Οι ποδοσφαιριστές θέλουν Δώνη στα πλέι οφ, το σκέφτεται ο Αλαφούζος

Οι ποδοσφαιριστές θέλουν Δώνη στα πλέι οφ, το σκέφτεται ο Αλαφούζος

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού γνώριζαν πως η σχέση διοίκησης - Δώνη δεν είναι σε καλό σήμειο, αλλά είχαν - και έχουν - την ελπίδα πως θα τελειώσουν με εκείνον τη σεζόν πριν αποχαιρετιστούν. Ποια τα δεδομένα εν όψει της συνέχειας.

Εδώ και μήνες οι παίκτες του Παναθηναϊκού γνώριζαν πως η σχέση Αλαφούζου – Δώνη είναι σε οριακό σημείο. Τους είχε μιλήσει ο Έλληνας προπονητής μετά από εκείνες τις δηλώσεις που είχε κάνει στη NOVA για το μέλλον του στην ομάδα. Τους είχε πει πως θα διαβάσουν και θα ακούσουν πολλά, αλλά εκείνοι πρέπει να μείνουν προσηλωμένοι στο στόχο τους και στην αγωνιστική τους προετοιμασία.

Όσο ο χρόνος περνούσε, οι ποδοσφαιριστές ενημερώνονταν από τα media για την κατάσταση που επικρατούσε. Για την ανύπαρκτη επικοινωνία μεταξύ Δώνη και διοίκησης, για το γεγονός πως ο προπονητής είχε μείνει επί της ουσίας εκτός σχεδιασμού της επόμενης σεζόν. Όμως δεν περίμεναν ότι οι εξελίξεις θα έπαιρναν τέτοια τροπή.

Έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν πως ο Αλαφούζος έστειλε επιστολή στον Δώνη που του ζητούσε να τελειώσει η συνεργασία τους μετά τα πλέι οφ, αλλά περισσότερο τους… σόκαρε το γεγονός πως υπήρξαν σοβαρές πιθανότητες να δώσουν τα δέκα τελευταία παιχνίδια χωρίς τον Δώνη. Με κάποιον υπηρεσιακό προπονητή. Αυτή η σκέψη δεν αρέσει στους παίκτες, που δύο χρόνια τώρα έχουν αναπτύξει μια άψογη σχέση με τον προπονητή τους. Εκείνοι τον στήριξαν στην πιο δύσκολη στιγμή της διετίας, μετά την ήττα από τον Άρη και εκείνος τους στήριξε πολλές φορές και δημόσια, αλλά κυρίως εντός αποδυτηρίων.

Γι’ αυτό και καμία πλευρά, ούτε του προπονητή, ούτε των παικτών, δε θέλει να τελειώσει η συνεργασία τους με αυτό τον τρόπο. Με μια αποχώρηση ξαφνική, λίγες μόνο μέρες πριν από την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων και μάλιστα σε μια συγκυρία που το κλίμα στο Κορωπί είναι άριστο. Οι ποδοσφαιριστές γύρισαν με μεγάλη όρεξη για δουλειά και ανυπόμονοι για να μπουν και πάλι στο γήπεδο και να έχουν ένα καλό κλείσιμο της σεζόν.

Υπάρχουν ακόμα και παίκτες που βλέπουν το… μέλλον τους σε αυτά τα παιχνίδια. Στη λογική πως οι καλές εμφανίσεις μπορεί να τους οδηγήσουν σε μια καλή μεταγραφή. Μην ξεχνάμε πως θα αποχωρήσουν ο Ινσούα, ο Γιόχανσον, σχεδόν σίγουρα ο Δώνης. Πως ο Μακέντα αναζητεί πρόταση από το εξωτερικό. Όλοι αυτοί ίσως εξαργυρώσουν την πορεία τους στα πλέι οφ με μια καλή μεταγραφή.

Η επιθυμία των παικτών έχει φτάσει στ’ αυτιά του Γιάννη Αλαφούζου, που το Σαββατοκύριακο εμφανιζόταν έξαλλος με τον Δώνη και έτοιμος να λήξει τη συνεργασία τους πριν τα πλέι οφ. Πλέον κάνει δεύτερες σκέψεις. Κυρίως γιατί δε θέλει να διαταράξει ακόμα περισσότερο τις ισορροπίες εντός αποδυτηρίων και να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός σαν… σκορποχώρι στα δέκα τελευταία παιχνίδια. Διότι αν συμβεί αυτό και δεν υπάρχει Δώνης στον πάγκο, θα το χρεωθεί ο Αλαφούζος. Ίσως να τον κατηγορήσουν ακόμα και οι ίδιοι οι παίκτες της ομάδας.

Χθες δεν υπήρξε καμία επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, αλλά σήμερα ο Αλαφούζος θα έχει συζητήσεις και πιθανόν συναντήσεις με τους άμεσους συνεργάτες τους προκειμένου να αποφασιστεί οριστικά αν θα πάει η ομάδα με ή χωρίς τον Δώνη στα πλέι οφ. Με τις πιθανότητες αυτή τη στιγμή να είναι μοιρασμένες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ