Από θέση ισχύος και για την επόμενη μέρα

Από θέση ισχύος και για την επόμενη μέρα

Ο Ολυμπιακός έχει την οικονομική άνεση να προγραμματίζει τις κινήσεις του την ώρα που οι αντίπαλοί του ρίχνουν κατακόρυφα το μπατζετ...

Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας, η μία μετά την άλλη, επιστρέφουν στις προπονήσεις. Ο στόχος είναι να γίνουν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ . Στόχος είναι να αρχίσουν τα ματς στα μέσα Ιουνίου. Στόχος ναι, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν τον έχουν όλοι. Σε προηγούμενο σημείωμα αναλύθηκε γιατί ο ΠΑΟΚ φαίνεται να κινείται σε άλλη κατεύθυνση…

Ολοι συμφωνούν ότι η πρωταθλήτρια ομάδα στην Ελλάδα είναι γνωστή. Το πρωτάθλημα έχει επί της ουσίας κριθεί. Ακόμα και στην περίπτωση που έχουμε οριστική διακοπή της διοοργάνωσης ξέρουμε ποια θα είναι από την Ελλάδα η ομάδα που θα έχει μπροστά της τα λιγότερα εμπόδια για να παίξει του χρόνου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακόμα και παρά την οικονομική ζημιά που ήδη προκάλεσε η διακοπή και την ακόμα μεγαλύτερη που θα προκαλέσει μια οριστική ματαίωση, ο Ολυμπιακός είναι σε θέση να προγραμματίζει τις κινήσεις με την σχετική άνεση. Του την δίνουν η οικονομική αυτοδυναμία του όπως αυτή προκύπτει από την φετινή συμμετοχή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από την μία πλευρά και η ακριβή πώληση του Ποντένσε από την άλλη.

Ολα αυτά χωρίς να υπολογίσει κανείς πως οι ερυθρόλευκοι έχουν την δυνατότητα να πουλήσουν σε υψηλή τιμή έναν ή και περισσότερους παίκτες του εφόσον θεωρήσουν τις προσφορές ικανοποιητικές. Δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους εγχώριους ανταγωνιστές του που αντιμετώπιζαν προβλήματα ακόμα και πριν από την πανδημία.

Στο 10.gr διαβάσατε ότι ο ΠΑΟΚ προχωράει στην μείωση του μπάτζετ κατά περίπου 30%. Οι λόγοι που οδήγησαν τον Ιβάν Σαββίδη στην απόφαση αυτή έχουν να κάνουν με τις επιπτώσεις από την πανδημία, τους περιορισμούς πουεπιβάλλει το FFP και η διαπιστωση ότι παρά τα υψηλά συμβόλαια, η αγωνιστική πορεία της ομάδας ήταν πολύ κάτω του αναμενομένου.

Η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς εμφανίζεται οικονομικά συγκρατημένη πολύ δε περισσότερο φέτος που έχει να ολκηρώσει την χρηματοδότητση για την κατασκευή του γηπέδου της. Ο δε Παναθηναϊκός ακολουθεί πολιτική αυστηρής λιτότητας τα τελευταία χρόνια προκειμένου να περιορίσει τα χρέη του. Κάπως έτσι περιγράφεται η κατάσταση των ομάδων ακόμα ακόμα και στην περίπτωση που διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες θα κληθούν να μπούν στη νέα αγωνιστική χρονιά οι παραδοσιακές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η υπεροχή του Ολυμπιακού ο οποίος μάλιστσα έχει δημιουργήσει μια έτοιμη ομάδα είναι σαφής και καταλυτική. Κάτω από αυτό το πρίσμα εξηγούνται οι προσπάθειες να ακυρωθούν όλα τα πλεονεκτήματα και η υπεροχή που κατάκτησε μέσα στα γήπεδα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ