Ο θίασος του Γραμμένου ετοιμάζει… κωμωδία (και) στο CAS

Ο θίασος του Γραμμένου ετοιμάζει… κωμωδία (και) στο CAS

Θα γίνει η ΕΠΟ η πρώτη Ομοσπονδία στην ιστορία του αθλητισμού που δεν θα υπερασπιστεί μια απόφαση της ενώπιον του CAS;

Δεν υπάρχουν ακόμη σχετικές ημερομηνίες. Μόνο η διάθεση του ΠΑΟΚ περί «ταχείας διαδικασίας». Είναι βέβαιο όμως ότι και στο CAS θα ζήσουμε μεγάλες στιγμές. Και μάλλον θα γελάσει πολύς κόσμος με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Με αυτόν τον θίασο που καιρό τώρα δεν κρατά ούτε τα προσχήματα.

Όχι μια, αλλά δύο διαφορετικές υποθέσεις θα πρέπει να προετοιμάσει και να υποστηρίξει η ΕΠΟ στη Λωζάννη. Να σταθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ που την θεωρεί αναρμόδια να τον δικάσει για το θέμα της πολυδιοκτησίας (ναι, αυτό λέει η προσφυγή του Δικεφάλου στο CAS όχι ότι είναι… αθώος). Και βέβαια να σταθεί απέναντι στον Ολυμπιακό που υποστηρίζει πως θα έπρεπε η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων να προκύψει από τον αθλητικό νόμο που ίσχυε όταν επιβεβαιώθηκε από την ΕΕΑ η παράβαση της πολυδιοκτησίας (υποβιβασμός) και όχι από την «φωτογραφική τροπολογία με αναδρομική ισχύ» που αποτέλεσε έμπνευση και ένα πρώτης τάξεως δώρο της Κυβέρνησης στους κατηγορούμενος: Τον ΠΑΟΚ και τη Ξάνθη που ως γνωστόν τιμωρήθηκαν με αφαίρεση βαθμών.

Τι έχει γίνει λοιπόν με αυτή την ιστορία; Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ προετοιμάζονται για τις εκδικάσεις και έχοντας κατά νου ότι πιθανότατα αυτές οι δύο υποθέσεις θα γίνουν μία από το διεθνές αθλητικό δικαστήριο καθώς ουσιαστικά πρόκειται για το ίδιο θέμα. Και οι δύο ομάδες έχουν συμφωνήσει με μεγάλα δικηγορικά γραφεία του εξωτερικού. Και οι δύο καταθέτουν αυτόν τον καιρό τα απαραίτητα έγγραφα και τέλος πάντων κάνουν αυτό που πρέπει. Η ΕΠΟ όμως τι κάνει; Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα απορία. Ή μάλλον μια ενδιαφέρουσα διαπίστωση: Διότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν κάνει τίποτε. Αντίθετα μάλλον ο τρόπος της θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για πολλοστή φορά από επικίνδυνος μέχρι ύποπτος.

Η ΕΠΟ δεν έχει ενημερώσει κανέναν για τον τρόπο που θα υπερασπιστεί την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων, άρα δηλαδή τον ίδιο της τον εαυτό: Την αξιοπιστία της. Ούτε πως θα χειριστεί την υπόθεση, ούτε ποιος θα την χειριστεί, ούτε κάποια αναφορά στο συνολικό κόστος. Δεν αναφέρθηκε το παραμικρό στην πρόσφατη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής. Εκείνη που η Ομοσπονδία αποφάσισε να γράψει στα παλιά της τα παπούτσια την πρόταση της Σούπερ Λιγκ για την αδειοδότηση.

Συμπεριφέρεται λες και έχει αναθέσει την υπεράσπιση της στο CAS σε κάποιο… αόρατο χέρι; Του «δικού τους» Γραμμένου ; Της Νομικής Υπηρεσίας; Του Μπάρτζη; Του Δαβάκη; Κάποιου άλλου; Άγνωστο. Είπαμε το μόνο που ενδιέφερε την ΕΠΟ στη τελευταία συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής, ήταν να ανατρέψει την απόφαση της Σούπερ Λιγκ για τις μη αδειοδοτούμενες ΠΑΕ.

Το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον από το ρεπορτάζ: Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός ζήτησε από την ΕΠΟ να του κοινοποιήσει την ενημέρωση που έχει από το CAS σχετικά με την προσφυγή του ΠΑΟΚ, καθώς έχει αναγνωριστεί ως διάδικος και επομένως έχει έννομο συμφέρον να πληροφορηθεί που βρίσκεται η διαδικασία. Ωστόσο, δεν έχει λάβει καμιά απάντηση από την ομοσπονδία.

Μάταια όμως. Σιγή ιχθύος… Ούτε ποιος δικηγόρος έχει αναλάβει την υπόθεση γνωρίζει κανείς , ούτε ποιος Διαιτητής θα οριστεί , ούτε τίποτα. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην ιστορία του αθλητισμού, ομοσπονδία να μην υπερασπιστεί αποφάσεις επιτροπής της ενώπιον του CAS. Θα το κάνει η ΕΠΟ του Γραμμένου; Είπαμε το μόνο βέβαιο είναι ότι στη Λωζάννη θα πέσει γέλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ