Συντριπτική ήττα του ΠΑΟΚ στην Λίγκα για την… αδερφή Ξάνθη

Συντριπτική ήττα του ΠΑΟΚ στην Λίγκα για την… αδερφή Ξάνθη

Επικυρώθηκε η βαθμολογία των Ακριτών με το -12 από την ποινή της πολυιδιοκτησίας.

Άρχισαν τα όργανα στην τηλεδιάσκεψη της Σούπερ Λιγκ. Αλλά ο ΠΑΟΚ -που για πολλοστή φορά αποδεικνύει πως βρίσκεται σε δικό του παράλληλο σύμπαν μακριά από κανόνες και νόμους- έφαγε τα… μούτρα του στην πρώτη «υπέρβαση» του συμβουλίου.

Μετά την ανάδειξη της Κάτιας Κοξένογλου ως αναπληρώτρια πρόεδρος της Λίγκας, ο συνεταιρισμός ψήφισε για την επικύρωση της βαθμολογίας των ομάδων που συμμετέχουν στα πλει-άουτ. Εκεί λοιπόν εμφανίστηκε η Ξάνθη (δηλαδή ο ΠΑΟΚ) με το αίτημα να επιστρέψει στο πρωτάθλημα έχοντας 23 βαθμούς, και όχι 18 όπως προκύπτει μετά την αφαίρεση 12 βαθμών από την τιμωρία της για την πολυδιοκτησία και τις παραβάσεις στο μετοχολόγιο της.

Οι Ακρίτες ήθελαν η Λίγκα να ψηφίσει μόνο το -7. Να της επιστραφούν δηλαδή οι 5 βαθμοί τιμωρίας για το γεγονός ότι οι μετοχές της άλλαξαν χέρια χωρίς να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.
Εννοείτε πως η αντίδραση των περισσότερων ήταν τέτοια, που δεν επέτρεψε… πολλά-πολλά για αυτή την κουβέντα. Πως να επιστραφούν βαθμοί όταν υπάρχει μια απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ; Πως είναι λογικό ακόμη και να ζητάς κάτι τέτοιο;

Υποχρεωτικά ο ΠΑΟΚ ανασκουμπώθηκε και στην ψηφοφορία δήλωσε «παρών». Το ίδιο έκανε (ναι, καλά μαντέψατε) και ο Παναθηναϊκός που εδώ και μερικούς μήνες λέει πάντα ότι και ο ΠΑΟΚ.
Το φοβερό όμως είναι ο Παναιτωλικός. Η ομάδα που έχει 17 βαθμούς στο πρωτάθλημα και που ουσιαστικά θα παλέψει με την Ξάνθη για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης που οδηγεί σε μπαράζ σωτηρίας. Οι Αγρινιώτες που είναι γνωστό σε πιο «μπλοκ» ανήκουν, ψήφισαν λευκό!

Λευκό ψήφισε και η ΕΠΟ. Αλλά εκείνη το συνηθίζει, να μην παίρνει θέση σε τέτοια θέματα.

Όλοι οι άλλοι ψήφισαν υπέρ της αφαίρεσης των 12 βαθμών. Και κάπως έτσι η μικρή αδερφή του ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει τα πλει-άουτ από τους 18 βαθμούς.

Για την ιστορία, η ψηφοφορία για το αίτημα της Ξάνθης είχε ως εξής:

Κατά: ΑΕΚ, ΑΕΛ, Αρης, Αστέρας, Ατρόμητος, Βόλος ,Ολυμπιακος, ΟΦΗ

Υπέρ: Ξάνθη

Παρόντες: ΠΑΟ, ΠΑΟΚ

Λευκό: Παναιτωλικός, ΕΠΟ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ