Το κρίσιμο έγγραφο της Superleague για τη σέντρα

Το κρίσιμο έγγραφο της Superleague για τη σέντρα

Το «10» εξηγεί τη διαδικασία που θα ακολουθήσει ο Συνεταιρισμός για να πάρει την έγκριση της Κυβέρνησης για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικών παιχνιδιών.

Οι ΠΑΕ της Superleague ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση του προέδρου Μηνά Λυσάνδρου για την έναρξη των Play Off και των Play Out το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου. Ωστόσο, ο Συνεταιρισμός εισηγείται και δεν είναι αυτός ο οποίος θα λάβει την τελική απόφαση, επειδή συντρέχουν λόγοι δημόσιας υγείας. Ουσιαστικά, η σέντρα εναπόκειται στην Κυβέρνηση.

Η διαδικασία που θα ακολουθήσει η Superleague είναι συγκεκριμένη, προκειμένου να πάρει το «ΟΚ» της Πολιτείας για την επαναφορά στην κανονικότητα. Ο Συνεταιρισμός θα καταρτίσει ένα υγειονομικό πρωτόκολλο για τη διεξαγωγή των παιχνιδιών και θα το παρουσιάσει στην Υγειονομική Επιτροπή, ως συνοδευτικό με το αίτημα για την επιστροφή στη δράση. Αυτό είναι προαπαιτούμενο για την έγκριση του αιτήματος.

Εφόσον η Υγειονομική Επιτροπή ικανοποιηθεί από το Πρωτόκολλο, θα ενημερώσει την Κυβέρνηση ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθούν ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις. Έχοντας το «πράσινο φως», το υφυπουργείο Αθλητισμού θα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία θα επιτρέψει να αρχίσουν τα Play Off και τα Play Out στις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «10», αυτή η ανταλλαγή εγγράφων θα διαρκέσει δύο με τρεις ημέρες και θεωρείται τυπική. Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αρνηθεί το αίτημα της Superleague και ο μόνος όρος της είναι να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας. Μία απαίτηση που έχουν ήδη αποδεχτεί οι ομάδες και εφαρμόζουν ευλαβικά στις προπονήσεις τους. Οπότε, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, μέχρι το τέλος της εβδομάδας η Superleague θα έχει την άδεια να ορίσει παιχνίδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε όταν άρχισαν οι ατομικές προπονήσεις και σε δεύτερο χρόνο, οι ομαδικές προπονήσεις. Οι υπηρεσίες της Λίγκας συνεργάστηκαν καλά με την Υγειονομική Επιτροπή και δεν παρουσιάστηκε κάποιο εμπόδιο. Άρα, είναι η τρίτη φορά που θα σηματοδοτήσει και το come back του ποδοσφαίρου.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ