ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ο Μιραλάς, ο Ιντέγε και ο… Γιαννούλης (vids)

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ο Μιραλάς, ο Ιντέγε και ο… Γιαννούλης (vids)

Οι τρεις σπουδαιότερες νίκες του Ολυμπιακού στην Τούμπα την τελευταία δεκαετία που προκάλεσαν απέραντη... σιωπή σε χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Σε λίγες ώρες ξεκινά το μεγάλο ντέρμπι της Τούμπας για την 1η αγωνιστική των play off της Super League, το οποίο δυστυχώς θα διεξαχθεί πίσω από κλειστές πόρτες. Ο κορωνοϊός, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν επιτρέπει την παρουσία οπαδών στις κερκίδες, αλλά πιθανότατα σύντομα να αρχίζουμε να βλέπουμε τα γήπεδα να γεμίζουν. Αργά και σταδιακά.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός λοιπόν διασταυρώνουν τα ξίφη τους, σε ένα ματς όπου μπορεί να μην υπάρχει μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, αλλά το γόητρο χτυπάει… κόκκινο και στις δύο πλευρές. Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στην κορυφή με 66 βαθμούς, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να ακολουθεί με 52 πόντους. Ποιος να το φανταζόταν ότι στόχος πλέον του ΠΑΟΚ είναι να διατηρήσει με τα χίλια ζόρια τη δεύτερη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League; Ένας ΠΑΟΚ ο οποίος στην αρχή της χρονιάς ονειρευόταν 2ο σερί νταμπλ, αλλά στο τέλος της θα πρέπει να θεωρείται και τυχερός που αγωνίζεται ακόμη στο πρωτάθλημα της Super League.

Ο Πέδρο Μαρτίνς από την άλλη πλευρά, έχει κάνει σαφές στους παίκτες του ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει. Δεν υπάρχει κανένα +14. Σαν να ξεκινούν όλα από το μηδέν. Και πολύ καλά κάνει. Διότι η δήθεν ασφάλεια του +14, πολλούς κινδύνους ενδέχεται να κρύβει για τη συνέχεια. Απλά είναι τα πράγματα. Με ένα «διπλό» απόψε, ο Ολυμπιακός «κλειδώνει» το 45ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Και προχωρά για τους επόμενους δύο στόχους του…

Ένα «διπλό» επιζητούν οι Πειραιώτες, όπως αυτά που πέτυχαν την τελευταία δεκαετία και έχουν κάνει… κρότο. Τρεις σπουδαίες νίκες στην Τούμπα, που έχουν αναγκάσει χιλιάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ να σωπάσουν για λίγο και να παραδεχθούν την «ερυθρόλευκη» ανωτερότητα.

Πάμε να τις θυμηθούμε με χρονολογική σειρά:

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 (5/2/2012)

Με τα γκολ των Τζαμέλ Αμπντούν (5′) και Κέβιν Μιραλάς (18′), οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με μία σημαντική νίκη στις αποσκευές τους στις 5 Φεβρουαρίου 2012, για την 20η αγωνιστική της Super League. Για την ιστορία, ο Ολυμπιακός κατέκτησε εκείνη τη χρονιά το πρωτάθλημα με 7 βαθμούς διαφορά από τον 2ο Παναθηναϊκό.

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 (4/10/2015)

Ήταν η χρονιά του Μπράουν Ιντέγε. Ο Νιγηριανός επιθετικός άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του εκείνη τη μέρα στην Τούμπα, με το εκπληκτικο γκολ που πέτυχε στο 27′. Αφού «άδειασε» όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ, σούταρε εύστοχα στη δεξιά γωνία του Ρόμπιν Όλσεν, ανοίγοντας το σκορ. Και εν συνεχεία πανηγύρισε το γκολ του με έναν… ιδιαίτερο τρόπο, ο οποίος συζητιέται μέχρι και σήμερα. Στο 36′, ο Λούκα Μιλιβόγεβιτς «κλείδωσε» μία ακόμη νίκη του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, σε μία χρονιά όπου κατέκτησε τον τίτλο με 30 βαθμούς διαφορά από τον 2ο Παναθηναϊκό. Και 40 από τον τέταρτο ΠΑΟΚ…

ΠΑΟΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-1 (23/2/2020)

Και ερχόμαστε στη φετινή χρονιά. Στο πιο μάγκικο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού, το οποίο κατέκτησε κόντρα σε όλους και σε όλα. Μεγαλύτερη απόδειξη όλων αυτών, είναι το «διπλό» της 23ης Φλεβάρη. Ένα παλικαρίσιο, καθαρό «διπλό» που ουσιαστικά έδωσε τον τίτλο στον Ολυμπιακό, καθώς μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας (25η) η διαφορά αυξήθηκε στους 5 βαθμούς. Εκεί ακριβώς φάνηκε ποιος είναι το «αφεντικό». Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς άξιζε 100% τη νίκη καθώς ήταν ανώτερη σε όλο το ματς, αλλά οι 3 βαθμοί μπήκαν στο «τσουβάλι» με έναν… περίεργο τρόπο. Με αυτογκόλ του Δημήτρη Γιαννούλη στο 49′. Όπως έναν χρόνο νωρίτερα ο ΠΑΟΚ νίκησε στο Φάληρο με το ίδιο σκορ τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το 3ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Με αυτογκόλ του Βούκοβιτς, στο ίδιο ακριβώς λεπτό!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ