Τα τρία μέτωπα της ΑΕΚ

Τα τρία μέτωπα της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ καλείται να βρει σύντομα λύση σε τρεις πολύ σημαντικές περιπτώσεις, καθώς εκπνέουν οι δανεισμοί των Αραούχο, Βράνιες και Σιμάνσκι.

Μετά τη διακοπή για την πανδημία του κορωνοϊού, η μπάλα… τσούλησε ξανά στο χορτάρι, η αγωνιστική δράση στη χώρα μας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την ΑΕΚ να βρίσκεται εντός και των δύο στόχων της. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα, μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με τον Παναθηναϊκό, βρίσκεται ισόβαθμη στη 2η θέση με τον ΠΑΟΚ, κυνηγώντας την έξοδο στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου. Παράλληλα, έχει το πάνω χέρι για την 5η συνεχόμενη πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, καθώς στο πρώτο ματς για τα ημιτελικά επικράτησε με σκορ 2-1 επί του Άρη.

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν αρχίσει να εστιάζουν και στη νέα αγωνιστική περίοδο, καθώς υπάρχουν ανοιχτά τρία πολύ βασικά μέτωπα. Σε λίγες μέρες, εκπνέουν οι δανεισμοί των Σέρχιο Αραουχό, Νταμιάν Σιμάνσκι και Όγκνιεν Βράνιες, με τους ανθρώπους της Ένωσης να καλούνται να βρουν σύντομα τρεις διαφορετικές λύσεις.

Πιο εύκολη η περίπτωση του Σιμάνσκι

Τον Ιανουάριο του 2020, ο Νταμιάν Σιμάνσκι μετακόμισε στην Ελλάδα και την ΑΕΚ ως δανεικός από την Ρωσία και την Αχμάτ Γκρόζνι. Ο Πολωνός μέσος… κούμπωσε αμέσως στα σχέδια του Μάσιμο Καρέρα, με τον 24χρονο παίκτη να παίρνει τη φανέλα βασικού στο σπίτι του. Στις 15 Ιουνίου, ολοκληρώνεται η προθεσμία καταβολής της οψιόν αγοράς, ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» λόγω και του κορωνοϊού έχουν ξεκινήσει επαφές με τη ρωσική ομάδα για μια πιο συμφέρουσα συμφωνία. Η Ένωση έχει κάνει την πρόταση της στον σύλλογο που εδρεύει στο Γκρόζνι της Ρωσίας και υπάρχει αισιοδοξία, πως η υπόθεση του Πολωνού μέσου θα έχει αίσιο τέλος για την ΑΕΚ. Αλλωστε, μην ξεχνάμε, πως ο διοικητικός ηγέτης του «Δικεφάλου», Δημήτρης Μελισσανίδης έχει διαμηνύσει στον 24χρονο πως θα συνεχίσει να φορά την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Φως στο τούνελ με Βράνιες (για φέτος)

Επόμενη περίπτωση που… καίει για την ΑΕΚ, είναι αυτή του Όγκνιεν Βράνιες. Ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός, επέστρεψε στην Ελλάδα το καλοκαίρι για να ηγηθεί της «κιτρινόμαυρης» άμυνας. Τη φετινή σεζόν, έχει καταγράψει 25 συμμετοχές και άπαντες στο στρατόπεδο της ομάδας θέλουν να τον διατηρήσουν στον σύλλογο. Το τελευταίο διάστημα η Άντερλεχτ παρουσιαζόταν αρνητική στο να αφήσει τον παίκτη για ακόμη έναν μήνα, μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν, τελικά όμως φαίνεται πως λογικεύτηκε και δεν θα βάλει εμπόδια στην ΑΕΚ. Αυτό για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Τί θα γίνει την επόμενη, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει.

Θυμίζουμε ότι ο Βόσνιος έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με την Άντερλεχτ και αναμένεται να λάβει 1,8 εκατ. ευρώ συνολικά, μέχρι το 2022. Ρήτρα στον δανεισμό του δεν υπάρχει και τα πάντα θα κριθούν όταν επιστρέψει ο Βράνιες στο Βέλγιο και μιλήσει με τη διοίκηση της ομάδας. Αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα που το προηγούμενο διάστημα ανέφεραν ότι ο νέος προπονητής των «μωβ», Φράνκι Βερκάουτερεν, θέλει να τον τσεκάρει στην προετοιμασία, τα πράγματα θα γίνουν πολύ δύσκολα για την ΑΕΚ. Πρόκειται πάντως για μια ιστορία με πολύ μέλλον και που δεν είναι στο χέρι των «κιτρινόμαυρων».

Νέο… σίριαλ με Αραούχο

Ο Σέρχιο Αραούχο δεν… άντεξε για πολύ μακριά από την ΑΕΚ, με τον Αργεντινό επιθετικό να επιστρέφει στην Ελλάδα και την Ένωση τον Ιανουάριο του 2020. Ο 28χρονος επιθετικός επέστρεψε από τη θλάση που τον ταλαιπωρούσε, αγωνιζόμενος για λίγα λεπτά στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Οι άνθρωποι του «Δικεφάλου» έχουν διορία μέχρι και τη Δευτέρα (15/6) για την πληρωμή της ρήτρας των 2,7 εκατ.ευρώ. Ο Μάσιμο Καρέρα θέλει τον «Απάτσι» στα Σπάτα και τη νέα σεζόν, όπως και ο ίδιος ο Αραούχο επιθυμεί την παραμονή του στα «κιτρινόμαυρα». Ομως, η πανδημία του κορωνοϊού έφερε τα πάνω κάτω σε όλο τον κόσμο, με την ΑΕΚ να θέλει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, ωστόσο με ένα πιο συμφέρον οικονομικά deal. Δεν αποκλείεται, να υπάρξει και νέο… επεισόδιο στο σίριαλ με τον Αργεντινό φορ, καθώς άπαντες γνωρίζουν τις υπερβολικές απαιτήσεις του προέδρου της Λας Πάλμας, Μιγκέλ Άνχελ Ραμίρεθ.

Αναμφίβολα, σύντομα η ΑΕΚ θα βρεθεί σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς έχει τρεις υποθέσεις που… καίνε ενόψει της νέας σεζόν και φυσικά βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας του τεχνικού διευθυντή της ομάδας, Ίλια Ίβιτς.

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΑNΤΖΑ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ