Ολυμπιακός: Η μέθοδος των προκριματικών οδηγός για τον τίτλο (vids)

Ολυμπιακός: Η μέθοδος των προκριματικών οδηγός για τον τίτλο (vids)

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τον Ιούνη σα να είναι… Αύγουστος. Και έχει τους λόγους του.

Συμβαίνει καθημερινά στον Ρέντη. Σε συχνότητα όμως που δεν παραπέμπει στο φινάλε, αλλά μάλλον στην αρχή της σεζόν.

Στο διάστημα της καλοκαιρινής προετοιμασίας όταν τα τεχνικά τιμ προσπαθούν να περάσουν στον «σκληρό δίσκο» της ομάδας τους μια σειρά από πληροφορίες «τακτικής» που θα συνοδεύουν το σύνολο καθ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου. Στην προκειμένη περίπτωση: Η επιμονή και η επανάληψη μπροστά από το κεφάλαιο «στημένες μπάλες» σε άμυνα και επίθεση. Ίσως το πιο επίκαιρο «sos» για τις εξετάσεις των πλει-οφ που ξεκινούν από το απόγευμα της Κυριακής για τον Ολυμπιακό.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του λοιπόν είναι τώρα σχεδόν δύο εβδομάδες που έχουν ξαναβγάλει τον «πίνακα» στο χορτάρι. Επαναλαμβάνουν πολλά από εκείνα που ειπώθηκαν τον περασμένο Ιούλη αλλά και επικαιροποιούν κάποια άλλα: Κάποιες «κομπίνες» στο επιθετικό κομμάτι που ξεκινούν με τη μπάλα «σταματημένη». Τις επιθέσεις από κόρνερ και φάουλ που γεμίζουν την αντίπαλη περιοχή. Επιμονή στη λεπτομέρεια; Όχι. Ένα ξεκάθαρο ποντάρισμα που παραπέμπει στην προσαρμογή στην πραγματικότητα. Στο ποδόσφαιρο που αναμένεται να δούμε από την Κυριακή και για αρκετές εβδομάδες, μέχρι οι ομάδες να μπορέσουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να βρουν αγωνιστικό ρυθμό. Κάτι που το συναντάς αποκλειστικά και μόνο μέσα από τα παιχνίδια.

Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Θα είναι παράξενη αυτή η επιστροφή για όλους. Έπειτα από τρεις ολόκληρους μήνες αποχής. Εκτιμάται πως θα είναι μια ποδοσφαιρική «εικόνα» που παραπέμπει κυρίως στον Αύγουστο, στα πρώτα ματς της σεζόν όταν τα κλαμπ προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους περισσότερο μέσα από την τακτική τους και λιγότερο από τις ικανότητες του ρόστερ τους. Ειδικά για τον Ολυμπιακό: Κάτι σαν τα προκριματικά των κυπέλλων Ευρώπης.

Εξετάσεις που οι Πειραιώτες πέρασαν με χαρακτηριστική επιτυχία και το καλοκαίρι του ΄18 αποκλείοντας Λουκέρνη, Μπέρνλι και το καλοκαίρι του ΄19 περνώντας από Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ. Ματς υπομονής, με τακτοποίηση πίσω από τη μπάλα τουλάχιστον μέχρι να ανοίξει το σκορ. Και με λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά. Ένας τύπος ποδοσφαίρου που επιβάλλεται για όλους και που δεν έχεις παρά να τον ακολουθήσεις.

Το δεδικασμένο των προκριματικών

Στα καλοκαιρινά προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός τα κατάφερε αήττητος (5ν-1ισ). Δέχτηκε μόλις ένα γκολ σε 540΄ λεπτά. Σκόραρε δεκατρία. Στα πρώτα τέσσερα ματς της σεζόν –εκεί δηλαδή που δεν υπήρχε αγωνιστικός ρυθμός- το επιμέρους σκορ κόντρα σε Πλζεν και Μπασακσεχίρ ήταν 7-0. Τα πέντε γκολ ήρθαν από στημένες μπάλες για την ομάδα του Μαρτίνς. Τρία από κόρνερ στο 4-0 με τη Πλζεν. Ένα από φάουλ και ένα από πέναλτι στο εντός 2-0 με τους Τούρκους.

Γκολ που πέτυχαν οι στόπερ (Σεμέδο 2), οι μέσοι (Γκιγιέρμε), οι δημιουργοί (Βαλμπουενά πεν), οι σέντερ φορ (Γκερέρο). Γκολ αυτής της… επιμονής που εδώ και δύο εβδομάδες επανήλθε στον Ρέντη. Το προηγούμενο καλοκαίρι αυτό το «κεφάλαιο» έδωσε μια ιστορική πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Στο φετινό μπορεί να δώσει το πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ