Η Ίντερ αρνείται να δώσει τροφεία για «Βάγια», φαβορί ο Παναθηναϊκός

Η Ίντερ αρνείται να δώσει τροφεία για «Βάγια», φαβορί ο Παναθηναϊκός

Πως ο Παναθηναϊκός από μεγάλο αουτσάιντερ, έχει εξελιχθεί τις τελευταίες ώρες σε φαβορί για να κρατήσει τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Το ποσοστό μεταπώλησης που προτείνει αντί για τροφεία η Ίντερ, η πρόταση για την Πριμαβέρα και το ραντεβού με Αλαφούζο. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του 10.gr.

Η… Βαγιανειάδα συνεχίζεται. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης εξακολουθεί να απασχολεί πιο έντονα από οποιονδήποτε άλλον την παναθηναϊκή επικαιρότητα και να εμφανίζεται ως το πιο hot όνομα αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά. Με τον ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομά του να αγγίζει τα όρια της… υπερβολής, από τη στιγμή που μιλάμε για ένα παιδί 19 χρονών, το οποίο έκανε μόλις μία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα τη φετινή σεζόν.

Ωστόσο, όταν κοτζάμ Ίντερ έχει εκδηλώσει ζωηρό ενδιαφέρον, όταν η Μονακό επιμένει να τον κάνει δικό της και οι Τούρκοι τον εμφανίζουν ως στόχο της Γαλατασαράι, δεν μπορεί παρά να απασχολεί άπαντες. Τα media, κυρίως, αλλά και τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να πάρει πάνω του την υπόθεση και στη χθεσινή επικοινωνία που είχε με την πλευρά του παίκτη τους ενημέρωσε πως πρώτα πρέπει να ακούσουν τι έχει να τους πει, πριν προχωρήσουν στις οριστικές αποφάσεις τους. Με το ραντεβού να αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη.

Τι πιθανότητες έχει ο Παναθηναϊκός να ανανεώσει τον παίκτη; Πολλές. Όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα της υπόθεσης, ο Παναθηναϊκός μόνο… χαμένος δεν είναι στο θέμα του Βαγιαννίδη. Και αν καταφέρει ο Αλαφούζος να τον κάνει να υπογράψει, τότε θα βγει ο σύλλογος πολλαπλά κερδισμένος. Διότι αν τον πουλήσει σε 1-2 χρόνια και δεν τον χάσει τώρα, θα βάλει εκατομμύρια στα ταμεία του. Και όχι τα 400.000 ευρώ των τροφείων που δικαιούται αυτή τη στιγμή.

Ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι κυρίως λόγω των χειρισμών της Ίντερ στην υπόθεση. Διότι ναι μεν οι Ιταλοί θέλουν τον νεαρό και τον βλέπουν ως μια επένδυση για το μέλλον, αλλά αντίθετα με όσα γράφουν τα ιταλικά media τις τελευταίες μέρες, δεν υπάρχει καμία εγγύηση προς τον παίκτη πως θα αποτελεί μέλος της πρώτης ομάδας. Αν η Ίντερ κάνει τελικά την κίνησή της και τον αποκτήσει, το πιθανότερο είναι είτε να αγωνιστεί στην Primavera με την ομάδα νέων, είτε να δοθεί δανεικός. Κάτι που δε θέλει ο Βαγιαννίδης.

Επιπλέον, το deal με την Ίντερ δεν έχει κλείσει, διότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Μιλανέζοι αρνούνται να δώσουν στον Παναθηναϊκό τα χρήματα για τα τροφεία του ποδοσφαιριστή. Ναι μεν ενημέρωσαν τους πράσινους πως έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις μαζί του, πλην όμως στις συζητήσεις που ακολούθησαν τους είπαν πως αντί για τα 400.000 ευρώ των τροφείων, τους προσφέρουν ποσοστό μεταπώλησης. Κι εκεί δέχτηκαν την άρνηση του Παναθηναϊκού. Και όσο ο Παναθηναϊκός δεν λαμβάνει τα τροφεία, δεν μπορεί να πάρει τον παίκτη κανείς, παρ’ όλο που εκείνος μένει ελεύθερος, μιας και πρόκειται για ποδοσφαιριστή των ακαδημιών.

Εκεί έχει κολλήσει ουσιαστικά το θέμα με την Ίντερ. Και γι’ αυτό δεν έχει υπάρξει deal. Μπορεί οι Ιταλοί να θέλουν τον παίκτη, αλλά επαναλαμβάνουμε πως δεν αποτελεί και βασική τους προτεραιότητα. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα ταλέντο και ένα ρίσκο που θέλουν να το πάρουν… δωρεάν. Αν η Ίντερ… καιγόταν για τον Βαγιαννίδη, θα της ήταν πολύ εύκολο να έρθει σε συμφωνία μαζί του μέσα σε μια μέρα και μετά να συζητήσει και να… παζαρέψει τα τροφεία του.

Γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός τούτη την ώρα δεν έχει απλά ευκαιρία, αλλά ένα… πέναλτι μπροστά του για να σκοράρει και να κρατήσει τον παίκτη στην ομάδα του. Προσφέροντάς του ένα καλύτερο συμβόλαιο απ’ αυτό που του πρότειναν προ τριμήνου και δίνοντάς του την ευκαιρία να αγωνιστεί, να διεκδικήσει θέση βασικού, να εξελιχθεί. Πράγματα που θεωρεί πολύ βασικά και ο ίδιος ο παίκτης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ