Το άδοξο τέλος του «περίεργου»

Το άδοξο τέλος του «περίεργου»

Ο Θωμάς Μητρόπουλος τον αποκαλούσε «περίεργο». Αυτό ήταν το... παρατσούκλι του Χρήστου Πανόπουλου στο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα χρόνια. Έφτασε η ώρα να φύγει απ' αυτό με έναν τρόπο τουλάχιστον περίεργο. Όσο και ύποπτο...

Για περίπου μια εικοσαετία αποτέλεσε έναν αξιόπιστο παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με τα καλά του και τα στραβά του, όπως όλοι. Με αρκετές προτάσεις κατά καιρούς για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου συνολικά. Ο Χρήστος Πανόπουλος δεν υπήρξε από εκείνους που κοιτούσαν μόνο την ομάδα του. Η Ξάνθη στα δικά του χέρια έκανε το… step up. Έπαιξε στην Ευρώπη, έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά κυρίως «πριμοδότησε» το ελληνικό ποδόσφαιρο με πολλούς ποδοσφαιριστές, κάποιοι εκ των οποίων έκαναν σπουδαία καριέρα ακόμα και στο εξωτερικό.

Υπήρξαν στιγμές που ο «περίεργος», όπως τον αποκαλούσε ο Θωμάς Μητρόπουλος, σκέφτηκε να απεμπλακεί από την αγαπημένη του Ξάνθη για να αφοσιωθεί στις δουλειές του και στις επιχειρήσεις του. Έχοντας την ομάδα σε καλή οικονομική και αγωνιστική κατάσταση. Δεν το έκανε στην πορεία των χρόνων. Παρέμενε στην κεφαλή του συλλόγου.

Το έκανε τα δύο τελευταία χρόνια. Η «πιάτσα» βοά πως σε αυτά τα δύο χρόνια, που θα αποκαλούνται πλέον για πάντα ως «τα χρόνια του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, της πολυϊδιοκτησίας», ο Πανόπουλος έμεινε στην άκρη. Για να κάνει το κουμάντο ο Ιβάν Σαββίδης. Άλλωστε σε αυτή τη σχέση ΠΑΟΚ – Ξάνθης, το… αφεντικό είναι ο δικέφαλος. Η Ξάνθη και κατ’ επέκταση ο Πανόπουλος, είναι το «πιόνι». Και πλέον λειτουργεί για τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ, αδιαφορώντας για τη… διάλυση που έρχεται για την Ξάνθη. Θα καταλάβετε πιο κάτω τι ακριβώς συμβαίνει.

Ο Πανόπουλος τα δύο τελευταία χρόνια δεν εμφανιζόταν πουθενά. «Έκοψε» το γήπεδο, σταμάτησε τις επισκέψεις στην ομάδα, τις ομιλίες στους παίκτες. Πούλησε τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Καλπαζίδη και την ίδια ώρα «διέρρεε» πως η Ξάνθη πωλείται. Αλλά την είχε ήδη πουλήσει. Την είχε ήδη δώσει στον Ιβάν Σαββίδη, όπως επιβεβαιώνουν τρία διαφορετικά δικαστήρια. Και τώρα μοιάζει η ώρα να «κεφαλοποιήσει» όλο αυτό.

Ο ΠΑΟΚ στο υπόμνημά του προς το CAS για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ζητάει να «δικαστεί» όχι με το ελληνικό δίκαιο, που τον έριχνε κατηγορία πριν αλλάξει ο νόμος με τροπολογία μέσα σε μία μέρα, αλλά με ό,τι επιτάσσει η UEFA. Τι λέει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου για υποθέσεις σαν αυτή του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη, που έχουν κοινό ιδιοκτήτη; Ότι το… θύμα, η ομάδα που δέχεται την επιρροή με λίγα λόγια, επί της ουσίας εξαφανίζεται. Δεν πέφτει απλά κατηγορία. Πέφτει στα ερασιτεχνικά. Αρχίζει και πάλι από το… μηδέν.

Αντίθετα, η ομάδα που ασκεί επιρροή (στην προκειμένη περίπτωση ο ΠΑΟΚ) ναι μεν τιμωρείται, πλην όμως δεν παθαίνει… ανεπανόρθωτη ζημιά. Από αφαίρεση βαθμών έως υποβιβασμό. Ήδη ο ΠΑΟΚ… ζει με αφαίρεση βαθμών. Θα είχε υποβιβαστεί αν χαριστικά η κυβέρνηση δεν άλλαζε τον νόμο σε μια μέρα. Πάντως δεν υπάρχει… αφανισμός, σε αντίθεση με την Ξάνθη.

Τι κάνει ο Πανόπουλος όλο αυτό το διάστημα; Τίποτα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Ξάνθης. Αντίθετα, πάει στο CAS ως μάρτυρας υπεράσπισης του ΠΑΟΚ! Ναι καλά διαβάσατε. Ο ΠΑΟΚ φέρνει ενώπιον του CAS τον Χρήστο Πανόπουλο, ο οποίος θα κληθεί να πει πως δεν ασκεί επιρροή ο δικέφαλος στην Ξάνθη.

Άρα λοιπόν ο Πανόπουλος θα είναι μάρτυρας υπεράσπισης του ΠΑΟΚ που ζητά επί της ουσίας από το CAS τον υποβιβασμό της Ξάνθης. Απίστευτα πράγματα.

Κι όλα αυτά την ώρα που χθες ήρθε μια αποκάλυψη – βόμβα από το thrakisports.gr που αναφερόταν πως οι μέτοχοι της ΠΑΕ Ξάνθη προσκαλούνται σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση για τις 15 Ιουνίου με μοναδικό αντικείμενο την τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού.

Όποιος ανατρέξει στο άρθρο 3 του καταστατικού της ΠΑΕ, θα διαπιστώσει ότι αυτό αφορά την έδρα της εταιρείας. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «έδρα της εταιρείας ορίζεται ο Δήμος Ξάνθης». Με λίγα λόγια, θα συζητήσουν τη μεταφορά της ομάδας σε άλλη περιοχή. Κοινώς, ο ΑΟΞ θα φύγει από την πόλη της Ξάνθης! Θα μπορεί να πάει στην Κομοτηνή, στο Διδυμότειχο, οπουδήποτε. Θα μπορεί να μετονομαστεί σε Ξάνθη… Κομοτηνής. Είδηση που επιβεβαιώθηκε από ανώτατο στέλεχος της ΠΑΕ σήμερα στο ίδιο σάιτ, που ασχολείται ενεργά με το ρεπορτάζ της ομάδας.

Έρχεται το τέλος, λοιπόν. Με τη… σφραγίδα του Ιβάν. Το τέλος μιας ιστορικής επαρχιακής ομάδας. Το άδοξο τέλος του «περίεργου»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ