Ο ΠΑΟΚ άδειασε στο CAS τον Μπαλτάκο, και ο Γραμμένος συνεχίζει τον… αγώνα του!  

Ο ΠΑΟΚ άδειασε στο CAS τον Μπαλτάκο, και ο Γραμμένος συνεχίζει τον… αγώνα του!  

Ραγδαίες εξελίξεις με το CAS. Μπάχαλο στο πάρκο Γουδή με τον πρόεδρο Γραμμένο να κάνει ό,τι του καπνίσει και τον άνθρωπο του Κοντονή να αρνείται να δώσει τον φάκελο του ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό!

Ας το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή. Λογικά δεν θα υπάρξει διπλή «εκδίκαση» στο CAS για το θέμα της πολυιδιοκτησίας.

Εκτός αν στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο έχουν χρόνο για χάσιμο. Που δεν έχουν.

Αν είχαν δεν θα έδιναν το δικαίωμα μέχρι σήμερα σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην υπόθεση, να συμφωνήσουν στην «ενοποίηση» της υπόθεσης.

Δεν κατάφεραν βεβαίως κάτι επί της ουσίας, πέρα από το ότι διαπίστωσαν και οι ίδιοι τι συμβαίνει στα μέρη μας. Στο τέλος όμως εκείνοι αποφασίζουν. Και θα κάνουν αυτό που λέει η λογική. Θα βάλουν στην ίδια αίθουσα απέναντι από τους ίδιους Διαιτητές και την προσφυγή του ΠΑΟΚ και την προσφυγή του Ολυμπιακού σε βάρος της απόφασης που εξέδωσε η Επιτροπή Εφέσεων.

Γιατί; Διότι δεν γίνεται αλλιώς.  Ο ΠΑΟΚ υποστηρίζει πως η Επιτροπή Εφέσεων δεν είχε δικαίωμα να τον δικάσει για την παράβαση της πολυιδιοκτησίας, καθώς ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ δεν προβλέπει κάτι σχετικά με το αδίκημα –έπειτα από την περσινή παραγραφή του σχετικού άρθρου από τον Γραμμένο-.

Ο Ολυμπιακός πάλι συμφωνεί με την Πειθαρχική Επιτροπή ότι έπρεπε να δικάσει με τον αθλητικό νόμο (όπως έκανε). Διαφωνεί όμως με την απόφαση της να εφαρμόσει τις ποινές της ν-τροπολογίας της ΝΔ (αφαίρεση 5-10 βαθμών) και όχι με εκείνη που προβλέπονταν από τον αθλητικό νόμο όταν διαπιστώθηκε η παράβαση από την ΕΕΑ: Ο υποβιβασμός.

Δεν γίνεται να έχει δίκιο και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Μπορεί το CAS να αποφασίσει ότι έχουν και οι δύο άδικο και ότι η Επιτροπή Εφέσεων έκανε τη δουλειά της σωστά. Να δικαιώσει όμως και τις δύο ομάδες αποκλείεται. Άρα η ενοποίηση της υπόθεσης είναι μονόδρομος.

Και αυτό το ξέρουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι. Και ο Ολυμπιακός που συμφώνησε με την ενοποίηση. Και η Ξάνθη (!) που διαφώνησε. Και ο ΠΑΟΚ που χθες ο Μπαλτάκος έσκιζε τα ρούχα του στα ερτζιανά πως οι υποθέσεις είναι δύο, αλλά σήμερα ζήτησε νέα προθεσμία 48 ωρών από το αθλητικό δικαστήριο για την απάντηση του Δικεφάλου. Και η ΕΠΟ που είπε κάτι σαν… κόψτε τον λαιμό σας: Ότι θέλουν οι ομάδες.

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που τη δράση της στην υπόθεση είναι για… ντοκιμαντέρ ή για Εισαγγελέα (διαλέξτε εσείς). Η ΕΠΟ πρέπει να υπερασπιστεί τη δική της Επιτροπή Εφέσεων και την απόφαση της. Μόλις χθες ο Γραμμένος προσέλαβε έναν δικηγόρο. Δεν ρώτησε κανέναν, δεν πήρε έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή όπως προβλέπεται. Αποφάσισε μόνος του, λες και θα τον πληρώσει από την τσέπη του!

Την ίδια στιγμή ο Νίκος Μπάρτζης, ένας από τους ανθρώπους του Κοντονή που μετατέθηκαν στο μισθολόγιο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στα χρόνια της Εξυγίανσης, έστειλε στον Ολυμπιακό ένα έγγραφο που του εξηγεί ότι δεν μπορεί να του δώσει τα στοιχεία του φακέλου της προσφυγής του ΠΑΟΚ; Γιατί; Μάλλον γιατί έτσι.  Αν κάνει το ίδιο και με τον φάκελο του Ολυμπιακού προς τον ΠΑΟΚ; Μεγάλα παιδιά είστε…

Ο Γραμμένος λοιπόν πήρε μόνος του έναν δικηγόρο χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Η Ομοσπονδία απάντησε στο CAS ότι δεν έχει… άποψη για το αν οι δύο υποθέσεις πρέπει να ενοποιηθούν. Και ο Μπάρτζης αρνείται να δώσει τα στοιχεία στον Ολυμπιακό.  Αυτή είναι η στάση της ΕΠΟ η οποία ξέρει ότι στο τέλος το CAS αποφασίσει και προφανώς ξέρει και τι θα αποφασίσει με βάση τη λογική!

Εννοείτε πως έχουν περάσει και άλλες τραγικές διοικήσεις από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Και άλλοι πρόεδροι που προκαλούσαν με τους χειρισμούς τους και με την αίσθηση που έδιναν στην κοινή γνώμη πως είναι… υπηρέτες αφεντάδων.

Ο Γραμμένος όμως έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Και σε όλα τα επίπεδα.

Σε τέτοιο βαθμό που να απορείς γιατί οι αρχές του επιτρέπουν ακόμη την εμπλοκή με το ποδόσφαιρο. Να ήταν μόνο το… μυστήριο του CAS;

Είναι ο πρόεδρος με την χειρότερη εθνική ομάδα όλων των εποχών (σύμφωνα με το ranking). Ο πρόεδρος μιας –επίσημα- χρεωκοπημένης Ομοσπονδίας. Εκείνος που διεξάγει τελικούς κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών και μοιράζει σε χούλιγκαν προσκλήσεις.

Εκείνος που η UEFA «έπιασε στα πράσα» να κάνει τα κονδύλια της μισθολόγια για τα golden boys Βορρά, Νότου και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος που θέλησε να νομιμοποιήσει πέρσι την πολυιδιοκτησία και όταν τον κατάλαβαν έσβησε όλο το άρθρο από τον πειθαρχικό κώδικα.

Είναι ο πρόεδρος που οι υπάλληλοι της Ομοσπονδίας ετοιμάζονται για απεργία ξέροντας ότι τα «δικά μας παιδιά» βγήκαν από την αναστολή εργασίας, αλλά οι «άλλοι» έμειναν σε καθεστώς 537 ευρώ και για τον Μάη.

Είναι εκείνος που κάνει πλάτες στην ΚΕΔ για να βγάζει ψεύτικες ανακοινώσεις όπως εκείνη για το Λαμία-ΠΑΟΚ στο σκάνδαλο που αποκάλυψε χθες to10.gr

Η ίδια τραγική διοίκηση που άδειασε πριν λίγες μέρες την Λίγκα για το θέμα της αδειοδότησης (απορρίπτοντας το αίτημα της και κάνοντας δεκτό εκείνο του ΠΑΟΚ που έχασε στην ψηφοφορία του συνεταιρισμού).

Η ίδια διοίκηση που έχει αναγκάσει την FIFA, την UEFA αλλά και την Κυβέρνηση να σκέφτονται ότι μάλλον το συγκεκριμένο μοντέλο απέτυχε σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει λόγος να ξαναγίνουν εκλογές.

Αν φυσικά συμβεί αυτό το τελευταίο; Θα είναι και η μοναδική προσφορά του Γραμμένου στο ποδόσφαιρο. Όποιος και αν είναι ο άλλος τρόπος ανάδειξης νέου συμβουλίου αποκλείεται να φέρει χειρότερο αποτέλεσμα.

Αφήστε που έτσι ίσως γλιτώσουμε και την περιοδεία των γνωστών …συνεργείων ανά την Επικράτεια. Εκείνων των φουσκωτών κυρίων που δέρνουν από ΕΠΣ σε ΕΠΣ μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΥΓ. Μην περιμένετε νέα από το CAS σύντομα. Καλό Σεπτέμβρη…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ