Πρώτα του Σιμάνσκι

Πρώτα του Σιμάνσκι

Ο Σιμάνσκι έχει αποκτηθεί ως δανεικός από την Αχμάτ Γκρόνζι, ενώ η ρήτρα που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο ομάδων ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ. Στη συμφωνία με τη ρωσική ομάδα προβλέπεται η εφάπαξ καταβολή του εν λόγω ποσού, μέσα στον Ιούνιο.

Η ΑΕΚ έχει αρκετά ανοικτά «μέτωπα» ενόψει καλοκαιριού. Πέρα από τον μεταγραφικό σχεδιασμό και τις προσθήκες που θα γίνουν, υπάρχουν και εκκρεμότητες που αφορούν στο τωρινό ρόστερ. Μια εξ αυτών είναι η περίπτωση του Νταμιάν Σιμάνσκι.

Ο 24χρονος κεντρικός χαφ έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μάσιμο Καρέρα και ήδη έχει εξελιχθεί σε παίκτη-«κλειδί» για τους Κιτρινόμαυρους. Οι άνθρωποι της Ένωσης και ο Μάσιμο Καρέρα είναι πολύ ευχαριστημένοι με την παρουσία του διεθνή Πολωνού και υπάρχει ειλημμένη η απόφαση για την αγορά του.

Ο Σιμάνσκι έχει αποκτηθεί ως δανεικός από την Αχμάτ Γκρόνζι, ενώ η ρήτρα που έχει συμφωνηθεί μεταξύ των δύο ομάδων ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ. Στη συμφωνία με τη ρωσική ομάδα προβλέπεται η εφάπαξ καταβολή του εν λόγω ποσού, μέσα στον Ιούνιο.

Η Ένωση δεδομένα θέλει να κρατήσει τον Πολωνό άσο στις τάξεις της. Ωστόσο είναι σαφές πως με τις διαμορφωθείσες συνθήκες, θα επιδιώξει μια νέα συμφωνία για την αγορά του. Η ΑΕΚ θέλει να κάνει δικό της τον Σιμάνσκι καταβάλλοντας στην ομάδα του ένα μικρότερο ποσό.

Στο τραπέζι μπορεί να τεθεί και το ζήτημα του διακανονισμού για το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Δηλαδή, η καταβολή του σε δόσεις. Όμως πρόθεση της ΑΕΚ αρχικά είναι να ρίξει τις απαιτήσεις του ρωσικού συλλόγου σε πιο λογικά επίπεδα. Στην ΑΕΚ εκτιμούν πως οι απαιτήσεις των Ρώσων μπορεί να πέσουν ακόμα και στο 1 εκ. ευρώ. Να δεχθούν δηλαδή μια γερή μείωση στη ρήτρα που υπάρχει για την αγορά του Πολωνού άσου από τον Δικέφαλο.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση αναμένονται άμεσες, μιας και η ΑΕΚ έχει ως προτεραιότητα να διευθετήσει αυτό το ζήτημα. Θέλει να κλείσει θετικά την υπόθεση του Σιμάνσκι το συντομότερο, ώστε να βάλει στη σειρά και τις άλλες περιπτώσεις που υπάρχουν στην ατζέντα. Γι’ αυτό και οι ουσιαστικές επαφές με την Γκρόζνι είναι πιθανό να ξεκινήσουν στο προσεχές διάστημα. Ίσως και εντός του πρώτου δεκαημέρου του Ιούνη.

Σύμμαχος της Ένωσης σε αυτή την υπόθεση φαίνεται πως είναι και ο ίδιος ο παίκτης. Ο Σιμάνσκι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες που έχει συναντήσει, το προπονητικό τιμ, τους συμπαίκτες του, τον σύλλογο γενικότερα. Αντιλαμβάνεται πως είναι σε μια ομάδα με στόχο να πρωταγωνιστήσει και να αγωνιστεί στην Ευρώπη. Κάτι που αναμφίβολα του δίνει μεγάλο κίνητρο.

Ο Σιμάνσκι είναι ενήμερος για την πρόθεση της ΑΕΚ να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή και η εν λόγω εξέλιξη τον έχει ενθουσιάσει. Στην Ένωση έχει βρει ρυθμό, η ομάδα του έχει δείξει εμπιστοσύνη και όλο αυτό επιθυμεί να συνεχιστεί. Ενώ εκτιμά πως μέσω της ΑΕΚ μπορεί να καθιερωθεί και στην εθνική ομάδα της χώρας του, ένας βασικός στόχος για τον ίδιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ