Ο Στόιτσκοφ θυμήθηκε την πρόταση του Γιώργου Βαρδινογιάννη

Ο Στόιτσκοφ θυμήθηκε την πρόταση του Γιώργου Βαρδινογιάννη

Ο Βούλγαρος παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα και αποκάλυψε πως παραλίγο να μην καταλήξει στη Βαρκελώνη...

Μία από τις «what if» ιστορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι η προσπάθεια του Γιώργου Βαρδινογιάννη να φέρει τον Χρίστο Στόιτσκοφ στον Παναθηναϊκό στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Ο τότε αστέρας του βουλγαρικού ποδοσφαίρου δεν φόρεσε ποτέ τα πράσινα, κατέληξε στην Μπαρτσελόνα με την καριέρα που όλοι γνωρίζουμε.

Η απόπειρα του «καπετάνιου» να τον φέρει στην Αθήνα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και με τα χρόνια απέκτησε διαστάσεις αστικού μύθου. Όμως, δεν την ξέχασε ποτέ ο Στόιτσκοφ και τη θυμήθηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μπαρτσελόνα.

Ο Βούλγαρος άσος ρωτήθηκε αρχικά εάν άλλες ομάδες έδειξαν ενδιαφέρον πριν αυτός μετακομίσει στη Βαρκελώνη. «Δεν θα σας πω ψέματα, υπήρχαν. Εκείνη τη σεζόν 1989-90 κέρδισα το χρυσό παπούτσι μαζί με τον Χιούγκο Σάντζεζ και υπήρχαν ορισμένες ομάδες που μου χτύπησαν την «πόρτα». Αν και υπήρχαν και άλλες πριν» απάντησε ο Στότσκοφ.

Στην επιμονή του δημοσιογράφου για να απαντήσει με… διευθύνσεις και ονόματα, ο Στόιτσκοφ επέλεξε μόνο τον Παναθηναϊκό. Ο Βούλγαρος θυμήθηκε τον… πακτωλό χρημάτων που του πρόσφερε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης και εξήγησε γιατί αρνήθηκε:

«Θα ονομάσω μόνο μια ομάδα από τις πολλές: Ο Παναθηναϊκός ήταν μία από τις μεγαλύτερους συλλόγους στην Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 80′. Ήρθαν να μου προσφέρουν αρκετά χρήματα, αλλά ήμουν πολύ νέος, ήμουν 20 χρονών και σκέφτηκα να μείνω ακόμα μια χρονιά στην Βουλγαρία κάτι που θα με εξυπηρετούσε να μάθω περισσότερα. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η ΤΣΣΚΑ ήταν μια στρατιωτική ομάδα, στην οποία επικράτησε η πειθαρχία και είχε σπουδαίους παίκτες: τους Ιβανόφ, Πενέβ και Κοσταντίνοφ».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ