Είμαι 52 ετών και γουστάρω να δέρνω παιδάκια…

Είμαι 52 ετών και γουστάρω να δέρνω παιδάκια…

Η αμήχανη στιγμή που... 52χρονος ταυτοποιείται μεταξύ των 9 οπαδών του ΠΑΟΚ, από τους 100, που επιτέθηκαν σε ανήλικα παιδιά της σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη και η επίσημη ΠΑΕ ΠΑΟΚ αρνείται να καταδικάσει την πιο χυδαία μορφή βίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση των 9 οπαδών του ΠΑΟΚ που επιτέθηκαν σε 16χρονους και 17χρονους ποδοσφαιριστές της σχολής ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, δεν είχε πολλά στοιχεία. Θα πείτε, δεν λες πάλι καλά που μετά από 8 μήνες αποφάσισαν να βρουν αυτούς του χυδαίους; Τόσο μεγάλη πόλη η Θεσσαλονίκη, λογικό να χρειάζεται χρόνος. Οχι σαν την Αθήνα, όπου οι οπαδοί που επιτέθηκαν σε εκείνους της Μπάγερν στο Ρέντη, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν μέσα σε λίγες ημέρες. Αλλά, ξέχασα, είναι το κράτος των Αθηνών που φταίει…

Ας επανέλθουμε, όμως, στην ανακοίνωση της Αστυνομίας για τους οπαδούς που έκριναν φρόνιμο και σωστό και μεγάλη μαγκιά, να επιτεθούν σε ανήλικα παιδιά που έπαιζαν ποδόσφαιρο. Τους επιτέθηκαν, λοιπόν, επειδή φορούσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αλλά και γιατί έτσι γούσταραν. Είναι θέμα… γούστου. Στάσης ζωής.

Σαν αυτόν τον… 52χρονο που ταυτοποιήθηκε ως ένας από τους ηγέτες της επίθεσης. Ναι, δεν είναι τυπογραφικό λάθος. Η ΕΠΙΣΗΜΗ ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι οι ταυτοποιημένοι δράστες της επίθεσης στα πιτσιρίκια της σχολής του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη είναι από 22 έως 52 ετών! Εως 52 ετών, επαναλαμβάνουμε.

Ενας εν δυνάμει παππούς, λοιπόν, έκρινε ότι ήταν εξαιρετικά διασκεδαστικό και ωφέλιμο για την ψυχική του υγεία και την… τιμή της ομάδας του, να τρομοκρατήσει, να κλέψει, να χτυπήσει ανήλικα παιδιά.

Κάθε μορφή βίας είναι καταδικαστέα, από όπου κι αν προέρχεται, σε όποιον κι αν απευθύνεται. Δεν γίνονται διακρίσεις στη βία. Αλλά όταν στην εξίσωση μπαίνουν παιδιά ανήλικα, που βρέθηκαν μπροστά στη θέα μαχαιριών και κουκουλοφόρων, επειδή φορούσαν τη φανέλα μίας ομάδας, τότε τα πράγματα διαφέρουν. Ο δράστης δεν έχει δικαιολογία. Τι να πει; «Είμαι 52 ετών και γουστάρω να δέρνω ανήλικα παιδάκια;». Μόνο αυτό μπορεί να πει, γιατί η πράξη του, αυτό δείχνει.

Βεβαίως, μιας και μιλάμε για βία, έχει σημασία να μπορεί ο κόσμος να φιλτράρει τι διαβάζει. Να καταλαβαίνει και να κρίνει σωστά. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με νταλαβερτζήδες που ξέρουν τους κινδύνους των πράξεών τους. Δεν έχουμε να κάνουμε με «παίκτες» του παρασκηνίου που κάνουν και δέχονται βρομιές. Δεν έχουμε να κάνουμε με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, που μεταξύ τους έχουν άλλους νόμους. Δεν έχουμε να κάνουμε με «πιστόλια» που εκτελούν συμβόλαια. Δεν έχουμε να κάνουμε με σύγκρουση οπαδών.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Με αθώα παιδιά, που δεν πείραξαν κανέναν. Δεν έκαναν τίποτε για να αξίζουν να στιγματίζεται η ζωή τους από μια επίθεση 100 κουκουλοφόρων χουλιγκάνων, με μαχαίρια και κάθε λογής όπλα. Παιδιάκια που δεν έκαναν τίποτε κακό για να πρέπει να βιώσουν αυτόν τον φόβο που μπορεί να τους γίνει εφιάλτης. Δεν έκαναν τίποτε σε έναν εγκληματία 52χρονο και τα «φιλαράκια» του, για να τους τραυματίσουν τις ψυχούλες τους.

Πολλά mediaκά συστήματα είναι δομημένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να καλύπτουν αυτά που δεν τους αρέσουν και να μεγαλοποιούν αυτά που τους συμφέρουν. Ολοι αυτοί που κόπτονται για μια «είδηση» της πλάκας και τη γιγαντοποιούν, πουλώντας ηθική του συμφέροντος και της ιδιοτέλειας ή στάζοντας δάκρυα υποκρισίας, είναι οι ίδιοι που αποφάσισαν να «θάψουν» την ταυτοποίηση των αληταράδων που χτύπησαν παιδάκια. Συγκαλύπτοντας τη χυδαιότερη μορφή βίας που υπάρχει. Τη βία σε ανήλικους. Τον βιασμό μιας παιδικής ψυχής.

Ο καθένας, λοιπόν, κρίνεται. Και λαμβάνει την αναγνώριση που του πρέπει, αναλόγως με τις πράξεις και την ηθική του. Ηθική επιπέδου 52χρονου που «γουστάρω να δέρνω ανήλικα παιδάκια»…

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Οταν οπαδοί του επιτέθηκαν σε εκείνους της Μπάγερν στο Ρέντη, ο Ολυμπιακός έβγαλε αμέσως ανακοίνωση και καταδίκασε το απαράδεκτο γεγονός. Εστω και οκτώ μήνες μετά, ο ΠΑΟΚ, τολμάει να κάνει το ίδιο; Ή επικροτεί την επίθεση σε ανήλικα παιδιά με τη σιωπή του; Τώρα που και η Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για οπαδούς του ΠΑΟΚ, θα καταδικάσει το γεγονός; Θα πει έστω κάτι; Ή απλά επειδή πέρασε καιρός «ποιος ασχολείται»;

Ή μήπως θα απαντήσουν όπως πριν λόγους μήνες, που δεν άφησαν την ακαδημία τους στην Αθήνα να βρεθεί στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ και να παρακολουθήσει το παιχνίδι από κοντά, με τη δικαιολογία: «Είναι σαν να λέμε ότι το έκαναν οπαδοί του ΠΑΟΚ». Τώρα που αποδείχθηκε ότι το έκαναν οπαδοί του ΠΑΟΚ; Οτι οπαοί του ΠΑΟΚ επιτέθηκαν, χτύπησαν και έκλεψαν παιδάκια; Θα πει κάτι η επίσημη ΠΑΕ; Θα γράψει κάτι ο Γιωργάκης στο instagram; Τι ζητάμε τώρα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ