Πέδρο Μαρτίνς: Στους μεγάλους του Λιμανιού

Πέδρο Μαρτίνς: Στους μεγάλους του Λιμανιού

Ο Πέδρο Μαρτίνς θα γίνει ο δεύτερος προπονητής μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που μένει για τρίτη σερί σεζόν στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού - Τρεις έχει και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά ήταν σπαστά 1+2.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας με τον Πορτογάλο τεχνικό Πέδρο Μαρτίνς», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο Ολυμπιακός στις 9 Απριλίου του 2018 για την πρόσληψη του Ιβηρα προπονητή. Ο Πέδρο Μαρτίνς ήρθε στο μεγάλο λιμάνι με στόχο να χτίσει την ομάδα από την αρχή και να την κάνει ξανά πρωταγωνίστρια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Να την επαναφέρει στους τίτλους και στην ελίτ των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το έργο του δεν ήταν καθόλου εύκολο. Το γνώριζε και ο ίδιος. Ωστόσο, δεν σταμάτησε στιγμή να πιστεύει ότι μπορεί να γιγαντώσει ξανά τον Ολυμπιακό. Με τη βοήθεια του ηγέτη του συλλόγου, Βαγγέλη Μαρινάκη, που του έδωσε όλα τα εφόδια που χρειαζόταν. Η ομάδα γέμισε με ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας, με εμπειρία και ποιότητα, αλλά και ακατέργαστα «διαμαντάκια», τα οποία πήρε στα χέρια του Πέδρο Μαρτίνς και τα έκανε παίκτες πρώτης γραμμής. Παίκτες, για τους οποίους ενδιαφέρονται όλα τα μεγαθήρια της Ευρώπης, όπως είναι οι Τσιμίκας, Μπα, Σισέ και Καμαρά.

Ο Πορτογάλος τεχνικός κατάφερε να ξανακάνει τον Ολυμπιακό ομάδα τοπ επιπέδου. Οπως αξίζει σε έναν σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός. Οπως αρμόζει στην σπουδαιότερη ομάδα της Ελλάδας. Τα κατάφερε μέσα από την σκληρή δουλειά. Με πολλή υπομονή και επιμονή, έκανε και πάλι τον κόσμο στο Καραϊσκάκη να φωνάξει ρυθμικά το σύνθημα «έτσι ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό».

Ο Πέδρο Μαρτίνς δημιούργησε τον δικό του Θρύλο. Μια ομάδα, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια παίζει ποδόσφαιρο πολύ υψηλού επιπέδου και έχει κερδίσει σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες, χαρίζοντας «μυθικές» βραδιές στον κόσμο του συλλόγου. Οπως αυτή απέναντι στην Μίλαν, πέρσι, ενώ φέτος ο Ολυμπιακός έζησε ξανά την μαγεία του Champions League.

Μάλιστα, την έζησε όχι σαν κομπάρσος, αλλά σαν πρωταγωνιστής. Πέρασε στους ομίλους με το σπαθί του, μέσα από τα προκριματικά και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατάφερε να προκριθεί από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Κοίταξε στα μάτια τις Μπάγερν Μονάχου και Τότεναμ, νίκησε τον Ερυθρό Αστέρα και πέρασε στο Europa League, όπου απέκλεισε με εκτός έδρας νίκη την Αρσεναλ!

Μυθικές στιγμές, αντάξιες του μεγαλείου του Ολυμπιακού. Στην Ελλάδα, οι Πειραιώτες παρά τις… τρικλοποδιές των «εξυγιαντών», βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας και σε απόσταση ασφαλείας από τον ΠΑΟΚ. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε τον Ολυμπιακό να «πετάει» από νίκη σε νίκη και βρίσκεται μια… ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα, έχει την ευκαιρία να κερδίσει ακόμα και το νταμπλ, καθώς είναι στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Πορτογάλος μπορεί να ήταν άγνωστος στο ευρύ κοινό όταν ήρθε στην Ελλάδα, αλλά μέσα από τη σκληρή δουλειά κατάφερε να αποδείξει την αξία του. Να αγαπηθεί από τον κόσμο της ομάδας και να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς προπονητές στη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού! Ο Πέδρο Μαρτίνς κατάφερε να κερδίσει με την αξία του ένα νέο συμβόλαιο και να γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας για 3η σερί χρονιά! Φυσικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι για 3 σεζόν είχε κάτσει στον πάγκο της πειραϊκής ομάδας τα τελευταία χρόνια και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά δεν ήταν συνεχόμενα.

Οπως ενημερωθήκατε από to10.gr το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Ολυμπιακός συμφώνησαν για νέο συμβόλαιο μέχρι το 2022. Οι δύο πλευρές, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «10.gr», συμφώνησαν σε όλα και θα συνεχίσουν μαζί. Οπως ακριβώς ήθελαν να γίνει. Οπως ζητούσε ο κόσμος. Για να συνεχίσει το έργο του. Να συνεχίσει να δημιουργεί τον δικό του μύθο στον Ολυμπιακό.

Το έργο του Μπάγεβιτς

Οπως προαναφέραμε, ο Πέδρο Μαρτίνς θα γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που ξεκινάει στο τιμόνι της ομάδας για τρίτη σερί χρονιά.

O Βόσνιος τεχνικός ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το 1996 και ήταν ο άνθρωπος που την επανέφερε στην ευρωπαϊκή ελίτ και στα εγχώρια τρόπαια. Ηταν ο αναμορφωτής των Πειραιωτών και έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου. Εμεινε στον Ολυμπιακό για τρεισήμισι σεζόν. Από το καλοκαίρι του 1996 έως τον Νοέμβριο του 1999, όταν και αποχώρησε από το μεγάλο λιμάνι.

Μέσα σε αυτό το διάστημα οδήγησε την ομάδα σε τρία σερί πρωταθλήματα (‘96-’97, ‘97-΄98’, ‘98-’99) αλλά και ένα Κύπελλο (‘98-’99). Ηταν η αρχή της Αυτοκρατορίας του Ολυμπιακού. Για την ιστορία, ο Μπάγεβιτς επέστρεψε στο λιμάνι το 2004 και οδήγησε τους Πειραιώτες σε ένα ακόμα νταμπλ.

Ο «θρύλος» του Ερνέστο Βαλβέρδε

Τρεις σεζόν έκατσε στον πάγκο του Ολυμπιακού τα τελευταία 20 χρόνια και ο Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά όπως προαναφέραμε, δεν ήταν συνεχόμενα.

Ο Ισπανός τεχνικός ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της πειραϊκής ομάδας το καλοκαίρι του 2008 και έμεινε για μια σεζόν, ενώ επέστρεψε τον Αυγουστο του 2010 και έμεινε μέχρι το 2012. Στην πρώτη του παρουσία στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, κατέκτησε το νταμπλ, ενώ στη δεύτερη παρουσία του πήρε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο (2011/2012).

Ο Βαλβέρδε αγαπήθηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού, έγινε ένα με τον σύλλογο και οδήγησε την ομάδα σε μεγάλες νίκες στην Ευρώπη. Ο Ισπανός θα είναι για πάντα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του συλλόγου και θα έχει τη δική του ξεχωριστή θέση στις καρδιές των οπαδών της πειραϊκής ομάδας.

Τα αισθήματα, μάλιστα, είναι αμοιβαία, καθώς και ο Ερνέστο νιώθει οικογένειά του τον Ολυμπιακό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ