Παναθηναϊκός: Η ανάδειξη της ακαδημίας παίρνει… ισπανική τροπή

Παναθηναϊκός: Η ανάδειξη της ακαδημίας παίρνει… ισπανική τροπή

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει ζητήσει από τον Τσάβι Ρόκα να δημιουργήσει χώρο για τους μικρούς, αλλά οι κινήσεις του τεχνικού διευθυντή έχουν άλλη κατεύθυνση.

Ισπανός τεχνικός διευθυντής… Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, Ισπανός προπονητής για τη νέα σεζόν… Οι δύο πρώτες μεταγραφές για το καλοκαίρι, οι Καρλίτος και Φραν Βέλεθ, Ισπανοί… Εύλογα, θα υποθέσει κάποιος ότι ο Τσάβι Ρόκα αναμορφώνει τον Παναθηναϊκό του Νίκου Νταμπίζα και του Γιώργου Δώνη προσδίδοντας του ισπανικά χαρακτηριστικά. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα;

Κατά την παρουσίαση του, ο Ρόκα είχε ισχυριστεί ότι δεν σκοπεύει να γεμίσει τον Παναθηναϊκό με συμπατριώτες του. Το ίδιο είχε επαναλάβει στη συνέντευξη του στη Nova στις αρχές Μαΐου. «Ο κόσμος λέει ότι θέλω να αποκτήσω μόνο Ισπανούς παίκτες. Θέλουμε να βρούμε τους παίκτες που χρειαζόμαστε. Ίσως τους βρούμε στην Ακαδημία μας, ίσως στο ελληνικό πρωτάθλημα ή γενικότερα στην αγορά των Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Αν όχι, θα κοιτάξουμε στο εξωτερικό. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα φέρουμε, απλά για να φέρουμε, Ισπανούς παίκτες. Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι προσπαθώ να αποφύγω την απόκτηση μόνο Ισπανών παικτών. Όμως δεν κοιτώ μόνο Ισπανούς παίκτες ή προσπαθώ να φτιάξω μια ισπανική “παροικία” στην ομάδα» είχε σχολιάσει ο Καταλανός.

Μέχρι στιγμής, οι πράξεις του Ρόκα δεν συμβαδίζουν με τα λόγια του. Ίσως να δίνεται απλά αυτή η εντύπωση και η ροή των πραγμάτων να αποδείξει το αντίθετο. Άλλωστε, ένα μέρος της κριτικής βασίζεται στο ρεπορτάζ, το οποίο δεν είναι πάντα ακριβές. Όμως, επιβάλλεται να επισημανθεί ότι ο Ρόκα δείχνει την προτίμηση του στην ισπανική αγορά, που την γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αλαφούζος δεν έχει δώσει το ελεύθερο στον Ρόκα για να ισπανοποιήσει τον Παναθηναϊκό. Η εντολή του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ είναι συγκεκριμένη και αυστηρή: αξιοποίηση της ακαδημίας και μεταγραφές λίγων και ποιοτικών ξένων. Ο Αλαφούζος καταλόγισε στον Νίκο Νταμπίζα ότι έφερε μέτριους αλλοδαπούς και σύναψε συμβόλαια 2 ή 3 ετών που δεν ωφελούν την ομάδα και ζήτησε από τον Ρόκα να αποφύγει παρόμοιες τακτικές.

Φυσικά, ο Αλαφούζος είναι ο εργοδότης, χαράζει την πολιτική και αν διαπιστώσει ότι ο Ρόκα παρεκκλίνει, υποχρεούται να τον επαναφέρει. Διαφορετικά, η ανοχή θα σημαίνει ότι ο τεχνικός διευθυντής έχει την έγκριση να κινηθεί όπως θέλει. Μένει να φανεί εάν ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί με την ανάδειξη των ταλέντων του ή θα ακολουθήσει μία στροφή στο ισπανικό μοντέλο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ