει για πρωταγωνιστές στο παιχνίδι της. Ο Σκόκο είναι τέτοιος.

Ακόμα και τώρα που θεωρητικά τα χρόνια βαραίνουν τα πόδια ο Αργεντινός έχει την ικανότητα να πάρει πάνω του αν όχι όλο το παιχνίδι της ομάδας του, τουλάχιστον κάποιες φάσεις που μπορεί να κρίνουν αποτέλεσμα. Γιατί ο Σκόκο εξακολουθεί να είναι ακριβώς αυτό. Παίκτης που μπορεί να κρίνει ένα αποτέλεσμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ