Παναθηναϊκός: Τα χαμένα ταλέντα της ακαδημίας

Παναθηναϊκός: Τα χαμένα ταλέντα της ακαδημίας

Από τον Σωτήρη Νίνη έως τον Γιώργο Βαγιαννίδη, τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού ανέδειξαν πολλούς ταλαντούχους παίκτες που όμως δεν διακρίθηκαν με τα πράσινα την τελευταία δεκαετία.

Ανέκαθεν η ακαδημία του Παναθηναϊκού παρήγαγε πολλά ταλέντα. Αρκετοί καθιερώθηκαν και διακρίθηκαν με την πράσινη φανέλα, όμως άλλοι έφυγαν πριν  την ώρα τους, είτε με δική τους βούληση, είτε με απόφαση της διοίκησης. Ειδικά τα προηγούμενα χρόνια, υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός δεν πήρε αυτό που έπρεπε από τα δικά του παιδιά, με τελευταίους τους Κώστα Αποστολάκη και Γιώργο Βαγιαννίδη. Το «10» κάνει μία μικρή αναδρομή σε όσους αποχώρησαν πρόωρα από το Τριφύλλι…

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΝΗΣ

Ο γεννημένος στις 3 Απριλίου του 1990 επιτελικός χαφ υπήρξε αυτός ο οποίος επανέφερε στη μόδα τις ακαδημίες, όταν στις 27 Ιανουαρίου του 2007 ο Βίκτορ Μουνιόθ τον χρησιμοποίησε βασικός στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο. Ο Σωτήρης Νίνης δεν κατάφερε ποτέ να αποτελέσει αναντικατάστατο στέλεχος της ενδεκάδας, είχε «πάνω-κάτω» στην απόδοση του και το καλοκαίρι του 2012 έφυγε ως ελεύθερος για την Πάρμα, με την ΠΑΕ να εισπράττει ένα μικρό ποσό ως τροφεία.

ΤΑΣΟΣ ΔΩΝΗΣ

Ο γιος του νυν προπονητή του Παναθηναϊκού γεννήθηκε στις 29 Αυγούστου του 1996 και δεν πρόλαβε να καταγράψει συμμετοχή με τους Άνδρες. Τον Ιανουάριο του 2013 η Γιουβέντους τον ενέταξε στην ακαδημία της, ξεχωρίζοντας το πλούσιο ταλέντο του.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Γεννήθηκε στις 19 Δεκεμβρίου του 1997, ο ταλαντούχος εξτρέμ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο τον Μάρτιο του 2004 και έκανε ντεμπούτο στις 28 Οκτωβρίου του 1995, σε ματς Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό. Ωστόσο, τον Ιούλιο του 2016 απέρριψε την πρόταση του τότε αθλητικού διευθυντή, Τάκξη Φύσσα και εντάχτηκε στο ρόστερ του Ηρακλή.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΥΡΙΑΣ

Γεννηθείς στις 21 Φεβρουαρίου του 1994, ο Χάρης Μαυρίας ήταν από τις αποκαλύψεις της σεζόν 2010-2011. Ντεμπούταρε στο Champions League στις 20 Οκτωβρίου του 2010, στο ματς του Παναθηναϊκού με τη Ρούμπιν Καζάν σε ηλικία 16 ετών. Στη δική του περίπτωση η ΠΑΕ κέρδισε αφού αποκόμισε 3 εκατομμύρια ευρώ από τη Σάντερλαντ για τη μεταγραφή του τον Αύγουστο του 2013.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ

Ο Στέφανος Καπίνο γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1994 και έπαιξε πρώτη φορά στις 17 Σεπτεμβρίου του 2011, σε μία αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ο διεθνής τερματοφύλακας αποχώρησε πριν την ώρα του, αφού ο Παναθηναϊκός τον πούλησε τον Ιούλιο του 2014 στη Μάιντς αντί 2 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΠΥΡΟΣ ΦΟΥΡΛΑΝΟΣ

Γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1993 και το επαγγελματικό ντεμπούτο του Σπύρου Φουρλάνου πραγματοποιήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 2011, σε ένα ματς πρωταθλήματος εναντίον του ΟΦΗ. Τον Μάιο του 2013, λίγο πριν τη λήξη του συμβολαίου του, ο αριστεροπόδαρος χαφ συμφώνησε με τη βελγική Μπριζ και αποχώρησε.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ

Ο Κώστας Αποστολάκης γεννήθηκε στις 28 Μαΐου του 1999 και έπαιξε πρώτη φορά στο Κύπελλο Ελλάδας, στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό. Μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν και πριν λίγες μέρες, ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ γνωστοποίησε ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής θα μετακομίσει στη Λευκωσία το καλοκαίρι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

Γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου του 2001, ο Γιώργος Βαγιαννίδης έκανε φέτος το ντεμπούτο του στις 5 Δεκεμβρίου του 2019, στη ρεβάνς του Κυπέλλου του Παναθηναϊκού με την Παναχαϊκή. Το μεσημέρι της Τρίτης επέλεξε τον ξενιτεμό και ενημέρωσε τη διοίκηση ότι δεν θα ανανεώσει. Πλέον, μένει να μάθουμε και που θα πάρει μεταγραφή.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ