ΑΕΚ: Η πρώτη πλάκα στο κτίριο των Μουσείων της «Αγιάς Σοφιάς» και ο αγιασμός (vids)

ΑΕΚ: Η πρώτη πλάκα στο κτίριο των Μουσείων της «Αγιάς Σοφιάς» και ο αγιασμός (vids)

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε αγιασμός στο υπό ανέγερση κτίριο των Μουσείων του νέου γηπέδου.

Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ με ανάρτησή της το πρωί του Σαββάτου, τοποθετήθηκε η πρώτη πλάκα στο κτίριο του γηπέδου, πίσω από την παλιά σκεπαστή όπου θα στεγαστούν τα δυο μουσεία (και όχι μόνο) της «Αγιάς Σοφιάς».

Πρόκειται για το επίπεδο -2 και είναι η πλάκα του επιπέδου στην οποία θα πατάει το πούλμαν μπαίνοντας από την υπογειοποίηση στο κατώτατο επίπεδο του γηπέδου, ενώ από εκεί θα έχουν πρόσβαση και οι ποδοσφαιριστές στο ακριβώς από πάνω διάζωμα στο οποίο θα βρίσκονται τα αποδυτήρια.

Η πρώτη πλάκα στο κτίριο των μουσείων!

Η πρώτη πλάκα στο κτίριο του γηπέδου, πίσω από την παλιά σκεπαστή που εκτός όλων των άλλων θα στεγάζει τα δυο μουσεία της Αγιά Σοφιάς! 🦅#aekfc #ourhome #ourland #ourcity #ourhistory #agiasofia #neafiladefia #weareback #staysafe #μένουμε_ασφαλείς

Δημοσιεύτηκε από AEK FC / ΠΑΕ ΑΕΚ στις Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Στο σημείο τελέστηκε μάλιστα αγιασμός παρουσία του γενικού διευθυντή της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ, Νίκου Στράτου και του ιδιοκτήτη της ΕΡΜΩΝΑΣΣΑ, Αλεξάνδρου Μεταξά. Τον αγιασμό τέλεσε ο πατέρας Τιμόθεος Ηλιάκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδας, που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο, ο οποίος μάλιστα παρέδωσε στον Νίκο Στράτο μια πέτρα από την Αγιά Σοφιά της Κωνσταντινούπολης ώστε να μπει στο Μουσείο.

«Είμαι συγκινημένος και αυτό που όλοι περιμένουμε πλέον είναι να μας αξιώσει ο Θεός να κάνουμε τα εγκαίνια του νέου γηπέδου. Σας μεταφέρω την αγάπη και τη φροντίδα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, Γαβριήλ . Αυτός ο τόπος είναι ιερός, είναι ένα κέντρο μνήμης, ιστορίας και Πολιτισμού και είναι άρρηκτα δεμένος με την πόλη μας. Η ΑΕΚ, τα όσα πρεσβεύει και η Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα πράγμα, είμαστε η ίδια οικογένεια. Και πρέπει να είμαστε συνεχώς μια αγκαλιά. Και όπως ανέφερε η ΑΕΚ στη χθεσινή της ανάρτηση για την άλωση της Πόλεως, η ιστορία μας δεν έχει τέλος, μόνο αρχή» ανέφερε συγκινημένος ο Πατέρας Τιμόθεος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ