ΠΑΟΚ: Η… εξεταστική του Αμπέλ και ο Πάμπλο περιμένει

ΠΑΟΚ: Η… εξεταστική του Αμπέλ και ο Πάμπλο περιμένει

Ο Φερέιρα έχει 11 ματς στη διάθεση του, για να κρατήσει τον πάγκο του. Ποιο είναι το «εναλλακτικό σχέδιο» που έχουν στο μυαλό τους οι Θεσσαλονικείς.

Έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά που το «ποδόσφαιρο» ήταν πρώτο θέμα για τον ΠΑΟΚ. Και αυτό είναι και καλό αλλά και κακό νέο για τον Αμπέλ Φερέιρα. Διότι στην πραγματικότητα μέσα από την πανδημία και την αλλαγή ατζέντας ο Πορτογάλος κέρδισε χρόνο σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για εκείνον.

Στον Φλεβάρη που επί της ουσίας… χάθηκε το φετινό πρωτάθλημα. Με την ήττα από τον Ολυμπιακό μέσα στην Τούμπα. Και με το… κερασάκι στην Ξάνθη που άνοιξε τη διαφορά στους 7 βαθμούς από την κορυφή. Πριν προστεθούν άλλοι τόσοι από την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας.

Τότε την πλήρωσε μόνο ο Μάριο Μπράνκο. Ο τεχνικός διευθυντής που για όσους πραγματικά ξέρουν τι ισχύει στον Δικέφαλο έχει ήδη αντικατασταθεί από τον Ζήση Βρύζα, μέχρι να αναλάβει ο επόμενος.

Ο Μπράνκο όμως ήταν το μεγαλύτερο στήριγμα του Αμπέλ. Ή μάλλον ο δεύτερος «πυλώνας» για εκείνον. Ο πρώτος είναι το «κλειστό συμβόλαιο» του. Σε μικτές αποδοχές ο Φερέιρα στοιχίζει στον ΠΑΟΚ περισσότερα από 3 εκατ ευρώ τον χρόνο. Αν έφευγε σήμερα θα έπρεπε να πάρει τα λεφτά όλης της χρονιάς. Αλλά και της επόμενης. Και με την λαιμητόμο του Financial Fair Play πάνω από το κεφάλι τους οι διοικούντες προφανώς θα το σκεφτούν δύο φορές να γυρίσουν σελίδα. Και να αλλάξουν την άκρη του πάγκου τους. Το απέδειξαν τον Φλεβάρη.

Κανείς όμως δεν μπορεί να πιστέψει ότι θα κάνουν τον ίδιο αν ο επίλογος της σεζόν δεν είναι ανάλογος της προσδοκίας. Τα είπε άλλωστε σε όλους στην τηλεδιάσκεψη ο Ιβάν Σαββίδη. Περιμένει έναν ΠΑΟΚ ανταγωνιστικό που θα προσπαθήσει να «καλύψει» το αγωνιστικό -7 από τον Ολυμπιακό. Για την δεύτερη θέση (η ΑΕΚ περιμένει στη γωνία του -1) δεν το συζητά καν. Και βέβαια η διοίκηση θέλει και την κατάκτηση του κυπέλλου.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν συνέλθει; Εκείνοι που ξέρουν λένε πως ο Αμπέλ δεν έχει μέλλον στον Βορρά. Και μάλιστα φέρεται να έχουν και την απάντηση στο θέμα της «αποζημίωσης»: Πάμπλο Γκαρσία. Η ευκαιρία στον Ουρουγουανό που λατρεύει το ασπρόμαυρο κοινό. Του 45άχρονου τεχνικού που ήδη…γράφει χιλιόμετρα στα τμήματα υποδομής. Ο Πάμπλο είναι άνθρωπος του κλαμπ. Έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Γιατί όχι λοιπόν; Ειδικά όταν οι αποδοχές του ουσιαστικά θα διατηρήσουν τον ΠΑΟΚ στην ίδια οικονομική κατάσταση: Στα χρήματα που θα πρέπει να δώσει στον Αμπέλ.

Κρατήστε το αυτό το σενάριο. Διότι έχει «οπαδούς». Και δεν αποκλείεται να αποτελέσει παράθυρο στο μέλλον.

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στα πλει-οφ με τη… θηλιά στον λαιμό. Το αυριανό ματς με τον Ολυμπιακό είναι do or die. Κάθε αποτέλεσμα πλην της νίκης μοιάζει με «εκτροχιασμό» και φυσικά δίνει το δικαίωμα στην ΑΕΚ να προσπεράσει στη δεύτερη θέση και την κάνει «αφεντικό» για το εισιτήριο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Φερέιρα δεν έχει στη διάθεση του τον Κρέσπο, τον Ίνκασον, τον Γιαννούλη, τον Αουγκούστο, τον –ξεχασμένο- Ζαμπά. Οι επιλογές του είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Το πώς θα εμφανιστεί η ομάδα του είναι σίγουρα ένα μεγάλο ερωτηματικό. Μεγαλύτερο από τον «πλήρη» Ολυμπιακό σε ότι αφορά στις βασικές επιλογές.

ΥΓ. Θυμίζουμε ότι ο Φερέιρα πριν από λίγες ημέρες «συγκρούστηκε» με τον Ζήση Βρύζα σε μια ιστορία που το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ έκρυψε με προσοχή. Ο Πορτογάλος έγινε έξαλλος με την απόφαση Έλληνα ατζέντη να δώσει το δικαίωμα στον Κυριάκο Παπαδόπουλο να προπονηθεί αυτό το διάστημα στο αθλητικό κέντρο της ομάδας. Την… φωτιά την έσβησε ο Παναθηναϊκός, αλλά όσοι ξέρουν λένε πως αυτή η ιστορία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο μες το καλοκαίρι. Για τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2020-21.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ