Ο ιός… της Εξυγίανσης, έχει εμβόλιο σε αυτή τη χώρα;

Ο ιός… της Εξυγίανσης, έχει εμβόλιο σε αυτή τη χώρα;

Ο ΠΑΟΚ και η παρέα του συνεχίζουν το «πάρτι» για την επιβολή εικονικής πραγματικότητας. Άραγε υπάρχει κάποιος να τους σταματήσει; Το νέο αφήγημα για την Κυβέρνηση που πρέπει να εγγυηθεί και η αλήθεια για το working group. Παραιτήθηκαν από την Τετάρτη, Σουλούκου και Κούγιας!

Για εβδομάδες ολόκληρες -μέσα στην καραντίνα- προέκυψε το περίφημο κίνημα της παύλας. Μια μπούρδα στο πνεύμα της λογικής αταξίας. Πως μας το έλεγαν στο σχολείο: ο αστυνόμος είναι όργανο, το μπουζούκι είναι όργανο άρα ο αστυνόμος είναι μπουζούκι.

Κάπως έτσι και τα παιδιά από τον Βορρά, θέλησαν να μας επιβάλλουν την άποψη ότι από τη στιγμή που προέκυψε lockdown το πρωτάθλημα δεν πρέπει να συνεχιστεί και από τη στιγμή που δεν θα παίξουμε άλλο (γιατί το θέλουν αυτοί), δεν πρέπει να υπάρχει και πρωταθλητής: Μόνο θέσεις κατάταξης που θα είχαν μετάφραση στα επόμενα κύπελλα Ευρώπης. Μια εξέλιξη η οποία δεν θα επέτρεπε στον Ολυμπιακό γύρο θριάμβου, αλλά θα έδινε στον ΠΑΟΚ το δικαίωμα να βρεθεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ως δεύτερος. Ένα «εύρημα» που ουσιαστικά θα διέγραφε και την ποινή για την πολυδιοκτησία (το -7) και κυρίως θα άνοιγε ξανά την αυλαία στο ποδόσφαιρο τον Σεπτέμβρη με… λευκό χαρτί.

Η συγκεκριμένη απόπειρα απέναντι στην γενική κατακραυγή και με τον φόβο της γελοιοποίησης μετατράπηκε κάποια στιγμή σε «ένα αστείο των δημοσιογράφων» έτσι για να ευθυμήσουμε. Η κεντρική ιδέα όμως παραμένει ζωντανή. Το να «μην παίξουμε» με κάθε κόστος. «Η ανοησία της αγέλης» που νιώθει πως μπορεί να επιβάλλει την δική της εικονική πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο, ακόμη και τώρα που τους έπιασαν με την γίδα στην πλάτη. Τώρα που ετοιμάζονται να πάνε στο CAS για να εξηγήσουν ποιος είναι ο «αόρατος» Γιάννης Καλπαζίδης και πως οι τριγωνικές σχέσεις των εταιριών και το μαύρο χρήμα έφερε πιο κοντά τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη αλλοιώνοντας τα δύο τελευταία πρωταθλήματα.

Ναι, νιώθουν «αθάνατοι». Νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν να τους κοροϊδεύουν όλους για πάντα, όπως τότε που θα έφερναν πίσω τις Κυριακές μας. Με τη γνωστή φάμπρικα. Μια τηλεοπτική «δίκη» που πειράζει το… μυαλό των κανονικών δικαστών. Ένα σάιτ που με την αλήθεια διανύει βίους παράλληλους και συναντώνται μόνο στο… moto. Τα Μέσα του Αλαφούζου που συχνά-πυκνά νομίζεις ότι ανήκουν και αυτά στην PAralot. Μπόλικους πρόθυμους να υπηρετήσουν τους… αφεντάδες έναντι οποιουδήποτε τιμήματος. Και μια αποστολή: Το «ξέπλυμα» του παρασκηνίου. Την επιβολή μιας εικονικής πραγματικότητας στη λογική του «πες-πες όλο και κάτι θα μείνει».

Κάπως έτσι έβγαλαν «στημένη» την ΕΕΑ, ανήμπορούς τους τακτικούς δικαστές του ποδοσφαίρου. Κάπως έτσι κάνουν τη μέρα-νύχτα με την περίφημη εισήγηση Σπανού στην Επιτροπή Δεοντολογίας προσπαθώντας να μας πείσουν ότι ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την ποινή του υποβιβασμού (!). Κάπως έτσι απείλησαν την Κυβέρνηση ότι θα χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο. Κάπως έτσι σε καθημερινή βάση παραμορφώνουν το ίδιο το ποδόσφαιρο και τα γεγονότα παίζοντας με τη νοημοσύνη μας.

Και μόνο η Κυριακή που μόλις έφυγε είναι ένα πρώτης τάξεως δείγμα για την «αποκωδικοποίηση» των αληθινών προθέσεων τους.

Τι μάθαμε το απόγευμα από αυτούς; Πρώτα από όλα ότι ο Ολυμπιακός χτύπησε λέει… κάτω από τη ζώνη ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό από τα «δικά του ΜΜΕ». Γιατί; Γιατί το working group της Σούπερ Λιγκ ήταν εξουσιοδοτημένο από τον συνεταιρισμό για διαπραγμάτευση με τους ποδοσφαιριστές αναφορικά με τις περικοπές των συμβολαίων τους. Και που κολλάει ο Ολυμπιακός; Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις τους, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να χρεώσει στην τριάδα των άλλοτε συμμάχων την πρόταση που κατατέθηκε για περικοπές της τάξης του 27%-33%.

Ποια είναι η αλήθεια; Ότι ο συνεταιρισμός ουδέποτε έβαλε στο τραπέζι τους συγκεκριμένους αριθμούς πολλώ δε μάλλον έφτασε σε σχηματισμό κάποιας πρότασης προς τους ποδοσφαιριστές. Και όσο για το working group: Σε αυτό από τις αρχές Απρίλη μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα συμμετείχαν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΑΕΛ και Ολυμπιακός μέσω εκπροσώπων. Έπειτα από το φιάσκο όμως στην υπόθεση αδειοδότησης και τον τρόπο που ο ΠΑΟΚ τράβηξε μέσω της ΕΠΟ το χαλί κάτω από τα πόδια του Λυσσάνδρου, η σύσταση της επιτροπής άλλαξε. Διότι παραιτήθηκε και η Λίνα Σουλούκου (Ολυμπιακός) και ο Αλέξης Κούγιας (ΑΕΛ). Έμειναν λοιπόν οι άλλοτε σύμμαχοι και το ψυχοπαίδι τους ο Ατρόμητος, που τώρα που άκουσε από την UEFA ότι η θέση Ευρώπης του κυπέλλου θα έρθει από το πρωτάθλημα συντάχθηκε και αυτός στο μπλοκ του ΠΑΟΚ μήπως και σαν 7ος βρεθεί τον Σεπτέμβρη να παίζει προκριματικά. Στο μπλοκ του «δεν παίζουμε».

Δεν συζήτησαν λοιπόν ποτέ στην τηλεδιάσκεψη για τις περικοπές, δεν σχημάτισαν πρόταση, δεν ενημέρωσαν κανέναν. Πήγαν οι τρεις μόνοι τους το Σάββατο στην αντιπροσωπεία των ποδοσφαιριστών και ξεφούρνισαν την επιθυμία τους: 29% ψαλίδι αν παίξουμε και 32% αν δεν παίξουμε. Δηλαδή λες του παίκτη, βάλε το κεφάλι σου στον ντορβά, πάρε το όποιο ρίσκο με έναν ιο που έχει σκοτώσει χιλιάδες στον πλανήτη για 3%! Λες και η διαφορά στη «χασούρα» των ομάδων αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή όχι είναι της τάξης του 3%. Μια πρόταση που επί της ουσίας ωθεί τους παίκτες να αρνηθούν να προσπαθήσουν για την επανεκκίνηση της σεζόν. Εκείνη που ομόφωνα η Λίγκα αποφάσισε την Τετάρτη. Απίθανα πράγματα.

Μόνοι τους το μαγείρεψαν. Μόνοι τους το σέρβιραν. Και έχουν και το θράσος να λένε πως ο Ολυμπιακός… χτύπησε κάτω από τη μέση, μπας και τσιμπήσει και η ΑΕΚ που κρατά αποστάσεις γενικώς. Και κυρίως μπας και τσιμπήσει ο κόσμος. Η… κοινή γνώμη. Είχαν για μάρτυρα και τον Γιώργο Μποροβήλο στο Open. Είπε με λεπτομέρειες τι συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης. Μάλλον όμως και εκείνοι δεν ξέρουν ότι σε αυτή πήρε μέρος ο Δημήτρης Μποροβήλος. Ναι, άλλος ο Γιώργος άλλος ο Δημήτρης. Οι… λεπτομέρειες που λέγαμε.

Και όσο για το κερασάκι στην τούρτα: Μάθαμε Κυριακή απόγευμα ότι ο ΠΑΟΚ λέει απέστειλε επιστολή στον Αυγενάκη, εκείνον που από τον Γενάρη τον διασύρει λέγοντας ότι έστησε την ΕΕΑ. Και τι ζητάει ο Δικέφαλος του Βορρά από τον Υφυπουργό; Κάποια νέα «φωτογραφική τροπολογία» για να γλιτώσει τον υποβιβασμό; Όχι του ζητάει να αναλάβει την ευθύνη η Πολιτεία σε περίπτωση που ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Κανονικός εκβιασμός μπας και τσιμπήσουν πάλι, όπως τέλη Γενάρη που ο Γκαγκάτσης απειλούσε από το Open την κοινωνική συνοχή της χώρας.

Ζήτησαν κάτι ανάλογο οι εργαζόμενοι στα Σούπερ μάρκετ που όλο αυτόν τον καιρό δεν έχουν σταματήσει μέρα; Εγγυήσεις από την Κυβέρνηση; Ζήτησαν κάτι τέτοιο οι κομμώτριες που αύριο θα είναι ο πιο περιζήτητος κλάδος στη χώρα; Οι μαγαζάτορες που ανοίγουν ρολά; Όχι, ζητούν όμως οι ΠΑΕ. Γιατί το θέλει ο ΠΑΟΚ που μπορεί να μιλά εν ονόματος συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δικό του το νιώθει όταν ο Ιβάν μπουκάρει με τη πιστόλα στον αγωνιστικό χώρο, δικό του και όταν απευθύνεται στον Υφυπουργό. Δικό του και από τη στιγμή που ο ίδιος δεν θέλει επανεκκίνηση, τα… άλλα πιστόλια ποτίζουν τον κήπο της ενημέρωσης με παραμύθια.

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο του 2020. Και ίσως για τους οπλισμένους με υπομονή, ίσως είναι ακόμη διασκεδαστικό. Τα όρια άλλωστε είναι πάντα για να τα ξεπερνάμε. Για εκείνους όμως που την συγκεκριμένη αρετή την απώλεσαν σε αυτή την παράξενη διαδρομή της τελευταίας τριετίας, κάθε νέο επεισόδιο λογίζεται και υπολογίζεται ως πρόκληση. Διότι όπως φαίνεται ο ιος της Εξυγίανσης δεν έχει… εμβόλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ