Και τώρα καλά ξεμπερδέματα

Και τώρα καλά ξεμπερδέματα

Ο ΠΑΟΚ τα έκανε όλα λάθος σε αυτή την ιστορία. Το τελευταίο μπορεί να τον αναγκάσει να πληρώσει ακριβά.

Και κάπως έτσι, ο ιστορικός του μέλλοντος θα μπορεί να διαπιστώσει πως ο ΠΑΟΚ χρωστά ήδη ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό.

Διότι οι Ερυθρόλευκοι έβγαλαν τους Θεσσαλονικείς από τη δύσκολη θέση της… επικίνδυνης σκέψης για το CAS.

Ναι, το ξέρουμε. Είχαν ανακοινώσει πως θα προσφύγουν εκεί από την πρώτη στιγμή που η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ επιβεβαίωσε και εκείνη την παράβαση της πολυδιοκτησίας.

Είχε δεσμευθεί ο ΠΑΟΚ ότι θα αναζητήσει το προνόμιο μιας «δίκαιης δίκης από αληθινούς δικαστές» (ή κάπως έτσι τέλος πάντων). Ακόμη όμως δεν είχαμε νέα του, επί του θέματος.

Τώρα με την προσφυγή του Ολυμπιακού είναι πλέον όλα τακτοποιημένα. Και μένει να διαπιστώσουμε τι θα αποφασίσει το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο: Όχι τόσο για την παράβαση, διότι εκεί θα είναι απίθανο να αλλάξει μια απόφαση που επί της ουσίας έχει «σφραγιστεί» σε πέντε διαφορετικές βαθμίδες.

Το ενδιαφέρον προκύπτει στην άποψη του CAS αναφορικά με την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια «φωτογραφική» τροπολογία με ισχύ αναδρομική προκειμένου να αλλάξει τις προβλεπόμενες ποινές.

Ήταν υποβιβασμός όταν η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε το δεσμευτικό πόρισμα της. Μετατράπηκε σε αφαίρεση 5-10 βαθμών μέσω της ΝΔ. Και αυτό απογοήτευσε ως και τον ΠΑΟΚ ο οποίος στον δημόσιο λόγο του όπως εκφράζεται μέσα από «διαρροές» δεν θέλει καμία χάρη, από καμία Κυβέρνηση.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης στο δικό του τηλεοπτικό διάβημα εκείνο τον Γενάρη όταν η τροπολογία μαγειρεύονταν είχε απειλήσει πως θα χωρίσει την Ελλάδα στα δυο. Ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να επαναλάβει την απειλή του και για την Ελβετία που δεν μας φταίει σε τίποτε.

Ας ελπίσουμε η νομική ομάδα του ΠΑΟΚ να είναι καλύτερα προετοιμασμένη και να αφήσει στη Θεσσαλονίκη τα επιχειρήματα «πως ο ΠΑΟΚ δεν είναι του Σαββίδη» και ότι «οι πατάτες δεν κάνουν κουμάντο στο μανάβη».

Ας ελπίσουμε επίσης να έχει και τις απαραίτητες απαντήσεις που δεν έδωσε ποτέ στα ελληνικά πειθαρχικά όργανα. Διότι πλέον η απειλή είναι ασύμμετρη.

Σκεφτείτε τι θα πουν στην UEFA αν διαβάσουν στην έρευνα της ΕΕΑ πως ο Γιάννης Καλπαζίδης που 29 Ιουνίου του ΄18 δάνεισε τον ΠΑΟΚ με 3.2 εκατ ευρώ διευκολύνοντας τον να «κλείσει» τον φάκελο της αδειοδότησης από την διεθνή ομοσπονδία μια μέρα μετά, δεν είναι αυτόφωτος κακός επιχειρηματίας που πετάει τα λεφτά του σε μια ζημιογόνο ποδοσφαιρική εταιρία. Αλλά ότι επί της ουσίας είναι υπάλληλος του θείου του Ιβάν Σαββίδη.

Το FFP δεν είναι παιχνίδι. Είναι ο λόγος που αποκλείστηκε από τα κύπελλα Ευρώπης ή –όχι τόσο ιστορική είναι αλήθεια- Μάντσεστερ Σίτι και που βρέθηκε με πρόστιμο 30 εκατ ευρώ για όσα συμβαίνουν στα ταμεία της. Απόφαση που ανακοινώθηκε πριν από lockdown και που όπως αποδείχθηκε δεν χώρισε το Μάντσεστερ στα δύο.

Και για να καταλήξουμε: Μια προσωπική άποψη. Τελικά ο Δικέφαλος του Βορρά τα έκανε όλα λάθος ως εδώ.

Το χειρότερο για εκείνον είναι ότι δεν θέλησε να εκμεταλλευτεί το διάστημα ως τις 5 Μαϊου ώστε να έχει το «πάνω χέρι» για την προσφυγή στο CAS. Να έχει τη ψυχραιμία και τον χρόνο να πάρει εκείνος τις αποφάσεις.

Επιτέθηκε επικοινωνιακά στον Ολυμπιακό με οδηγό την φάρσα της εισήγησης στην Επιτροπή Δεοντολογίας από την Παναγιώτα Σπανού, έχοντας την εντύπωση πως όλα είναι «φαίνεσθαι». Κατάλαβε πως δεν είναι.

Ο κύκλος που μόλις άνοιξε τον φέρνει πραγματικά σε δύσκολη θέση. Σε δυσκολότερη από κάθε άλλη φορά. Και σε αυτές τις περιπτώσεις το μόνο που μπορείς να ευχηθείς, είναι καλά ξεμπερδέματα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ