Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Ξεγύμνωμα στο γήπεδο, ξεγύμνωμα και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Τα πάντα όλα...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Σαββίδης: «Η λίστα Forbes δεν φέρνει την ευτυχία»

Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ εξήγησε σε ρωσική εφημερίδα γιατί επένδυσε στο Πόρτο Καράς.

Σαββίδης: «Η λίστα Forbes δεν φέρνει την ευτυχία» | to10.gr

Η επένδυση του Ιβάν Σαββίδη στο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής Πόρτο Καράς δεν πέρασε απαρατήρητη στον ρωσικό Τύπο. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ μίλησε στην εφημερίδα «Kommersant» και εξήγησε τους λόγους που διέκρινε μία ευκαιρία, ενώ αναφέρθηκε στο γεγονός ότι συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το 2004 μου πρόσφεραν το Πόρτο Καρράς αντί 625 εκατομμυρίων ευρώ. Τότε ρώτησα: είστε τρελοί ή όχι; Η απόδοση τέτοιων επενδύσεων θα επηρεαστεί σημαντικά από την πανδημία. Ένας από τους κύριους τομείς ανάπτυξης του ξενοδοχείου ήταν η ανάπτυξη, κατασκευή και πώληση βιλών. Αλλά τώρα, προφανώς, δεν υπάρχουν τέτοιες προοπτικές.  Επιχειρηματικά βρισκόμαστε εδώ και πολύ καιρό στην Ελλάδα και η επένδυση στο χώρο των ξενοδοχείων αποτελεί ένα μέρος του ομίλου μας.

Η «Atlantis Pak» λειτουργεί σε 90 χώρες, πραγματοποιούνται ετήσια συνέδρια, με επιχειρηματίες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία, στο Ροστόφ και άλλα μέρη και κράτη, όπως η Κύπρος, η Τουρκία και η Κρήτη στην Ελλάδα, ενώ ένα συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί και στο Πόρτο Καρράς. Η αντίδραση γι’ αυτό το μέρος ήταν καταπληκτική. Έγραψαν πολύ καλές κριτικές, είπαν ότι ήταν χαρούμενοι που πραγματοποιήθηκε εκεί το συνέδριο. Τότε σκέφτηκα ότι αν υπήρχε μια ευκαιρία, θα έπρεπε να προσπαθήσω να το αποκτήσω. Παρεμπιπτόντως, είναι ένα ξενοδοχείο υψηλού επιπέδου, εκεί, για παράδειγμα, πραγματοποιήθηκε η σύνοδος κορυφής της ΕΕ. Κύριος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κομμάτι εντός του ομίλου που θα μπορεί να παρέχει υπηρεσίες οποιαδήποτε στιγμή του έτους και για οποιαδήποτε μορφή διαμονής».

Για το γεγονός πως το όνομά του συγκαταλέγεται για ακόμη μια φορά στη λίστα Forbes, ο κ. Σαββίδης τόνισε: «Τέτοιες κατατάξεις δεν ήταν ποτέ στόχος, αντίθετα αυξάνουν τον στρατό ανθρώπων που δεν σε αγαπούν και σε ζηλεύουν. Στη ζωή με καθοδηγούν διαφορετικοί κανόνες, πρέπει να διαμορφώνουμε την ευτυχία μας ζώντας ανάμεσα σε ευτυχισμένους ανθρώπους».

Ο ομογενής επιχειρηματίας πέρασε όλο το διάστημα της καραντίνας στο Ροστόφ: «Αν κάποιοι πιστεύουν ότι ήμουν στο Μανχάταν, κάνουν λάθος. Η καθημερινότητα είναι σημαντική για μένα, ο κόσμος μου, είναι το σπίτι μου και οι άνθρωποι που είναι κοντά μου».