ΑΕΚ: Μετατέθηκε για το απόγευμα η προπόνηση λόγω… καύσωνα

ΑΕΚ: Μετατέθηκε για το απόγευμα η προπόνηση λόγω… καύσωνα

Η προπόνηση της ΑΕΚ μετατέθηκε το απόγευμα λόγω πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ενώ το ίδιο θα γίνει και τις επόμενες μέρες όπου θα έχει καύσωνα.

Η προπόνηση της ΑΕΚ την Παρασκευή θα διεξαγόταν κανονικά το πρωί, με τις ώρες τα γκρουπ που καθιερώθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο (09:00 – 13:00).

Ωστόσο, η πρόβλεψη για τον πρώτο «μίνι καύσωνα» του 2020 είχε ως αποτέλεσμα τη μετάθεση του προγράμματος για το απόγευμα (16:00 – 20:00) κάτι το οποίο θα ισχύσει και τις επόμενες ημέρες, που αναμένονται πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Συμπτωματικά, η σημερινή προπόνηση θα μπορούσε να είναι και η τελευταία εάν το πρωτάθλημα δεν είχε μπει «στον πάγο» για τρεις μήνες λόγω της πανδημίας. Υπό κανονικές συνθήκες, τα Play Off της Super League θα ολοκληρώνονταν το Σαββατοκύριακο (16/17 Μαϊου) με τις αναμετρήσεις της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής.

Για μία ημέρα καύσωνα, δεν θα… χαλούσε ο κόσμος. Όμως, με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα, οι αγώνες θα αρχίσουν στις 7 Ιουνίου και είναι εύλογο το ερώτημα κατά πόσο θα αντέξουν οι ποδοσφαιριστές την καταπόνηση σε τόσο υψηλές θερμοκρασίες.

Σίγουρα το πρόγραμμα θα προσαρμοστεί, οι προπονήσεις θα διεξάγονται αργά το απόγευμα και οι αγώνες το ίδιο. Όμως, το γεγονός ότι τα πρώτα «35άρια» θερμοκρασίας εμφανίζονται τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη των play off είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό και άκρως ενδεικτικό των προβλημάτων που θα προκληθούν από την επέκταση της σεζόν μέχρι τα… βάθη του Ιουλίου.

Οι εξειδικευμένοι επιστήμονες εκφράζουν έντονο προβληματισμό για την επανεκκίνηση και τον αντίκτυπο που θα έχει στα (μαθημένα εδώ και χρόνια σε εντελώς άλλες καταστάσεις) σώματα τον επαγγελματιών. Ο καυτός ήλιος είναι ακόμα ένας παράγοντας που λειτουργήσει επιβαρυντικά τους προσεχείς δύο μήνες στους οποίους οι ομάδες θα λειτουργούν πλέον σε συνθήκες κανονικής αγωνιστικής περιόδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ