Άντονι Ιραόλα, ο διακαής πόθος του Τσάβι Ρόκα

Άντονι Ιραόλα, ο διακαής πόθος του Τσάβι Ρόκα

Το «10» εξηγεί γιατί ο 38χρονος Βάσκος τεχνικός είναι ο πρώτος και μεγάλος στόχος του Ρόκα για τον Παναθηναϊκό.

Δεν αιφνιδιάστηκε ο Τσάβι Ρόκα με την επιστολή του Γιάννη Αλαφούζου στον Γιώργο Δώνη. Ο Καταλανός ήξερε τις προθέσεις του μεγαλομετόχου του Παναθηναϊκού και έχει δουλέψει στη short-list με τους υποψήφιους για την τεχνική ηγεσία. Τα οικονομικά περιορίζουν αισθητά τις επιλογές του Ρόκα, όμως το βασικό πλάνο που έχει στο μυαλό του δεν επηρεάζεται…

Ο μεγάλος στόχος του Τσάβι Ρόκα για τον πάγκο του Παναθηναϊκού είναι το next best thing της βασκικής προπονητικής: ο Άντονι Ιραόλα. Ο 38χρονος προπονητής της Μιραντές με την οποία καταγράφει μία αξιόλογη πορεία και ο Τύπος της χώρας των Βάσκων τον παρουσιάζει ως τον μελλοντικό προπονητή της Αθλετίκ Μπιλμπάο. Διότι αυτό είναι το όνειρο του Ιραόλα: να κοουτσάρει στο Σαν Μαμές.

Ο Ιραόλα έχει παρουσιάσει έργο στη Μιραντές, οδηγώντας την φέτος στα ημιτελικά του Copa Del Rey. Η Μιραντές πανηγύρισε αποκλεισμούς επί των Θέλτα, Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ, αλλά αποκλείστηκε στους «4» από τη βασκική Ρεάλ Σοσιεδάδ. Επιπλέον, στη Segunda Division, η Μιραντές ήταν έβδομη στη βαθμολογία πριν τη διακοπή, διεκδικώντας τη συμμετοχή της στα Play Off για την άνοδο στην Primera Division. Ο Ιραόλα έχει με τη Μιραντές απολογισμό σε σύνολο 38 παιχνιδιών, 14 νίκες, 15 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Η δουλειά του Ιραόλα στη Μιραντές δεν πέρασε απαρατήρητη στο Μπιλάμπο. Άλλωστε ως ποδοσφαιριστής ο Ιραόλα πέρασε όλη τη ζωή του στην πρωτεύουσα των Βάσκων με εξαίρεση το τέλος της καριέρας του, που μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να παίξει στο MLS. Το διάστημα πoυ η διοίκηση της Μπιλμπάο αμφιταλαντευόταν για την παραμονή του Γκάιθκα Γκαριτάνο, συζητήθηκε το όνομα του Ιραόλα. Εν τέλει, οι επικεφαλής της Αθλέτικ αποφάσισαν να ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Γκαριτάνο και να παρακολουθήσουν την εξέλιξη του Ιραόλα.

Μία άλλη επιλογή που τέθηκε υπόψη του Ιραόλα είναι η τεχνική ηγεσία της Εϊμπάρ, μιας άλλης βάσκικης ομάδας που παίζει στην Primera Division. Θα αποτελέσει κάτι σαν… αγροτικό για τον 38χρονο coach, αφού θα δουλέψει στην πρώτη κατηγορία της Ισπανίας, σε βασκικό περιβάλλον, με λιγότερη πίεση απ’ ότι στην Αθλέτικ αλλά πάντα υπό το βλέμμα των ανθρώπων της. Αυτά υπό την αίρεση ότι η Εϊμπάρ δεν θα υποβιβαστεί και θα αποπεμφθεί ο Χοσέ Λουίς Μεντιλιμπάρ.

Πλέον, ο Ιραόλα έχει την προοπτική του Παναθηναϊκού. Σε μία άλλη χώρα, στην οποία σίγουρα ο Ιραόλα θα χρειαστεί να προσαρμοστεί, αλλά με τη συνεργασία του Τσάβι Ρόκα, ενός ανθρώπου με τον οποίο γνωρίζεται. Δύσκολη απόφαση για τον Ιραόλα, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς πως έχει ένα αποτυχημένο πέρασμα από τον ελλαδικό χώρο… Ο Ιραόλα δούλεψε στην ΑΕΚ Λάρνακας (όχι επί Ρόκα) για λίγους μήνες, συμφωνώντας στις 18 Ιουνίου του 2018 και απολύθηκε στις 14 Ιανουαρίου του 2019. Ο Βάσκος είχε επίδοση 12 νίκες, 8 ισοπαλίες και 8 ήττες σε 28 ματς.

Ωστόσο, ο Ιραόλα ξέρει πως για να πάρει την ευκαιρία του στο Σαν Μαμές πρέπει να πετύχει περισσότερα από μία καλή σεζόν με τη Μιραντές. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μεγάλο brand για τα ευρωπαϊκά δεδομένα και αν ο Ιραόλα πετύχει στο ΟΑΚΑ, τότε θα προσελκύσει την προσοχή της Αθλέτικ και θα φτάσει πιο κοντά στον στόχο του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ