Η επιλογή του Ρόκα και η αντίδραση του Δώνη

Η επιλογή του Ρόκα και η αντίδραση του Δώνη

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού φαίνεται να οδηγεί στην έξοδο τους Δώνη, Ινσούα και Γιόχανσον, αλλά ίσως να έχει κάτι άλλο στο μυαλό του...

Ο ένας μετά τον άλλο, οι παίκτες οι οποίοι έχουν συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό μέχρι το τέλος της σεζόν, μαθαίνουν από τον Τσάβι Ρόκα ότι δεν θα τους κατατεθεί νέα πρόταση για να ανανεώσουν. Η απόφαση του Καταλανού είναι να μην επανέρθει στις συζητήσεις, επειδή έτσι και αλλιώς θα πρότεινε λιγότερα χρήματα σε σχέση με τις προσφορές που απέρριψαν ήδη οι  Χρήστος Δώνης, Εμάνουελ Ινσούα και Ματίας Γιόχανσον.

Πριν την πανδημία του Covid-19, o Ρόκα είχε διαπραγματευτεί με τους Δώνη, Ινσούα και Γιόχανσον αλλά απέτυχαν να συμφωνήσουν. Οι τρεις ποδοσφαιριστές ανέμεναν επαναπροσέγγιση από τον τεχνικό διευθυντή του Τριφυλλιού, αλλά αυτός τους εξήγησε ότι δεν θα το πράξει.

Η πρώτη ανάγνωση για τη στάση του Ρόκα είναι ότι δείχνει την έξοδο στους Δώνη, Ινσούα και Γιόχανσον. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο… Ο Ρόκα διακρίνεται για τον τακτικισμό του και ίσως να προσπαθεί να διαμορφώσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων.

Ο Ρόκα ξέρει πολύ καλά πως αδυνατεί να πλειοδοτήσει για τους τρεις παίκτες. Εφόσον παρουσιαστεί άλλη ομάδα με μεγάλη οικονομική ευχέρεια, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει πιθανότητες να κρατήσει κάποιον από τους Δώνη, Ινσούα και Γιόχανσον. Άρα, καταρχάς ο Ρόκα επιτυγχάνει ότι δεν θα εμπλακεί σε πλειστηριασμό και δεν θα χάσει μία μάχη εντυπώσεων.

Κατά δεύτερο, ο Ρόκα έχει βάσιμους λόγους να πιστεύει ότι η ύφεση στην ποδοσφαιρική αγορά δεν θα επιτρέψει στους Δώνη, Ινσούα και Γιόχανσον να βρουν την πρόταση που προσδοκούν. Συνεπώς, σε μεταγενέστερο χρόνο και εφόσον εκείνος δεν έχει κλείσει κάποιον αντικαταστάτη, θα έχει τη δυνατότητα να ξαναμιλήσει μαζί τους, αλλά με τους όρους του και από θέση ισχύος…

Σε ότι αφορά τον Δώνη, ο Ρόκα μίλησε μαζί του και του μετέφερε ότι δεν θα έχουν νέο κύκλο συζητήσεων. Ο 25χρονος κεντρικός χαφ ανάρτησε μία φωτογραφία στο Instagram από παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό, γράφοντας «Πάλεψε για αυτό που αγαπάς». Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η ανάρτηση σχετίζεται με τις εξελίξεις, αλλά προκάλεσε την προσοχή του έτερου φευγάτου, του Ματίας Γιόχανσον, ο οποίος σχολίασε στον Δώνη: «Μείνε παικταρά»!

View this post on Instagram

Πάλεψε για αυτό που αγαπάς!

A post shared by Christos Donis (@christos_donis) on

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ