Βαλμπουενά: Κορυφαίος Γάλλος παίκτης στην ιστορία του ρωσικού πρωταθλήματος!

Βαλμπουενά: Κορυφαίος Γάλλος παίκτης στην ιστορία του ρωσικού πρωταθλήματος!

Απ' όπου και να έχει περάσει αυτός ο παίκτης έχει αφήσει το στίγμα του! Έχει βάλει το λιθαράκι του! Ο Ματιέ Βαλμπουενά γράφει ξανά ιστορία!

Πρόκειται για έναν παίκτη φαινόμενο. Αγωνιστή. Που έχει αφήσει το στίγμα του σε όλες τις ομάδες απ’ όπου έχει περάσει. Και φυσικά όλοι οι οπαδοί αυτών των ομάδων τον έχουν λατρέψει. Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά…

Όπως τον έχουν λατρέψει και οι Ολυμπιακοί, διότι βλέπουν στο πρόσωπό του ένα απαράμιλλο πάθος, μία αποφασιστικότητα, μία μαχητικότητα, μα κυρίως τρομερή ποιότητα. Όλα τα παραπάνω έχουν βοηθήσει καθοριστικά τους «ερυθρόλευκους» για να φτάσουν μία ανάσα από την επίτευξη όλων των στόχων τους. Το 45ο πρωτάθλημα ουσιαστικά έχει κατακτηθεί, υπάρχει η ρεβάνς του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ στην Ευρώπη ήδη έχει υλοποιηθεί ο στόχος και με το παραπάνω μάλλον. Ωστόσο, υπάρχει και η ξεχωριστή πρόκληση για συμμετοχή στα προημιτελικά του Europa League.

Ο Βαλμπουενά αποτελεί βασικό γρανάζι στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Ολυμπιακού, καθώς σε 2.231 λεπτά συμμετοχής μετρά 33 αγώνες, 8 γκολ και 21 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις (Super League, Κύπελλο Ελλάδας, Champions League, Europa League).

Ωστόσο, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δεν έχει κάνει… παπάδες μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά σε πολλές ακόμη ομάδες έχει αφήσει το στίγμα του γράφοντας ιστορία. Και μία νέα διάκριση έρχεται για εκείνον από Ρωσία μεριά.

Η ιστοσελίδα soccer.ru διάλεξε τους 10 κορυφαίους Γάλλους ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει ποτέ από το ρωσικό πρωτάθλημα, σε σύνολο 17 παικτών. Ο Ματιέ Βαλμπουενά καταλαμβάνει την πρώτη θέση! Ο βιρτουόζος μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού βρίσκεται πάνω από σπουδαία ονόματα και για μία ακόμη φορά γράφει ιστορία. Για μία ακόμη φορά αναγκάζει δημοσιογράφους και Μέσα του εξωτερικού να υποκλιθούν για εκείνον.

Το συγκεκριμένο Μέσο γράφει τα εξής για τον Βαλμπουενά:

«Απροσδόκητα, η πρώτη θέση πηγαίνει στον Ματιέ Βαλμπουενά, παρά το γεγονός πως πραγματοποίησε μόλις μια σεζόν με την φανέλα της Ντιναμό, αλλά κατάφερε να πείσει τους πάντες για τα εξαιρετικά του χαρακτηριστικά. Ο βραχύσωμος Γάλλος κατάφερε να σκοράρει έξι γκολ και να δώσει 17 ασίστ, σε 40 αγώνες! Κατά την διάρκεια των επιδόσεων αυτών στο PRL, δεν έχασε την θέση του στην εθνική Γαλλίας, με την φανέλα της οποίας έπαιξε παραπάνω από 50 αγώνες, συνολικά. Ήταν μια σύντομη γνωριμία, αλλά τόσο… λαμπερή».

Το υπόλοιπο Top-10 απαρτίζεται από τους Σιναμά Πονγκόλ (Ροστόφ), Τζιμπρίλ Σισέ (Κούμπαν), Στίβ Ζόσεφ-Ρενέ (Σιμπίρ, Kρίλια), Γούλιαμ Βάνκερ (Ντιναμό Μόσχας), Γιόαν Μολό (Κρίλια, Ζενίτ), Νταμιέν Λε Ταλέκ (Μορντόβια), Σαμουέλ Ζιρό (Σπαρτάκ Μόσχας), Γιαν M’ Βιλά (Ρουμπίν Καζάν), Λασανά Ντιαρά (Ανζέ, Λοκομοτίβ Μόσχας).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ