ΑΕΚ: Η αριστερή πτέρυγα στο «μικροσκόπιο»

ΑΕΚ: Η αριστερή πτέρυγα στο «μικροσκόπιο»

Οι λύσεις της ΑΕΚ για το αριστερό άκρο της άμυνας, οι σκέψεις των Ίβιτς-Καρέρα και τα δεδομένα.

Μία από τις θέσεις για τις οποίες είναι πιθανό να ψαχτεί η ΑΕΚ στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, είναι εκείνη του αριστερού μπακ. Η Ένωση είναι πιθανό να χρειαστεί ενίσχυση για την εν λόγω θέση, μιας και το μέλλον του Νίκλας Χουλτ στην ομάδα μοιάζει αβέβαιο.

Ο Χουλτ βρίσκεται στην ΑΕΚ 2,5 χρόνια. Με την Ένωση πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας εξέχοντα ρόλο στην πορεία της ομάδας προς τον τίτλο, από τον Γενάρη και μετά. Ο Σουηδός αμυντικός αποδείχθηκε ένα πολύτιμο εργαλείο, καλύπτοντας με απόλυτη συνέπεια τη θέση του αριστερού μπακ.

Ωστόσο όλα δείχνουν πως η καριέρα του Χουλτ στην ΑΕΚ θα λήξει, με το φινάλε της φετινής χρονιάς. Το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια κουβέντα με την πλευρά του για ανανέωση. Και ούτε δείχνει πιθανό να υπάρξει.

Στην ΑΕΚ φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να αναζητήσουν έναν διαφορετικού τύπου αριστερό μπακ το καλοκαίρι, με τον Χουλτ να αποχωρεί από την ομάδα ως ελεύθερος, ολοκληρώνοντας ένα απόλυτα πετυχημένο πέρασμα από τον Δικέφαλο.

Ο Έλντερ Λόπες, ο έτερος αριστερός μπακ του ρόστερ, αποδείχθηκε μια αρκετά πετυχημένη επιλογή για την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος μπακ ήρθε αθόρυβα από την Λας Πάλμας και κατάφερε να εξελιχθεί σε πολύτιμη μονάδα για την Ένωση. Ένας αμυντικός με ιδιαίτερη ικανότητα στο δημιουργικό κομμάτι, ένα στοιχείο που η ΑΕΚ αναζητούσε χρόνια για την αριστερή της πτέρυγα.

Ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός που είχε υποστεί ο Λόπες (ρήξη χιαστού) επηρέασε δραματικά την εξέλιξη της πορείας του στην ΑΕΚ. Ο Λόπες δεν έχει κατορθώσει να φτάσει ξανά στο επίπεδο που ήταν. Και παρότι παραμένει ένας παίκτης που μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα, για τη νέα σεζόν λογίζεται περισσότερο ως μια back up επιλογή για τη θέση του αριστερού μπακ. Πίσω από την προσθήκη που αναμένεται να γίνει.

Ίλια Ίβιτς και Μάσιμο Καρέρα φαίνεται πως έχουν προκρίνει την απόκτηση ενός παίκτη με ικανότητα στο δημιουργικό κομμάτι. Ενός μπακ ταχυδυναμικού, που θα ανεβαίνει αρκετά την πτέρυγα και θα προσφέρει πλάτος στην ομάδα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα μάτια των ανθρώπων της ΑΕΚ έχουν στραφεί στην Ιταλία για το εν λόγω ζήτημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές υπάρχουν 1-2 περιπτώσεις παικτών που βρίσκονται στην ατζέντα του Δικεφάλου και εξετάζονται.

Βεβαίως τα δεδομένα της εποχής δεν επιτρέπουν ουσιαστικές κινήσεις. Όμως η ΑΕΚ σίγουρα κοιτάζει παίκτες για το αριστερό άκρο της άμυνας. Αφού είναι από τις θέσεις που θα αναζητηθούν τρόποι για να… αναβαθμιστεί το καλοκαίρι που μας έρχεται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ