Μόνο ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς (vids)

Μόνο ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς (vids)

Το αήττητο που τρέχουν οι Ερυθρόλευκοι δεν έχει σχέση με εκείνο του ΠΑΟΚ ως τον Γενάρη. Ούτε καν με το απόλυτο ρεκόρ του Ολυμπιακού της δεκαετίας του ΄70.

Από την Τούμπα ως την… Τούμπα. Και από τις 10 Φεβρουαρίου του 2019 ως και σήμερα που ο Ολυμπιακός επιστρέφει στη βάση του; Ακριβώς 490 ημέρες και 37 αγωνιστικές Σούπερ Λιγκ. Το αήττητο που άλλαξε τις ισορροπίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μια ακόμη «εποχή» από εκείνες που γίνονται σημείο αναφοράς στην εγκυκλοπαίδεια με τα κατορθώματα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, έχοντας φόντο Ερυθρόλευκο.

Ναι, πολλοί θυμήθηκαν την περασμένη Κυριακή μετά το αέρινο πέρασμα του Ολυμπιακού από τη Θεσσαλονίκη ότι οι Πειραιώτες συνεχίζουν αήττητοι την πορεία τους προς την κατάκτηση του τίτλου.

Έχουν 69 βαθμούς έπειτα από 27 αναμετρήσεις τη σεζόν 2019-20. Μέσα από 21 νίκες και μόλις 6 ισοπαλίες. Το συμπέρασμα είναι άρτιο. Όμως δεν είναι… πλήρες. Διότι η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς το αήττητο σερί της δεν το ξεκίνησε με την έναρξη της σεζόν.

Το μετέφερε από πέρσι, όταν στις 10 τελευταίες αγωνιστικές της Σούπερ Λιγκ πέτυχε ισάριθμες νίκες σε ένα εντυπωσιακό φινάλε που σαν spoiler λες και έδειχνε το… μέλλον. Σε δεκαέξι μήνες λοιπόν οι νίκες στο πρωτάθλημα είναι 31 και οι ισοπαλίες μόλις 6. Και όσο για τα γκολ: Εκεί η διαφορά απογειώνεται: 87-14. Σε αυτά τα 37 ματς ο Ολυμπιακός σκόραρε στα 34!

Αυτό το σερί των 37 αγώνων χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα είναι ήδη η τρίτη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η δεύτερη καλύτερη ανήκει στον ΠΑΟΚ που ως τις αρχές Γενάρη και την ήττα από τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης έφτασε ως το 51 το δικό του ρεκόρ. Και όσο για την κορυφή; Προφανώς οι περισσότεροι το υποψιάζονται. Ερυθρόλευκη σε μια ιστορία που φτάνει πια 46 χρόνια. Το απόλυτο ρεκόρ του Ολυμπιακού από τον Οκτώβρη του ΄72 ως τον Απρίλιο του ΄74: Αήττητος στο πρωτάθλημα για 58 ματς.

Άλλο ποδόσφαιρο

Επιτρέψτε μας όμως μια επισήμανση. Ο Ολυμπιακός των 70s δεν ήταν μια ομάδα των 50 επίσημων υποχρεώσεων τη σεζόν καθώς τότε τα Ευρωπαϊκά κύπελλα είχαν εντελώς διαφορετική μορφή. Επιπλέον ο ΠΑΟΚ στο σερί που έτρεξε ως τις αρχές του χρόνου απέτυχε παταγωδώς έξω από τα σύνορα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τη σεζόν που ολοκληρώνεται δεν συμμετείχε καν σε φάση ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Αντίθετα ο Ολυμπιακός σε αυτό το διάστημα του «καλπασμού» εντός των συνόρων πέτυχε κάποια αξιοπρόσεκτα μικρά κατορθώματα.

Έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που προκρίθηκε σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών «επιβιώνοντας» αήττητος σε τρεις διαφορετικούς προκριματικούς. Προκρίθηκε και στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, πριν κάνει το «μπαμ» της δεκαετίας αφήνοντας εκτός διαδικασίας σε «νοκ άουτ» την Άρσεναλ παρότι εκείνη είχε νικήσει μέσα στο Καραϊσκάκη.

Το ναρκοπέδιο και τα άλλα ρεκόρ

Στο διάστημα των 37 αήττητων αγώνων στη Σούπερ Λιγκ, τα επίσημα ματς για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν 60! Με διαδοχικά… ναρκοπέδια επτά αναμετρήσεων σε 21 ημερών. Με αμέτρητα ταξίδια και κυρίως με μόνιμη πίεση: Γιατί ο Ολυμπιακός σε αυτή την πορεία επιστροφής στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν έπαψε ούτε στιγμή να κοιτάζει ψηλότερα. Φέτος έχει δώσει ήδη 15 ματς στα κύπελλα Ευρώπης, τον περιμένει σίγουρα ένα ακόμη και ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί αν…

Ας μείνουμε όμως λιγάκι στην Σούπερ Λιγκ. Γιατί έχει σίγουρα μπόλικο ενδιαφέρον. Με τα 37 ματς αήττητος ο Ολυμπιακός πέρασε ήδη την καλύτερη επίδοση του την τελευταία 10ετία. Εκείνη που εξελίχθηκε από τις 9 Φεβρουαρίου 2013 (Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-1) ως τις 2 Μαρτίου 2014 (Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3).

Εκείνο το σερί σταμάτησε στις 36 αναμετρήσεις: Με 32 νίκες και 96-13 γκολ!!! Όπως βεβαίως πέρασε προ πολλού και το άλλο μεγάλο σερί: Εκείνο από τις 15 Απρίλη του ΄15 (Πανθρακικός-Ολυμπιακός 1-3) ως τις 13 Φεβράρη του ΄16 (ΑΕΚ-Ολυμπιακός): 26 ματς αήττητος με 23 νίκες και 68-15 γκολ. Ναι, τρεις φορές έχει συμβεί την τελευταία 7ετία. Τρεις και ακόμη… τρέχει!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ