Μόνος του και όλοι τους…

Μόνος του και όλοι τους…

Ο Ολυμπιακός έφτιαξε ομάδα που κερδίζει και τους διαιτητές. Έδειξε και στην Τούμπα σε όλο το μεγαλείο του, κόντρα σε θεούς και δαίμονες, ότι το αληθινό ποδόσφαιρο και όσοι το υπηρετούν δεν γνωρίζει όρια.

Επιβάλλεται να συνεννοηθούμε για να μην ξεφύγει μια ιστορική επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια ανούσια αντιπαράθεση συνθημάτων και αντεγκλήσεων της εξέδρας.

Ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε, με τη δεύτερη νίκη του στην Τούμπα, ένα πρωτάθλημα ακόμη. Αν αυτό συνέβαινε θα είχε την πεπερασμένη σημασία που η ανάγνωση των αριθμών προσδίδει στις επιτυχίες και πολύ σύντομα θα ήταν ιστορία.

Ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε και νίκησε, απλά, μια κανονική συμμορία που εδρεύει στο Πάρκο Γουδή και ελέγχεται από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ με την πολύτιμη συνδρομή του Περέϊρα και των Τζήλων ( τι έκανε πάλι αυτό το ταλέντο!!!) αυτής της χώρας.

Ο Ολυμπιακός δεν ανάγκασε απλώς τους Μπέους, τους Γιαννάκηδες και όλα τα μαλαματένια ενεργούμενα αυτής της χώρας να το βουλώσουν, να κρυφοθαυμάζουν την ομάδα του Μαρτίνς και να αυτοοικτίρονται.

Αν αυτά είχε πετύχει ο Ολυμπιακός θα ήταν θαυμαστά μεν, περιορισμένης εμβέλειας δε, καθώς ο καθένας από τους απέναντι αλλά και όλοι μαζί προφανώς δεν μπορούν, ούτε πρόκειται ποτέ να αγγίξουν έστω όσα οι ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει. Θα ήταν ένας θρίαμβος απέναντι σε πεθαμένους.

Ο Ολυμπιακός σε όλη τη φετινή πορεία του στα ελληνικά και ξένα γήπεδα, σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις από τον Ιούνιο του 2019 μέχρι και χθες βράδυ στην Τούμπα πέτυχε κάτι πολύ σπουδαιότερο: Έδειξε, σε όλο το μεγαλείο του , κόντρα σε θεούς και δαίμονες, ότι το αληθινό ποδόσφαιρο και όσοι το υπηρετούν δεν γνωρίζει όρια, ούτε μπορεί να περιοριστεί ακόμη και από κανονικές παράγκες, συμμορίες, εγκληματικές οργανώσεις και δημοσιογραφικά πιστόλια, όπως αυτές της τελευταίας τριετίας.

Απέδειξε, ότι η δυναμική του αθλήματος είναι τέτοιας έντασης, ώστε κανένα τεχνητό εμπόδιο, ακόμη και από την ίδια την Ομοσπονδία και τις υπαρκτές συμμορίες που τη λυμαίνονται, δεν μπορεί να την ανακόψει. Πάνω στο χορτάρι υπάρχει μόνο η γυμνή αλήθεια που η μπάλα παράγει και διαμορφώνει και τίποτε άλλο περίεργο.

Ο Ολυμπιακός έφτιαξε ομάδα που κερδίζει και τους διαιτητές. Δια του εξευτελισμού τους, όταν επιχειρούν άκομψα και καθοδηγημένα να περιορίσουν με τη σφυρίχτρα τη δυναμική του.

Ο Ολυμπιακός φέτος δικαίωσε όλα τα χρόνια της κυριαρχίας του και ακύρωσε κάθε αμφισβήτηση που είχε εγερθεί από διάφορους φραγκοφονιάδες της περασμένης εικοσαετίας για το πώς έπαιρνε τους τίτλους. Υπερασπίστηκε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο την ποδοσφαιρική αλήθεια των χρόνων της δήθεν παράγκας και της κατασκευασμένης από τους αντιπάλους του, σε δικηγορικά και επιχειρηματικά γραφεία, εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι κέρδιζε τίτλους επειδή ήταν καλύτερος. Με περισσότερες και ακριβότερες επενδύσεις. Με ομάδες πρώτης γραμμής. Με συγκλονιστικές εμφανίσεις εντός και εκτός συνόρων. Με λογισμό και μ’ όνειρο.

Όταν συνήλθε ( κι αυτό συνέβη γρήγορα) από τα χτυπήματα που δέχθηκε κάτω από τη ζώνη στην τελευταία τριετία απάντησε σε όλες τις κακόβουλές φημολογίες ( αυτού του είδους είναι οι εναντίον του κατηγορίες) με τη μοναδική αλήθεια που γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλον στη χώρα. Με την αλήθεια της μπάλας που κυλάει στο χορτάρι και αποδίδει δικαιοσύνη σε όσους είναι έτοιμοι και προετοιμασμένοι να την αποδεχθούν.

Αυτό πέτυχε φέτος, εντός και εκτός Ελλάδας, ο Ολυμπιακός. Για αυτό το λόγο η αποδοχή της πρωτοκαθεδρίας του είναι καθολική και για αυτό το λόγο δικαιώνει με θριαμβευτικό τρόπο όπλα τα χρόνια που κυριαρχεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας όλους του απέναντι να κλωθογυρίζουν την κακομοιριά και τη γκρίνια τους και να ψάχνουν δικαιολογίες για το χάλι τους σε σενάρια με δήθεν παράγκες, συμμορίες και εγκληματικές οργανώσεις.

Αν οι αντίπαλοι του αποφασίσουν ότι είναι διατεθειμένοι και μπορούν να τον ακολουθήσουν στον ίδιο δρόμο θα έχουν περισσότερη τύχη να τον αμφισβητήσουν στο ίδιο το παιχνίδι και να του δημιουργήσουν πραγματικά προβλήματα. Αν όχι, θα παραμείνουν μικροί κι αδύναμοι και θα ψάχνουν την ετήσια επιβεβαίωση στους βλαχοπροέδρους, στις εκλογές της Ε.Π.Ο. και στις ψιλοκομπίνες για καμιά στοιχηματική κονόμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ