Αυτό είναι το Πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων στην Σούπερ Λίγκα

Αυτό είναι το Πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων στην Σούπερ Λίγκα

Η ΓΓΑ γνωστοποίησε το πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων, το οποίο καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες, που συμμετέχουν στους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε διαδικασία επανεκκίνησης μετά τη διακοπή, λόγω του κορωνοϊού, με τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας να προετοιμάζονται, ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος και της διεξαγωγής των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το εγχώριο πρωτάθλημα ξεκινάει και πάλι στις 6 Ιουνίου, με την ΓΓΑ την Πέμπτη (28/5) να γνωστοποιεί το πρωτόκολλο Διεξαγωγής Αγώνων, το οποίο καθορίζει τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι ομάδες, που συμμετέχουν στους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ.

Το εν λόγω πρωτόκολλο περιγράφει επίσης τους κανόνες, λειτουργίες και οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσουν όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση των αγώνων, καθώς και τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το περιεχόμενο του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων Super League θα επικαιροποιείται ανάλογα με τις εξελίξεις, τη διεθνή εμπειρία και τα επιστημονικά δεδομένα.

Μεταξύ άλλων στο πρωτόκολλο αναφέρεται:

1) Πριν την έναρξη των αγώνων, όλοι οι ποδοσφαιριστές, οι αξιωματούχοι αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, θα πρέπει να εξεταστούν εκ νέου για τον COVID – 19. Προϋπόθεση για την έναρξη των αγώνων, είναι η διενέργεια των εξετάσεων και ειδικώς του μοριακού τεστ (real time RT-PCR). Ως μία καλή πρακτική, όπως αυτή εφαρμόζεται διεθνώς, συστήνεται η πραγματοποίηση του τεστ μία φορά την εβδομάδα. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σε περίπτωση θετικού κρούσματος ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμόδιων φορέων για θέματα υγείας, ενώ σε περίπτωση αρνητικού κρούσματος θα μπορούν να λάβουν μέρος στους αγώνες.

2) Πρόσβαση στην εγκατάσταση για τη διεξαγωγή των αγώνων έχουν υποχρεωτικά όσοι συμμετέχουν στους αγώνες (ποδοσφαιριστές, διαιτητές, αξιωματούχοι αγώνα και αξιωματούχοι ομάδων) καθώς και όσοι συμμετέχουν στη διοργάνωση του αγώνα (προσωπικό Π.Α.Ε., προσωπικό εγκατάστασης, δυνάμεις ασφαλείας κ.ο.κ.) σύμφωνα με όσα περιγράφονται στο παρόν πρωτόκολλο. Τα προσωπικό όλων των εμπλεκομένων στη διοργάνωση των αγώνων φορέων θα πρέπει να περιοριστεί στο απολύτως απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγής τους.

3) Πέραν των ποδοσφαιριστών και των διαιτητών κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης και του αγώνα, όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να φοράνε προστατευτικές μάσκες και γάντια καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στην εγκατάσταση.

4) Ο μέγιστος αριθμός όλων των παρευρισκόμενων, ανά πάσα στιγμή, σε μία εγκατάσταση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει, σε καμία περίπτωση, τα τριακόσια (300) άτομα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το πρωτόκολλο:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ