Το πλάνο για τη σέντρα και το «μαξιλάρι» ασφαλείας για τον Covid-19

Το πλάνο για τη σέντρα και το «μαξιλάρι» ασφαλείας για τον Covid-19

H Superleague θα ορίσει τη Δευτέρα (18/5) την έναρξη των Play Off, των Play Out, το πρωτόκολλο για την καραντίνα, ενώ επηρεάζεται και η διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… Στις 15:00 τη Δευτέρα (18/5), οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ της Superleague θα συσκεφτούν μέσω τηλεδιάσκεψης για να ορίσουν οριστικά και αμετάκλητα τη σέντρα στα Play Off και στα Play Out. Οι αντιρρήσεις και δισταγμοί έχουν καμφθεί και θα μένει να αποφασιστούν οι ημερομηνίες.

Ήδη, η Πολιτεία έστειλε πρώτη το ενθαρρυντικό σήμα, αφού ενέκρινε το άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα και την εκτέλεση ομαδικών προπονήσεων. Ένα προαπαιτούμενο ώστε οι παίκτες να γυμναστούν σωστά και να παίξουν ποδόσφαιρο σε μερικές εβδομάδες.

Το επικρατέστερο σχέδιο προβλέπει ότι τα δύο μίνι τουρνουά θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 12 Ιουλίου. Τα Play Off σίγουρα, γιατί έχουν μεγαλύτερη διάρκεια, 10 αγωνιστικές, ενώ τα Play Out έχουν 7 «στροφές». Πρακτικά, αυτό σημαίνει παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη, αλλά θεωρείται κάτι ανεκτό σε σχέση με το ματς κάθε 72 ώρες στα πρωταθλήματα του εξωτερικού.

Το Κύπελλο θα ολοκληρωθεί αμέσως μετά, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Οι δεύτεροι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Ιουλίου και ο τελικός μία εβδομάδα αργότερα. Ωστόσο, ο θεσμός τελεί υπό την αίρεση ότι δεν θα συμβεί κάτι αναπάντεχο με τον Covid-19. Ουσιαστικά, ο υπόλοιπος Ιούλιος λειτουργεί σαν… μαξιλάρι ασφαλείας και αν απαιτηθεί, το Κύπελλο θα θυσιαστεί.

Επίσης, σε συνεννόηση με την Υγειονομική Επιτροπή θα υιοθετηθούν και ο οδηγός διαχείρισης για πιθανά κρούσματα του κορωνοϊού. Η βασική εισήγηση χρησιμοποιεί το παράδειγμα της Bundesliga και προβλέπει καραντίνα 5 ημερών για όποιον διαγνωστεί θετικός. Επίσης, οι παίκτες και τα μέλη των ομάδων θα συνεχίσουν να υποβάλλονται τακτικά σε τεστ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ