Ο Όρε διηγήθηκε πως ήρθε στον Παναθηναϊκό

Ο Όρε διηγήθηκε πως ήρθε στον Παναθηναϊκό

Ο πρώτος Περουβιανός ο οποίος φόρεσε τα πράσινα, ο Χουάν Χερέρα Όρε, θυμήθηκε το μακρινό 1979...

Ο Χουάν Χερέρα Όρε δεν έγραψε… χρυσές σελίδες στον Παναθηναϊκό. Ήταν ο πρώτος Περουβιανός ο οποίος φόρεσε τα πράσινα, τη σεζόν 1979-80 και έπαιξε σε 19 ματς, σκοράροντας 6 γκολ. Κατόπιν, το επόμενο καλοκαίρι μετακόμισε στο Ηράκλειο για λογαριασμό του ΟΦΗ.

Ο 65χρονος πλέον Όρε, παραχώρησε μία συνέντευξη στο trome.pe και μίλησε για το πως έγινε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό αλλά και για τις μέρες του στην Ελλάδα. Όπως λέει ο ίδιος αναφορικά με την μεταγραφή του στο Τριφύλλι, όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ενώ αξέχαστα θα του μείνουν ο Παρθενώνας και η Ακρόπολη.

Ήσουν ο πρώτος Περουβιανός που αγωνίστηκε στο ελληνικό πρωτάθλημα: 

“Έπαιζα στην “U” και τότε ήμασταν και στο Κόπα Λιμπερταδόρες. Μια μέρα, μετά από ένα φιλικό με παίρνει ο γιος του προέδρου και μου λέει πως την επόμενη μέρα θα πρέπει να ταξιδέψω για την Αθήνα. Υπήρχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Μία εβδομάδα μετά, ήρθαν στην Λίμα και με υπόγραψαν”. 

Πρέπει να ήταν δύσκολα λόγω και της γλώσσας: 

“Είχα Αργεντινούς στην ομάδα που με βοήθησαν. Στο τέλος, έφτασα σε σημείο να καταλαβαίνω αλλά χωρίς να μπορώ να τα μιλήσω. Η τέχνη ήταν απίστευτη. Πήγα στον Παρθενώνα και στην Ακρόπολη. Και από πλευράς φαγητού, πολλά ψάρια και θαλασσινά”. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ