Αποστολάκης: «Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για όσα έκανε για μένα»

Αποστολάκης: «Ευχαριστώ τον Παναθηναϊκό για όσα έκανε για μένα»

Ο Κώστας Αποστολάκης μίλησε για την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό και όσα του πρόσφεραν οι πράσινοι.

Ευγνώμων στον Παναθηναϊκό για όσα πρόσφερε στην εξέλιξή του δήλωσε ο Κώστας Αποστολάκης στην SportDay αποχαιρετώντας την ομάδα που τον ανέδειξε λίγο πριν μετακομίσει στην Κύπρο για τον ΑΠΟΕΛ.

«Φεύγω από μια μεγάλη ομάδα, μέσα στην οποία έγινα από παιδάκι… άντρας, μια οικογένειας που με μεγάλωσε ποδοσφαιρικά και πάω σε μια αντίστοιχα μεγάλη ομάδα που πρωταγωνιστεί στην Κύπρο. Μια σπουδαία ελληνική ομάδα, γιατί η Κύπρος είναι Ελλάδα. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον Παναθηναϊκό για όσα έκανε για μένα και όσα έζησα μαζί του. Εύχομαι στο κλαμπ και σε όλα τα παιδιά να ζήσουν τα καλύτερα τα επόμενα χρόνια. Τα παιδιά, όχι μόνο η φουρνιά που μεγαλώσαμε μαζί, αλλά και οι μεγαλύτεροι, είναι οικογένειά μου. Εύχομαι στον Παναθηναϊκό να γυρίσει στις ένδοξες μέρες, όπως τον γνώρισα από παιδί μικρό και τον έζησα μέσω του πατέρα μου. Να πρωταγωνιστήσει ξανά και να επιστρέψει στην Ευρώπη», τόνισε ο 20χρονος άσος.

Ο νεαρός μπακ μίλησε και στον κυπριακό ραδιοφωνικό σταθμό Active. «Ξέρω ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ μεγάλη ελληνική ομάδα, πολύ γνωστή στην Ευρώπη, την παρακολουθούσα από μικρός μαζί με τον πατέρα μου κυρίως στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση όταν ήμουνα μικρός προτού αρχίσω να παίζω επαγγελματικό ποδόσφαιρο, που είχε πάρα πολλές ελληνικές σημαίες στην κερκίδα και το συζητούσαμε πολύ συχνά αυτό με τον πατέρα μου όταν το βλέπαμε και γενικά μου αρέσει πάρα πολύ ως σύλλογος. Είναι πολύ μεγάλος και είμαι πολύ χαρούμενος που θα είμαι μέλος του».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τον Παναθηναϊκό και σε αυτά που τον έκαναν να αποδεχθεί την πρόταση την πρόταση του ΑΠΟΕΛ: «Στον Παναθηναϊκό είμαι από τον Ακαδημία, πέρασα πολλά χρόνια εκεί, φεύγω από μία μεγάλη ομάδα και πάω αντίστοιχα σε μία άλλη πολύ μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο ΑΠΟΕΛ. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση φεύγοντας από τον Παναθηναϊκό να πάω σε μία μικρότερη ομάδα. Θεωρώ πως είναι ένα παραπάνω βήμα στην καριέρα μου και όταν ολοκληρωνόταν το συμβόλαιό μου δεν είχα σκοπό να το ανανεώσω. Είχα κάποιες προτάσεις και από Ελλάδα και από το εξωτερικό. Όταν είδα την πρόταση του ΑΠΟΕΛ, με κάλυπτε πάρα πολύ, όχι μόνο οικονομικά αλλά και γενικότερα ως πλάνο για μένα».

«Σίγουρα ο ΑΠΟΕΛ είναι πολύ σημαντικό που είναι μεγάλη ομάδα για μένα. Θέλω να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου όσο πιο πολλά μπορώ, να πάρω τίτλους, να παίξω στην Ευρώπη. Σε αυτό πιστεύω θα με βοηθήσει πάρα πολύ ο ΑΠΟΕΛ και ελπίζω να τον βοηθήσω και εγώ να πετύχει τους στόχους του ως ομάδα», πρόσθεσε για το γεγονός πως θα προσαρμοστεί νωρίς, αφού έρχεται σε μία ομάδα όπου θα βρει γνωστούς του και σε μία χώρα με ελληνόφωνο λαό και συνέχισε:

«Άλλος ένας λόγος για να επιλέξω τον ΑΠΟΕΛ και με βοήθησε να πάρω πολύ γρήγορα την απόφασή μου και θεωρώ πως ήταν το πιο σωστό. Την Κύπρο τη θεωρώ “Ελλάδα”, την έχω στην καρδιά μου και επειδή ο ΑΠΟΕΛ το βγάζει αυτό ως σύλλογος όπως είπα, είναι ένας λόγος παραπάνω για μένα να δώσω το εκατό τις εκατό για να παίξω και να αισθανθώ πως αγωνίζομαι για την πατρίδα μου».

Για τον Παναθηναϊκό, τώρα που έγινε γνωστό πως δεν συνεχίζει, είπε: «Εγώ είχα μιλήσει με τον Παναθηναϊκό, μου είχανε κάνει κάποιες προτάσεις. Εγώ θεώρησα ότι αυτή του ΑΠΟΕΛ ήταν η καλύτερη δυνατή πρόταση για μένα και την καριέρα μου. Σεβάστηκαν την απόφασή μου και προχωράμε οι δύο παρακάτω, χωρίζουν οι δρόμοι μας και ελπίζω ο Παναθηναϊκός θα ξαναπάει στις δόξες του παρελθόντος
».

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη και αν μίλησε μαζί του: «Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό δεν μίλησα μαζί του, ήμουνα με την οικογένειά μου, είχαμε πάει στο εξοχικό μας για να μπορώ να προπονούμαι και επειδή το ποδοσφαιρικό κομμάτι ερχότανε σε δεύτερη μοίρα δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον κ. Μαρίνο. Έτσι κι αλλιώς ο κ. Ουζουνίδης μαζί με τον κύριο Κόλαϊ και όλο το προσωπικό, ήταν αυτοί που με ανέβασαν στην ανδρική ομάδα του Παναθηναϊκού από την Ακαδημία. Οπότε τους ξέρω καλά και τους έχω βαθύτατη εκτίμηση».

Αν του έχει μείνει κάτι άλλο στο μυαλό από τον ΑΠΟΕΛ όταν τον παρακολουθούσε: «Θυμάμαι σίγουρα τα παιχνίδια με Μπαρσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ντόρτμουντ, θυμάμαι τον Μουρίνιο αν δεν κάνω λάθος επειδή ήμουνα μικρός, ότι είχε μιλήσει με πολύ καλά λόγια (σ.σ. την περίοδο που έφτασε ο ΑΠΟΕΛ μέχρι τους “8” του Τσάμπιονς Λιγκ με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς). Τα θυμάμαι όλα αυτά και γενικότερα έχω φίλους στην Κύπρο και έχω μάθει πολλά πράγματα για τον ΑΠΟΕΛ, τώρα αλλά και πριν έρθει αυτό το κομμάτι στη ζωή μου».

Για τη θέση στην οποία αγωνίζεται, είπε: «Εγώ έπαιζα στην Ακαδημία ως αμυντικό χαφ και ως οκτάρι. Περιστασιακά με τον Γιώργο Δώνη έπαιζα ως δεξιός μπακ περιστασιακά. Είδα κάποια πράγματα σε μένα φυσικά προσόντα ότι μου ταίριαζε καλύτερα αυτή τη θέση και έκανα καλά ματς εκεί και καθιερώθηκα ως δεξιός μπακ και έμαθα πολύ καλά τη θέση και εννοείται ότι ο πατέρας μου με συμβούλεψε με οδηγίες και πληροφορίες».

Για τον πατέρα του, είπε: «Εντάξει, δεν τον είχα δει να παίζει, όταν γεννήθηκα το 1999 ο πατέρας μου σταμάτησε, οπότε τον έχω δει μόνο από ντοκιμαντέρ από παιχνίδια του παρελθόντος. Για το λένε όλοι, καλός ήταν (σ.σ. γέλια)».

Για την κατάσταση με το ελληνικό πρωτάθλημα και πότε θα πάει στην Κύπρο: «Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα γίνει και αν θα διεξαχθούν τα πλέι οφ. Προπονήσεις κάνουμε σε γκρουπ όπως όλες οι ομάδες. Θα δούμε πως θα κυλήσει η κατάσταση και αν γίνουν, όποτε τελειώσει το πρωτάθλημα, θα ενημερωθώ από την ομάδα και θα έλθω στην Κύπρο».

Καταληκτικά, κληθείς να στείλει κάποιου είδους μήνυμα στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ, είπε: «Να τους πω ότι γνώριζα και γνωρίζω πως είναι μεγάλη ομάδα ο ΑΠΟΕΛ και ελπίζω να με δούνε στο γήπεδο και να τους αρέσω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ