Αποκάλυψη: Στο εδώλιο ο Μάκης Γκαγκάτσης

Αποκάλυψη: Στο εδώλιο ο Μάκης Γκαγκάτσης

Σε δίκη ο Μάκης Γκαγκάτσης, του ασκήθηκε ποινική δίωξη για παρότρυνση, υποκίνηση και ενθάρρυνση αδικημάτων βίας. Διαβάστε τις λεπτομέρειες.

Ο εκβιασμός του ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη, με σκοπό για να μην υποβιβαστεί ο Δικέφαλος μετά την επιβεβαίωση της βαρείας παράβασης της πολυϊδιοκτησίας, μπορεί να πέτυχε τον στόχο της αλλαγής του νόμου και της σωτηρίας, αλλά δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητος από την ελληνική δικαιοσύνη. Η οποία καλεί τον Μάκη Γκαγκάτση, ως υποκινητή βίας και τον θέτει στο εδώλιο ως κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, λοιπόν, στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ασκήθηκε ποινική δίωξη με βάση το άρθρο 41 στ παρ. 5, Ν. 2725, για «Αδικήματα βίας, με αφορμή Αθλητικές εκδηλώσεις», για παρότρυνση, υποκίνηση και ενθάρρυνση αδικημάτων βίας.

Αναλυτικά, το άρθρο με το οποίο διώκεται ποινικά ο Γκαγκάτσης: «5. Όποιος παροτρύνει, υποκινεί, ενθαρρύνει ή διευκολύνει με οποιονδήποτε τρόπο και ιδίως δημόσια ή δια του έντυπου ή ηλεκτρονικού τύπου ή του διαδικτύου μεμονωμένα άτομα ή οργανωμένες ομάδες προσώπων για να διαπράξουν αδικήματα του παρόντος άρθρου τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί πότε θα εκδικαστεί η υπόθεση, ωστόσο πηγές σημειώνουν ότι θα οριστεί σύντομα. Η υπόθεση αναμένεται εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας, εκτός κι αν ο Γκαγκάτσης έχει δηλώσει τη νομική του ιδιότητα, κάτι που σημαίνει ότι θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μάκης Γκαγκάτσης, στις 21 Ιανουαρίου 2020, ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, είχε βγει σε εκπομπή του OPEN του Ιβάν Σαββίδη και είχε χρησιμοποιήσει ακραία ρητορική μίσους και διχασμού. Είχε μιλήσει για «διχασμό της Ελλάδας», για «αιματοχυσία», με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση του Ολυμπιακού.

Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός είχε καταγγείλει στον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα τον Διευθύνοντα Συμβούλου, Αντιπροέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση, για παράβαση του πειθαρχικού κώδικα και του καταστατικού της ΕΠΟ. Εν συνεχεία ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Λαΐνης τού άσκησε πειθαρχική δίωξη για δυσφημιστικές δηλώσεις. Με την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ να του επιβάλλει το επιεικώς αστείο πρόστιμο των 16.000 ευρώ για δυσμενείς κρίσεις.

Ωστόσο, η υπόθεση πήρε και ποινική μορφή. Και πλέον ο Μάκης Γκαγκάτσης καλείται να εξηγήσει ενώπιον του φυσικού του δικαστή τους λόγους που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ακραίους, έως και αντεθνικούς χαρακτηρισμούς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ