Ο Μαρτίνς μέσα από τους αριθμούς του

Ο Μαρτίνς μέσα από τους αριθμούς του

Ο Μαρτίνς πέρασε τον Βαλβέρδε, ετοιμάζεται να περάσει τον Μπάγεβιτς και συνεχίζει αποφασισμένος να γράψει ιστορία με τον Ολυμπιακό.

Μετά από δύο σεζόν με εξαιρετικό ποδόσφαιρο, μεγάλες προκρίσεις στην Ευρώπη, αλλά και πολύ σημαντικές επιτυχίες σε ChampionsLeague και EuropaLeague, Ολυμπιακός και Μαρτίνς αποφάσισαν να συνεχίσουν τη συμπόρευσή τους.

Μια συμπόρευση που έγινε κόντρα στις φήμες. Κόντρα σε όσους ευελπιστούσαν ότι έστω και την τελευταία στιγμή «κάτι» μπορεί να πήγαινε στραβά και η συμφωνία να χαλούσε. Κόντρα ακόμη και στο τοξικό περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ήδη στέρησε έναν τίτλο από τον Πορτογάλο και τον Ολυμπιακό πέρυσι. Και συνεχίζει να τον βομβαρδίζει με λάσπη και βρομιές.

Ο Μαρτίνς αποφάσισε να συνεχίσει τη δουλειά του. Αποφάσισε να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2018. Γιατί πιστεύει στο πλάνο και στο όραμα του Ολυμπιακού. Πιστεύει και το δείχνει. Όπως δείχνει, βεβαίως, ότι είναι ο ιδανικός για να κρατήσει το τιμόνι του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Στη 2ετία που υπηρετεί τον Ολυμπιακό, ο 49χρονος τεχνικός έχει καταφέρει να δημιουργήσει ορισμένα εντυπωσιακά στατιστικά. Σε 95 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, έχει οδηγήσει τους Πειραιώτες σε 64 νίκες, 18 ισοπαλίες και μόλις 13 ήττες. Στη SuperLeague, σε 56 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Μαρτίνς, ο Ολυμπιακός μετράει 44 νίκες, 9 ισοπαλίες, 3 ήττες με συνολικά γκολ 124-26!

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙΝΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΑΓΩΝΕΣΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΚΟΛ
95641813194-68

 

Ο ΜΑΡΤΙΝΣ ΣΤΗ SUPERLEAGUE
ΑΓΩΝΕΣΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΚΟΛ
564493124-26

Στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει 8 προκρίσεις υπό τις οδηγίες του. Εγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που μπήκε στους ομίλους του ChampionsLeague από τον δρόμο των μη πρωταθλητών, με τον Μαρτίνς να χρειάζεται μόλις μία νίκη για να φτάσει το ρεκόρ συλλόγου, που κρατάει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς με 14 ευρωπαϊκές νίκες, και δύο για να τον προσπεράσει.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
1.ΝΤΟΥΣΑΝ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ14 ΝΙΚΕΣ ΣΕ 36 ΑΓΩΝΕΣ
2.ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ13 ΝΙΚΕΣ ΣΕ 27 ΑΓΩΝΕΣ
3.ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ11 ΝΙΚΕΣ ΣΕ 20 ΑΓΩΝΕΣ

Κλείνοντας, αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Μαρτίνς θέλει να γίνει ο πρώτος προπονητής που θα ολοκληρώσει 4ετία στον πάγκο του Ολυμπιακού στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εως σήμερα, εξάλλου, κανείς δεν έχει ολοκληρώσει καν τρεις γεμάτες σεζόν στον Ολυμπιακό από την εποχή των Γιαν Κοψίδα (1927-1930), Γιάννη και Βαγγέλη Χέλμη (1950-54), Λάκη Πετρόπουλου (1972-75) και φυσικά του Ντούσαν Μπάγεβιτς (1996-99).

Πλέον, στόχος του Μαρτίνς και του Ολυμπιακού είναι η κατάκτηση κι άλλων τίτλων, αλλά και οι νέες διακρίσεις στην Ευρώπη, αρχής γενομένης από την πρόκριση επί της Γουλβς. Με τον Πορτογάλο να έχει ήδη ξεκινήσει τις σκέψεις και για τη νέα χρονιά, αλλά σε δεύτερο πλάνο. Με τον υπόλοιπο μηχανισμό των Πειραιωτών να κινείται δυναμικά για μεταγραφές, ανανεώσεις και όλες τις κινήσεις που αναμένεται να γίνουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ