Κάτι έχει καταλάβει λάθος…

Κάτι έχει καταλάβει λάθος…

Η κουβέντα για την κεντρική διαχείριση είναι μια ακόμη απόδειξη ότι ο ΠΑΟΚ νομίζει πως είναι, κάτι που δεν… είναι.

Ποδόσφαιρο δεν έχουμε εδώ και δύο μήνες. Τουλάχιστον όμως έχουμε πάντα διαθέσιμο το χιούμορ μας μιλώντας για αυτό. Κάτι είναι και αυτό. Ειδικά τώρα που οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ αποφάσισαν να μιλήσουν για πράγματα που δεν έχουν καμία πρακτική εφαρμογή: Σαν την κεντρική διαχείριση ας πούμε. Μια ιστορία με τις καλύτερες προθέσεις, που εδώ και αρκετά χρόνια έρχεται στο προσκήνιο αποκλειστικά και μόνο σαν κωμωδία.

Στριμώχτηκαν οι ΠΑΕ από το lockdown. Καταλαβαίνουν ότι έτσι όπως πάνε τα πράγματα το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουν τη νέα περίοδο δίχως εισιτήρια και χορηγούς και σκέφτηκαν να φορτώσουν τον λογαριασμό στο Κράτος (ζητώντας μειώσεις φορολογίας, οικονομική ενίσχυση κλπ) και στην τηλεόραση.

Ναι, αυτή θα ήταν μια λύση. Λίγο η Κυβέρνηση (η… καλή, όχι αυτή του Αυγενάκη). Και ακόμη περισσότερο ένα νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο για όλους. Μια συμφωνία που κόντρα στην αγορά δεν θα πήγαινε τις τιμές προς τα «κάτω» αλλά στην χειρότερη των περιπτώσεων θα διατηρούσε τα έσοδα των ΠΑΕ στα φετινά επίπεδα.

Το ρεπορτάζ λέει πως την ιδέα την είχε ο ΠΑΟΚ: Δεν ανακάλυψε την Αμερική φυσικά. Δεν λέει όμως και να ανακαλύψει (ου μην και να συμβιβαστεί με…) την πραγματική του θέση στο ποδόσφαιρο. Επιμένει να πιστεύει ότι είναι κάτι που δεν είναι. Και αυτό όπως αποδεικνύεται του δημιουργεί ολοένα και περισσότερους μπελάδες.

Ο Δικέφαλος τη Nova την πολέμησε όσο κανείς τα τελευταία χρόνια. Οι διαρροές του και τα φιλικά σε εκείνον media, παρουσιάζουν συστηματικά το συνδρομητικό ως… μαγαζί του Ολυμπιακού.

Εκείνος ήταν που πήρε μαζί του τις περισσότερες ομάδες, για να τις πάει στην ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ μέσω Γκαγκάτση και Δρόσου. Εκείνος απολάμβανε το διασυρμό της εταιρίας στη Βουλή τον χειμώνα.

Αν ο Δικέφαλος μπορούσε τη Nova θα την είχε «κλείσει» καιρό τώρα. Γιατί τη θεωρεί αντίπαλο στα σχέδια του. Δεν τα κατάφερε. Αλλά αυτό δεν τον πτοεί. Ίσως στο μέλλον. Τώρα μέσω κεντρικής διαχείρισης ουσιαστικά της ζητά ένα νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και για τους άλλους. Αλλά και για τον ίδιο! Το συμβόλαιο που προφανώς δεν θα ζητούσε (πόσο μάλλον σε κεντρική διαχείριση) αν είχε προλάβει πέρσι τον Ιούλη να υπογράψει 30 εκατ ευρώ για τρία χρόνια στην ΕΡΤ. Αν η Κυβέρνηση του Τσίπρα είχε εξαντλήσει την 4ετία.

Άλλος ενδιαφερόμενος για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει. Το ελληνικό Netflix που διαβάσαμε στις εφημερίδες μάλλον δεν μπορεί να δημιουργηθεί από εταιρίες που χθες έλεγαν στην τηλεδιάσκεψη πως δεν έχουν ούτε 40.000 ευρώ για τεστ και μάσκες. Προφανώς λοιπόν αν συμφωνηθεί κεντρική διαχείριση, το συνδρομητικό είναι μονόδρομος.

Και τι ακριβώς προσφέρει ο Δικέφαλος και η ιδέα του; Μια Λίγκα που ο ίδιος «μαγειρεύει» αναδιάρθρωση εδώ και μήνες, δίχως να ρωτά κανέναν. Μια Λίγκα που έχασε και την τελευταία ικμάδα αξιοπιστίας μετά τη διαπιστωμένη σχέση πολυδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Εκείνη που αποδεδειγμένα εντός του πλαισίου της διατηρεί ιδιοκτήτες-φαντάσματα του ένδοξου παρελθόντος οι οποίο λανσάρονται με διάφορες ιδιότητες: Ακόμη και ως μεταφραστές των προπονητών.

Αυτό το προϊόν είναι προς «διάθεση». Αυτό θέλουν να μοσχοπουλήσουν. Στο κανάλι που πολέμησαν για να του ρίξουν… μαύρο. Εκείνοι που απάντησαν ότι δεν γίνεται οι πατάτες να ελέγχουν τον μανάβη όταν τους ρώτησαν για την πολυιδιοκτησία. Που απείλησαν ότι θα χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο αν ο ΠΑΟΚ υποβιβαστεί, αλλά δεν ήθελαν την χαριστική τροπολογία που πέρασε η Νέα Δημοκρατία μια μέρα μετά. Που αποθέωναν τους τακτικούς δικαστές της Ομοσπονδίας όταν άνοιγαν χαράματα τη Τούμπα, αλλά τους διέσυραν τώρα που τιμωρήθηκαν για την σχέση με τη Ξάνθη.

Εκείνοι που φωνάζουν ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει στην υπόθεση τους στο CAS, αλλά χθες ζήτησαν προθεσμία 48 ωρών για να απαντήσουν στο αθλητικό δικαστήριο για αυτό. Που σέβονται τόσο τη Λίγκα ώστε να βάζουν την ΕΠΟ να απορρίπτει το (μετά από ψηφοφορία) αίτημα της για αδειοδότηση, και να εγκρίνει τη πρόταση του ΠΑΟΚ (που μειοψήφησε).

Είναι προφανές ότι κάτι έχουν καταλάβει λάθος. Η ανακοίνωση της Nova φρόντισε να τους το υπενθυμίσει. Μην περιμένετε όμως κάποια θεαματική αλλαγή. Είπαμε: Ποδόσφαιρο δεν έχουμε. Αλλά τουλάχιστον έχουμε πάντα το χιούμορ μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ