Το έξτρα κίνητρο του Χατζηγιοβάνη για το «Μένουμε Ελλάδα»

Το έξτρα κίνητρο του Χατζηγιοβάνη για το «Μένουμε Ελλάδα»

Ο Τζον Φαν'τ Σιπ άνοιξε την πόρτα της Εθνικής στον 23χρονο εξτρέμ και ο ποδοσφαιριστής θέλει να την αξιοποιήσει για την καθιέρωση του.

Ο πρώτος μεγάλος στόχος του Τάσου Χατζηγιοβάνη και απαραίτητο προαπαιτούμενο για να ανέβει την ποδοσφαιρική «σκάλα», ήταν η καθιέρωση του στον Παναθηναϊκό. Η προηγούμενη σεζόν παρότι είχε πολλές διακυμάνσεις, συνετέλεσε ακριβώς σε αυτό: ο 23χρονος εξτρέμ απολαμβάνει πλέον το στάτους του βασικού στο σχέδιο του προπονητή του, Γιώργου Δώνη, αλλά και στους υπολογισμούς της διοίκησης.

Δεν ήταν εύκολο να πετύχει κάτι τέτοιο ο Χατζηγιοβάνης και απεναντίας, δοκιμάστηκε σκληρά. Πραγματοποίησε μία εκπληκτική προετοιμασία το καλοκαίρι του 2019 εντυπωσιάζοντας στα φιλικά, αλλά το αδιέξοδο στις συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του, τον οδήγησαν στον πάγκο. Επιπλέον, στη θέση του Χατζηγιοβάνη αποκτήθηκαν τρεις παίκτες πέρυσι, οι Κολοβός, Μολό και Μπεκ, διαμορφώνοντας μία νέα κατάσταση που θα περιόριζε δραστικά το ρόλο του νεαρού παίκτη.

Παρόλα αυτά, ο Χατζηγιοβάνης αντίστρεψε τα δεδομένα και έχει επιβάλλει την παρουσία του στην ενδεκάδα με την απόδοση του. Και φυσικά, με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε με τον Παναθηναϊκό, ικανοποιώντας την επιθυμία που είχε εξαρχής και παρά το κλίμα αποχώρησης που είχε διαμορφωθεί. Επιπροσθέτως, η διαδικασία σκληραγώγησε τον χαρακτήρα του Χατζηγιοβάνη και τον ωφέλησε, συμπληρώνοντας το πολύ καλό αγωνιστικό «πακέτο» που ήδη έχει.

Η ατυχία με την Εθνική ομάδα

Ο επόμενος μεγάλος στόχος του Τάσου Χατζηγιοβάνη είναι η κλήση στην Εθνική ομάδα. Ο 23χρονος εξτρέμ έχει αγωνιστεί στα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια της Ελλάδας και ονειρεύεται να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο σε επίπεδο Αντρών. Με την απόδοση του από τον Δεκέμβριο και έπειτα, ο Χατζηγιοβάνης θα εκπλήρωνε το όνειρο του, εάν δεν μεσολαβούσε ο κορωνοϊός. 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Τζον Φαν’τ Σιπ ρωτήθηκε εάν είχε στη λίστα του τον ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και απάντησε καταφατικά. Ο Χατζηγιοβάνης θα συμπεριλαμβανόταν στην αποστολή της Ελλάδας στα επόμενα φιλικά και πιθανότατα, θα έκανε το ντεμπούτο του. Θα ήταν ένα ορόσημο για τον Χατζηγιοβάνη, αφού θα σηματοδοτούσε το πέρασμα του στο επόμενο στάδιο.

Σαφώς, ο Χατζηγιοβάνης αντιλαμβάνεται ότι μία κλήση και μία συμμετοχή δεν θα τον μονιμοποιήσουν στην Εθνική ομάδα. Όμως, θα του… ανοίξουν την πόρτα και θα τον θέσουν υπό την συνεχή αξιολόγηση του Φαν’τ Σιπ. Μετά, όλα θα εξαρτηθούν από τον ίδιο τον Χατζηγιοβάνη. Εάν εξελιχτεί σε πρωταγωνιστή στον Παναθηναϊκό, αυτόματα θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες του να σταθεροποιηθεί και στην Εθνική Ελλάδας.

Η επικείμενη κλήση του στην Εθνική Ελλάδας επηρεάζει το σκεπτικό του Χατζηγιοβάνη και για τη μεταγραφή του στο εξωτερικό. Κάθε μετακόμιση σε μία άλλη χώρα συνοδεύεται από την αβεβαιότητα: ο ποδοσφαιριστής ενδέχεται να μην προσαρμοστεί, να μην δικαιώσει τις προσδοκίες και να καταλήξει κάπου μεταξύ πάγκου και εξέδρας. Ταυτόχρονα, θα χάσει τα κεκτημένα που είχε στο προηγούμενο περιβάλλον που αγωνιζόταν και θα αρχίσει πάλι από το μηδέν.

«Όχι» και από τον παίκτη

Ο Χατζηγιοβάνης με τη δουλειά και την απόδοση του καθιερώθηκε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και έχει το προβάδισμα σε σύγκριση με κάθε νεοφερμένο. Αντίστοιχα, εάν ενταχθεί στο δυναμικό μιας άλλης ομάδας, θα βρεθεί στην αφετηρία, ακόμα και αν αποτελεί προσωπική επιλογή του προπονητή. Όμως, ο Χατζηγιοβάνης χρειάζεται χρόνο και συμμετοχές, για να διατηρήσει την προσοχή του ομοσπονδιακού τεχνικού και να υπερασπιστεί την επικείμενη κλήση του στην Εθνική ομάδα.

Η Στουτγάρδη πέραν πάσης αμφιβολίας παρακολουθεί τον Τάσο Χατζηγιοβάνη και εάν δεν τελεσφορήσει η κρούση της για τον Άντονι Μουσάμπα της Ναϊμέγκεν, ίσως να καταθέσει πρόταση στον Παναθηναϊκό. Αλλά, ανεξαρτήτως της απόφασης της διοίκησης της ΠΑΕ, είναι πιθανόν το «όχι» να ακουστεί από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Επειδή θεωρεί ότι στην παρούσα φάση θα ήταν προς το συμφέρον του να παραμείνει στο «Γεώργιος Καλαφάτης» και να μεταθέσει την προοπτική της Ευρώπης σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ο Χατζηγιοβάνης δεν λειτουργεί παρορμητικά και για αυτό η προτεραιότητα του είναι να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Ακριβώς επειδή αντιλαμβάνεται ότι έχει περισσότερα να κερδίσει με τουλάχιστον άλλη μία γεμάτη χρονιά με το Τριφύλλι, παρά να ρισκάρει στο άγνωστο. Πρακτικά, ο Χατζηγιοβάνης θα σκεφτεί σοβαρά τη μεταγραφή μόνο με μία εξωπραγματική προσφορά. Από εκείνες που δεν θα μπορεί να αρνηθεί ούτε εκείνος, αλλά ούτε και η διοίκηση.

Σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό, ισχύει η συμφωνία κυρίων μεταξύ του Γιάννη Αλαφούζου και του ατζέντη του Χατζηγιοβάνη για μία άτυπη ρήτρα εξαγοράς στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Όμως, στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αμέσως μετά τον κορωνοϊό, μοιάζει δύσκολο να εμφανιστεί ομάδα και να πληρώσει αυτά τα χρήματα για τον 23χρονο εξτρέμ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ