Μπέλιτς: «Στόχος μου η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού»

Μπέλιτς: «Στόχος μου η πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού»

Ο Κρίστιαν Μπέλιτς σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, τη διαμονή του στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως στόχος του είναι να αγωνιστεί στην πρώτη ομάδα των ερυθρόλευκων.

Ο Κρίστιαν Μπέλιτς βρήκε στον Πειραιά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, μετά από μια τριετία στις ακαδημίες της Γουέστ Χαμ.

Ο νεαρός Σέρβος, που έκλεισε τα 19 του τον περασμένο Μάρτιο, μίλησε στο επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού για τους στόχους του αλλά και το πώς του φαίνεται η ως τώρα παραμονή του στην Ελλάδα και τους Ερυθρόλευκους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπέλιτς:

Πόσο σε έχει επηρεάσει η κατάσταση που επικρατεί και πόσο δύσκολο είναι για έναν επαγγελματία παίκτη να μένει μακριά από τη δράση;

«Με έχει επηρεάσει όπως και κάθε άλλο παίκτη. Είναι αξιοσημείωτο πως πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σεζόν σκέφτεσαι πόσο πολύ θα ήθελες ένα διάλειμμα αλλά μόλις περάσουν κάποιες μέρες και είσαι ανενεργός, συνειδητοποιείς πόσο πολύ σου λείπει το ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο αλλά η υγεία είναι ύψιστη προτεραιότητα οπότε οφείλουμε να κάνουμε υπομονή».

Πώς είναι ο καιρός σου στην Ελλάδα; Σου αρέσει εδώ;

«Για να είμαι ειλικρινής είναι φανταστικά! Αγαπώ την Αθήνα και νιώθω σαν στο σπίτι μου. Οι άνθρωποι μοιάζουν πολύ με αυτούς της Σερβίας οπότε περνάω πολύ καλά!».

Αγωνίστηκες για τρία χρόνια στη Γουέστ Χαμ. Ποια ήταν τα σημαντικότερα πράγματα που έμαθες στα «σφυριά» και πόσο σε έχουν βοηθήσει αυτές οι εμπειρίες στη συνέχεια της καριέρας σου;

«Η Γουέστ Χαμ ήταν μεγάλη πρόκληση για μένα. Το ότι βρέθηκα σε ένα τέτοιο κλαμπ σε τόσο νεαρή ηλικία ήταν πολύ δύσκολο αλλά και σπουδαία εμπειρία παράλληλα. Αναμφίβολα αυτό που έμαθα και θυμάμαι περισσότερο, είναι η αφοσίωση στο να προσπαθώ να παίζω πάντα στο υψηλότερο της απόδοσής μου και να τα δίνω όλα όχι μόνο σε κάθε παιχνίδι αλλά και σε κάθε προπόνηση».

Πώς αξιολογείς τη σεζόν που είχες με την Κ19 του Ολυμπιακού; Κέρδισες θέση βασικού από την αρχή και έπαιξες τόσο στη Σούπερ Λιγκ Κ19 όσο και στο UEFA Youth League.

«Οι εντυπώσεις μου μέχρι τώρα είναι πολύ καλές. Έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου στην Κ19 και είμαι βέβαιος πως μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα από ότι κάναμε σε ορισμένα παιχνίδια, νομίζω πως η βελτίωση είναι δεδομένη. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν δείξαμε τον καλύτερό μας εαυτό ωστόσο δείξαμε καλύτερο πρόσωπο όσο η διοργάνωση προχωρούσε».

Ποια ήταν τα συναισθήματά σου τη στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς σε φωνάζει να περάσεις στον αγωνιστικό χώρο στο ματς με την Καλαμάτα;

«Καταρχήν ήμουν πολύ χαρούμενος όταν είδα το όνομά μου στην αποστολή του αγώνα Κυπέλλου, από μόνο του αυτό μου έδωσε τεράστιο κίνητρο για ακόμα πιο σκληρή δουλειά. Όταν είδα δε πως ο κόουτς ήθελε να με χρησιμοποιήσει τρελάθηκα! Περιμένοντας να μπω στο χορτάρι, σκέφτηκα πως αυτή ήταν η στιγμή μου και ήταν η ώρα να μου ξεπληρωθούν μερικώς όλες οι δυσκολίες που έχω περάσει τα τελευταία χρόνια μακριά από το σπίτι και την πατρίδα μου. Είμαι ευγνώμων στον κ. Μαρτίνς γα την ευκαιρία που μου έδωσε».

Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση στο γήπεδο; Σε έχουμε δει να αγωνίζεσαι τόσο ως αμυντικός μέσος όσο και ως κεντρικός αμυντικός…

«Νιώθω περισσότερο άνετα όταν αγωνίζομαι σαν κεντρικός μέσος, γιατί νιώθω πως μπορώ να αξιοποιήσω τόσο τις αμυντικές όσο και επιθετικές μου ικανότητες».

Με ποιους συμπαίκτες σου απολαμβάνεις περισσότερο την παρέα εκτός γηπέδου;

«Συνήθως βρίσκομαι με τους Ραντζέλοβιτς και Μάρκοβιτς, περισσότερο με τον Λάζαρ καθώς ο Σβέτοζαρ έφυγε δανεικός τον Ιανουαρίου. Φυσικά βγαίνουμε και με συμπαίκτες μου από την Κ19 ενώ συχνά και με φίλους που έρχονται από τη Σερβία. Επίσης ο μεγαλύτερος αδερφός μου ζει στη Θήβα».

Ποιοι είναι οι στόχοι και οι φιλοδοξίες σου με τον Ολυμπιακό;

«Θέλω να είμαι έτοιμος και σε καλή κατάσταση για την προετοιμασία που θέλω να ελπίζω πως μπορεί να είναι με την πρώτη ομάδα, αυτός είναι και ο απώτερος στόχος μου άλλωστε, να είμαι μέρος της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ