ΑΕΚ: Με… σκριν του Αραούχο οι επαφές για την παραμονή του

ΑΕΚ: Με… σκριν του Αραούχο οι επαφές για την παραμονή του

Η επιθυμία του Αργεντινού φορ να συνεχίσει στην ΑΕΚ, η βάση των συζητήσεων με την Λας Πάλμας.

Το θέμα της παραμονής του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ και μετά το τέλος του δανεισμού του από την Λας Πάλμας είναι από εκείνα που «καίνε» την Ένωση. Οι Κιτρινόμαυροι δεδομένα θα επιδιώξουν να κρατήσουν στις τάξεις τους τον Αργεντινό φορ, ωστόσο είναι σαφές πως αυτό δεν μπορεί να συμβεί με τη συμφωνία που έγινε τον Γενάρη με την ισπανική ομάδα. Δηλαδή, με την ΑΕΚ να καταβάλει το ποσό των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Η κουβέντα για την παραμονή του Αραούχο στην ΑΕΚ θα γίνει σε νέα βάση. Στην Ένωση υπάρχει η σκέψη να προταθεί επέκταση του δανεισμού του παίκτη. Να μείνει δηλαδή ο Αραούχο έναν ακόμα χρόνο στην ΑΕΚ ως δανεικός, σε μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει ένα καλό ποσό ως ενοίκιο στην Λας Πάλμας, ενώ ενδεχομένως θα προβλέπει και μια ρήτρα αγοράς του στο τέλος της σεζόν.

Η παραπάνω λύση φαίνεται πως είναι εκείνη που προκρίνουν στην ΑΕΚ. Εκείνη που σε πρώτη φάση θα επιδιώξουν να ρίξουν στο τραπέζι των συζητήσεων με τους Ισπανούς, τον Ιούνιο. Μιας και τότε φαίνεται πως θα έρθει στο προσκήνιο το όλο θέμα.

Η ΑΕΚ έχει ένα σημαντικό ατού ενόψει των διαπραγματεύσεων που θα γίνουν. Και αυτό δεν είναι άλλο από τον ίδιο τον Αραούχο. Ο Σέρχιο Αραούχο δεν άφησε στην τύχη το θέμα της επιστροφής του στην ΑΕΚ. Ο Αργεντινός φορ πίεσε όσο μπορούσε τον Γενάρη, προκειμένου η Λας Πάλμας να ρίξει τις απαιτήσεις της και να πλησιάσει τις δυνατότητες της Ένωσης.

Ο Αραούχο θέλει πολύ να συνεχίσει στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι. Να παραμείνει κάτοικος Ελλάδας και να βρει το λιμάνι του. Το έχει ανάγκη, καθώς τα τελευταία χρόνια η καριέρα του πήρε την κατιούσα. Φάνηκε να δυσκολεύεται να προσαρμοστεί σε ένα περιβάλλον διαφορετικό από εκείνο της ΑΕΚ και ξέρει, πως τώρα είναι η τελευταία του ευκαιρία για να το πετύχει.

Είναι πιθανό στις κουβέντες που θα γίνουν μεταξύ των δύο συλλόγων να έχει λόγο και ο Αραούχο. Να στείλει δηλαδή ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Λας Πάλμας σχετικά με την επιθυμία του να παραμείνει κάτοικος Ελλάδας, πιέζοντας όσο γίνεται τους Ισπανούς ώστε να φτάσουν σε μια συμφωνία με την ΑΕΚ.

Είναι σαφές πως η υπόθεση θα έχει αρκετά επεισόδια και δεν θα είναι απλή. Όμως από τη στιγμή που ο Αραούχο εκφράσει την επιθυμία του να παραμείνει στην ΑΕΚ, η Ένωση θα αποκτήσει ένα τεράστιο ατού στα χέρια της. Εκείνο που μένει να φανεί είναι κατά πόσο η Λας Πάλμας θα συζητήσει το σενάριο του δανεισμού.

Μιας και είναι πιθανό οι Ισπανοί να επιμείνουν στο σενάριο της πώλησης του παίκτη, αντιπροτείνοντας στην ΑΕΚ κάποιους άλλους όρους. Μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει λιγότερα χρήματα και πιθανότατα έναν διακανονισμό όσον αφορά στην εξόφλησή τους.

Όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν σύντομα. Μιας και οι συζητήσεις για την υπόθεση Αραούχο θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα. Πριν δηλαδή ολοκληρωθεί η σεζόν. Κάτι άλλωστε που αποτελεί και επιθυμία της Λας Πάλμας, ώστε να γίνει σαφές τι πρόκειται να γίνει με το μέλλον του Αργεντινού στράικερ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ