Ο Γιώργος Δώνης ξέρει τη συνταγή για τα «δεκάρια»

Ο Γιώργος Δώνης ξέρει τη συνταγή για τα «δεκάρια»

Μετά την καθιέρωση του Δημήτρη Πέλκα στον ΠΑΟΚ, έχει την ευκαιρία να αναδείξει τον Γιάννη Μπουζούκη στη φυσική θέση του.

Μία διαπίστωση για τη φετινή σεζόν είναι ότι ο Γιάννης Μπουζούκης δεν έπαιξε στη φυσική του θέση επειδή «τράκαρε» με τον Γκίας Ζαχίντ. Ο Νορβηγός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον ΑΠΟΕΛ και αποτέλεσε τον «κινητήριο μοχλό» του Παναθηναϊκού στη μεσαία γραμμή. Αυτό ήταν αναμενόμενο, αφού ο Ζαχίντ είχε συνεργαστεί με τον Δώνη στην Κύπρο έχοντας παρόμοιο ρόλο και ήρθε στο «Γεώργιος Καλαφάτης» για να εξυπηρετήσει τον συγκεκριμένο σκοπό. Ωστόσο, με το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στο ποδόσφαιρο μετά τον κορωνοϊό, μετά τη λήξη της σεζόν ο Ζαχίντ θα επιστρέψει στη Λευκωσία, αφού ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να πληρώσει τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ της οψιόν αγοράς.

Πάντως, ο Τσάβι Ρόκα δεν θα ψάξει για τον αντικαταστάτη του Νορβηγού ποδοσφαιριστή, διότι τον έχει ήδη στο ρόστερ. Ο λόγος για τον Γιάννη Μπουζούκη, ο οποίος μετά από μία διετία προσαρμογής, θεωρείται έτοιμος να σηκώσει το «βάρος» της ανάπτυξης του Παναθηναϊκού. Ο 22χρονος επιτελικός χαφ έχει την εμπιστοσύνη του Γιώργου Δώνη και θα δοκιμαστεί στον χώρο όπου έχει δηλώσει ότι αισθάνεται πιο άνετα.

Όμως, για τον Μπουζούκη υπάρχει άλλη μία σημαντική λεπτομέρεια… Ο Γιώργος Δώνης έχει το «know how» για να αναδείξει έναν επιτελικό χαφ, αφού το έχει κάνει με επιτυχία στο παρελθόν. Ο Δώνης ήταν αυτός ο οποίος ξεχώρισε και εμπιστεύτηκε τον Δημήτρη Πέλκα, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο έναν ικανό επιτελικό χαφ. Με τον Μπουζούκη, ο Δώνης έχει την ευκαιρία να επαναλάβει την ιστορία…

Η εμπιστοσύνη στον Πέλκα

Ο Πέλκας υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο του 2012. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ήθελε εξαρχής το «10», αλλά το νούμερο είχε άλλο κάτοχο, τον Τζουλιάνο Σπαντάσιο.  

Ύστερα από λίγους μήνες, η σεζόν τελείωσε και ο Γιώργος Δώνης μετακόμισε στην Τούμπα από το Περιστέρι. Η πρώτη μέριμνα του Δώνη ήταν να τσεκάρει τους μικρούς, αφού ακόμα δεν είχε αρχίσει η εποχή του Ιβάν Σαββίδη και οι οικονομικές δυνατότητες ήταν περιορισμένες. Μετά από μερικές μέρες προπονήσεων, ο Δώνης ξεχώρισε τον Πέλκα και αντιλήφθηκε ότι είχε στα χέρια του έναν… ποδοσφαιρικό θησαυρό.

Ένα από τα πρώτα αιτήματα του Πέλκα, ο οποίος διακρινόταν για την αυτοπεποίθηση του, ήταν να ζητήσει τη φανέλα με το «10». Ο Δώνης μπορούσε να αρνηθεί, προκειμένου να μην φορτώσει έξτρα βάρος στον 18χρονο – τότε – επιτελικό χαφ, όμως προτίμησε να συναινέσει στο αίτημα του. Το ποδοσφαιρικό θράσος, η ποιότητα και το ταλέντο του Πέλκα έπεισαν τον Δώνη ότι θα ανταποκριθεί στην πίεση και στην προσοχή που «σηκώνει» το «δεκάρι». Εν τέλει, ο Δώνης δεν έσφαλλε.

Ο Πέλκας δεν καθιερώθηκε αμέσως στην ενδεκάδα, όμως το κοντέρ έγραψε 16 συμμετοχές (547′) σε όλες τις διοργανώσεις, με 1 γκολ. Ο Δώνης δούλεψε πολύ με τον ποδοσφαιριστή στη ψυχολογία και στη νοοτροπία, ώστε να τον προετοιμάσει ως τον επόμενο ηγέτη της Τούμπας. Ο Πέλκας έθεσε τις σωστές βάσεις για τα επόμενα χρόνια και δεν είναι τυχαίο ότι κερδίζει σημαντικό χρόνο σε μία περίοδο που ο ΠΑΟΚ έχει την άνεση να φέρει ποιοτικούς ξένους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ