Ας παίξουμε μπάλα και ας τους αφήσουμε στη μιζέρια τους…

Ας παίξουμε μπάλα και ας τους αφήσουμε στη μιζέρια τους…

Επιτέλους και καλά νέα με την ελπίδα της επιστροφής στα γήπεδα κόντρα στη συμμαχία ΠΑΟΚ-ΠΑΟ που επενδύει στην καταστροφή για προσωπικά μικροσυμφέροντα, ποντάροντας στο χάος και την αβεβαιότητα. Όπως τότε που παρέα... εξυγίαναν το ποδόσφαιρό μας.

Ποιος θα μας το έλεγε πριν ελάχιστους μήνες πως η είδηση πως οι προπονήσεις ξεκινούν, και μάλιστα σε γκρουπ 8 παικτών, θα ακουγόταν τόσο γλυκιά για όσους πραγματικά νοιάζονται για το ποδόσφαιρο και γουστάρουν να το παρακολουθούν.

Η ελπίδα να δούμε ξανά την μπάλα να κυλάει στο χορτάρι είναι ζωντανή. Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να σωθεί η χρονιά, να βρεθεί ο τρόπος και το ποδόσφαιρο να νικήσει τον κορωνοϊό, ξέρουν πως το επόμενο 15νθημερο είναι το πλέον κρίσιμο.

Αν όλα πάνε καλά στη χώρα μας στη «μάχη» της πανδημίας, αν ακολουθηθούν όπως επιβάλλεται από όλες τις ομάδες τα πρωτόκολλα υγείας τότε όλα θα οδηγήσουν στην έναρξη των πλέι οφ και πλέι άουτ, ώστε τα πάντα να κριθούν στο γήπεδο και να μην χρειαστεί να κλείσει η σεζόν με την κανονική περίοδο.

Μπορεί ο πρωταθλητής να είναι πια δεδομένος, όμως η «μάχη» για τη δεύτερη θέση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς τα πρώην «φιλαράκια» ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν με την Ένωση βεβαίως να έχει το αβαντάζ καθώς μέχρι την διακοπή ήταν σε καλύτερη κατάσταση.

Και κάπου εδώ καταλαβαίνει κανείς γιατί κόντρα στην λογική ο ΠΑΟΚ έδωσε τη «μάχη» του, την οποία και έχασε πανηγυρικά, για να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Με… μπροστινό μάλιστα τον ΠΑΟ, καθώς πια ο Γιάννης Αλαφούζος δεν κρύβει πως νοιώθει και πάλι «σύμμαχος» με την ομάδα του Ιβάν Σαββίδη.

Όχι μόνο με τον ΠΑΟΚ ξεχνώντας τα… Κύζια και όχι μόνο, αλλά και με την έτερη ομάδα του Σαββίδη, την Ξάνθη για την οποία ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα που υπάγεται στον… όμιλο Σαββίδη. Δεν τον ενοχλεί τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟ η πολυιδιοκτησία όπως άλλωστε είπε και στην τηλεδιάσκεψη υπερασπιζόμενος την Ξάνθη του Σαββίδη.

Το να μπει στο… άρμα του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου είναι δικαίωμα του. Γούστο του και καπέλο του, αν και η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τιμητικό για το τεράστιο μέγεθος των πρασίνων να γίνεται… ουρά του ΠΑΟΚ. Αλλά είπαμε, δεν μας πέφτει λόγος.

Το να επιχειρείται όμως ανοικτά να διαλυθεί το ποδόσφαιρο επειδή η συμμαχία ΠΑΟΚ-ΠΑΟ ασχολείται με μικροσυμφέροντα βλέποντας κοντόφθαλμα αυτό είναι επικίνδυνο για όλους. Και τους αφορά όλους.

Ο ΠΑΟΚ ξέχωρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι που νοιώθει πως δύσκολα θα κρατήσει την δεύτερη θέση αν παίξουμε μπάλα, έχει στο μυαλό του και τις αστειότητες της… παύλας, ελπίζει πως με το μπλοκ των ομάδων του και την ΕΠΟ θα μπορέσει να κάνει «πραξικόπημα» στο πρωτάθλημα, λες και είμαστε στην Ουγκάντα και μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Το τι συμβαίνει στο εξωτερικό είναι οδηγός για όλους στο πραγματικό ποδόσφαιρο, όχι αυτό της… εξυγίανσης που ισοπέδωσαν. Στην Γαλλία, στο Βέλγιο αποφάσισαν και το τελείωσαν αφού η Κυβέρνηση απαγόρευσε την συνέχεια. Και το τελείωσαν όπως έπρεπε, με πρωταθλητή, κατάταξη, υποβιβασμό, προβιβασμό.

Στην Ολλανδία που είναι το… παράδειγμα των υποστηρικτών του κινήματος της… παύλας, και που αναδεικνύει και το πόσο «τυφλωμένοι» είναι, από την στιγμή που υπήρξε απαγόρευση από την Κυβέρνηση επιλέχτηκε να μην αναδειχθεί πρωταθλητής γιατί δεν υπήρχε πρώτος εκείνη την στιγμή. Πολύ απλά γιατί Άγιαξ και Άλκμααρ ήταν ισόβαθμοι. Και μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που είχε δρόμο ακόμη.

Ουδεμία σχέση δηλαδή με Γαλλία και Βέλγιο που Παρί και Μπριζ είχαν «καθαρίσει», όπως και εδώ όπου μάλιστα έχει ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος με το +14 του Ολυμπιακού. Που κανονικά θα έπρεπε να είναι +15 από την δεύτερη ΑΕΚ καθώς αν δεν ήταν η Κυβέρνηση ο ΠΑΟΚ τώρα δεν θα είχε καν λόγο στις τηλεδιασκέψεις της Σούπερ Λιγκ.

Θα ήταν παρέα με την έτερη ομάδα του Ιβάν Σαββίδη, την Ξάνθη, στην δεύτερη κατηγορία. Το που θα είναι βεβαίως τελικά θα το ξέρουμε μέσα στο καλοκαίρι καθώς η προσφυγή του Ολυμπιακού στο CAS τον στήνει στον τοίχο.

Τον ΠΑΟΚ που υποτίθεται πως «καιγόταν» για να πάει στο CAS για να δικαιωθεί καθώς δεν του αρέσει η ελληνική δικαιοσύνη, όμως ακόμη… μεταφράζονται τα πρακτικά. Την Δευτέρα, μια μέρα πριν την προθεσμία λένε πως θα κάνει προσφυγή, όχι πως έχει πλέον και μεγάλη σημασία καθώς θέλει δεν θέλει ο ΠΑΟΚ θα συρθεί στο CAS από τον Ολυμπιακό.

Και εκεί το πρόβλημα του θα είναι τεράστιο και κανένας Γεραπετρίτης δεν θα μπορέσει να τον σώσει.

Συν τοις άλλοις το πρόβλημα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης θα είναι μεγάλο και όταν με το καλό αρχίσουν και πάλι οι αγώνες. Ο Κούγιας προανήγγειλε καταγγελία για την συνιδιοκτησία κάτι που σημαίνει πως θα πέσει άμεσα και νέα τιμωρία. Νέα αφαίρεση βαθμών, και βλέπουμε.

Εν κατακλείδι, κόντρα στην καταστροφική λογική της συμμαχίας ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, το ευχάριστο είναι πως ξανά συζητάμε για ποδόσφαιρο.

Για επιστροφή στις προπονήσεις και αν όλα πάνε καλά και στη συνέχεια για επιστροφή και στους αγώνες. Γιατί αν τα παρατήσουν τώρα οι ομάδες, αν πουν ότι λόγω κορωνοϊού δεν θέλουν να παίξουν τότε σημαίνει πως δεν θα ξαναπαίξουν ποτέ μέχρι να βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο.

Έτσι δεν είναι;  Ή αυτό δεν το έχουν σκεφτεί όσο ποντάρουν σε ένα πρόωρο φινάλε με καταστροφικές συνέπειες για όλους;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ